Starý most-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Jakub Šturc 29. júna 2023

Chcel by som touto cestou vyjadriť svoju vážnu sťažnosť v súvislosti s prevádzkou mestského vozidla, ktoré každé ráno jazdí po moste a spôsobuje niekoľko problémov. Toto vozidlo blokuje cyklotrasu, znečisťuje okolie nepríjemným smradom výfukových plynov a zamestnanci mesta agresívne reagujú na kritiku zo strany verejnosti.

Ako riešenie sťažnosti navrhujem:

a) Čistenie mostu bez použitia motorových vozidiel.
b) Poučenie mestských zamestnancov, ako vykonávať svoju prácu na cyklotrasách bez toho, aby narušovali bezpezpečnosť a plynulosť cyklo-premávky.
c) Komunikačné školenie pre zamestnancov mesta s dôrazom prijímanie spätnej väzby

Prosil by som vás o rýchle a dôkladné vyriešenie tejto záležitosti, aby sme mohli vytvoriť príjemné a bezpečné prostredie pre všetkých obyvateľov Bratislavy.

29. jún 2023

Notimportant

zlý sen
30. jún 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
30. jún 2023

Peter Mravec

Zožeňte trojkolku ako v Trnave 🙌 Na elektriku a môže behať aj po pešej zóne.😀
02. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie správy komunikácií Vám ďakuje za podnet a za Vašu ochotu pomôcť zlepšiť situáciu v meste, pričom k jednotlivým bodom podnetu uvádzajú nasledovné stanovisko :

a) Súhlasíme, že ideálny stav čistenia mostu by bol bez použitia motorových vozidiel. Avšak, vzhľadom na veľký počet odpadkových košov rozmiestnených po celom meste je nevyhnutné použiť vozidlo typu B pre efektívny výkon tejto činnosti. Dodávateľ sa bude snažiť minimalizovať znečisťovanie životného prostredia a obmedziť čas strávený na cyklotrasách na úroveň absolútne nevyhnutnú.

b) Dodávateľ bol poučený o potrebe rešpektovať cyklotrasy a zvýšiť úroveň ich bezpečnosti.
Zabezpečí, aby mali jeho zamestnanci na vozidle zapnuté signalizačné prvky - s cieľom predísť kolíznym situáciám s cyklistami.

c) Súhlasíme, že komunikačné školenie je pre zamestnancov mesta dôležité - aby tí vedeli prijímať spätnú väzbu a komunikovať s občanmi slušne a konštruktívne. Zabezpečíme, aby sa dodávateľ, resp. jeho zamestnanci, zúčastnil/i takéhoto školenia a zlepšil/i svoje komunikačné schopnosti.

Veríme, že tieto kroky prispejú k rýchlemu a dôkladnému vyriešeniu tejto záležitosti a vytvoria príjemné a bezpečné prostredie pre všetkých obyvateľov Bratislavy - bez ohľadu na spôsob prepravy, ktorý využívajú.

S ohľadom na uvedené prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 03.07.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. júl 2023

Peter Mravec

Nevimenili ste upratovaciu firmu? Už majú len červené trička!😱

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania