Gunduličova-nahlasovanie priamo MsP


V riešení
meno
Michal 08. júla 2023

Dobry den, rad by som sa informoval, kedy bude prostrednictvom webstranky a mobilnej aplikacie Mestskej policie Bratislava opat mozne nahlasovat podnety. Bola to velmi fajn vec.
Dakujem

18. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
19. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nahlasovanie podnetov cez webovú stránku a aplikáciu mestskej polície je dočasne pozastavené, a to najmä z dôvodu veľkého množstva planých výjazdov. Podnety slúžia predovšetkým na nahlasovanie situácii, pri ktorých nie je nutný zásah hliadky v danom momente, na čo sme upozorňovali ľudí aj pri samotnom nahlasovaní.

Operátori sa v prvom rade venujú totiž telefonickým oznamom a až následne spracúvajú pre hliadky podnety zaslané cez internet. Keďže sme neustále dostávali podnety, kde bola nutná prítomnosť hliadky v danom momente, snažili sme sa aj tak oznamovateľom čo najviac vyhovieť. Ale aj cez veľkú snahu sa často stávalo, že sme došli na oznámenia neskoro a zbytočne. Zároveň viacero ľudí zneužívalo nahlasovanie podnetov na neexistujúce prípady, a to prostredníctvom cudzokrajných virtuálnych telefónnych čísiel, cez ktoré ich nebolo možné spätne stotožniť.

Toto všetko malo negatívny dopad na riešenie oznamov podaných prostredníctvom linky 159 a predlžovalo to naše časy dojazdu. Preto sme pristúpili k dočasnému pozastaveniu tejto funkcionality.

V súčasnosti pracujeme na novej verzii webu, kde túto funkciu plánujeme vrátiť so zmenami, ktoré nám umožnia riešiť negatívne dôsledky na prácu príslušníkov MsP v teréne. Žiaľ, zapracovanie týchto zmien nie sme schopní zabezpečiť u terajšieho poskytovateľa našej web stránky. Linka 159 zostáva pre všetkých ľudí naďalej dostupná.

Mrzí nás, že týmto krokom odoberáme jednu z pohodlných ciest, ako nás kontaktovať, ale veríme, že to bude mať pozitívny dopad na skúsenosť ľudí v teréne s našimi hliadkami.

Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
26. júl 2023

Projekt Parkovanie

Dobrý deň.

Počas roka 2022 a fungovania Podnetov na webe MP sme v rámci študentského projektu spravovali približne 10 virtuálnych čísiel, aby naši účastníci nemuseli používať svoje súkromné čísla pre zadávanie podnetov. Zároveň nám toto umožnilo automatický monitoring podnetov zadaných našimi účastníkmi.

Súčasťou projektu bolo vyhodnocovanie úpravy parkovacích návykov v daných lokalitách v čase, ale často sme zistili, že podnety nami zadané vôbec neboli riešené.

Je možné zverejniť, počtom o aký počet virtuálnych čísiel sa jednalo a z akých lokalít boli tieto tzv. neexistujúce prípady? Sami disponujeme štatistikou, že približne polovica oznámených prípadov zostávala bez riešenia. Často sa však napríklad stalo, že inak nezmenený podnet bol riešený úspešne na tretí alebo štvrtý raz.

Po Novom roku bola funkcionalita odstránená s prísľubom, že bude znovuspustená od februára 2023. Trvajúce odstránenie funkcionality má negatívny vplyv na reputáciu Mestskej Polície, pretože telefonické oznamy nie sú transparentné.
08. október 2023

Michal

Ja len dodám, že nahlasovanie cez appku by sa o to viac hodilo, odkedy máme účinnú "chodnikovú novelu" ✌️
27. december 2023

Michal

Mňa by zaujímalo, kedy bude ten spomínaný nový web. Respektíve, čo si predstaviť pod pojmom "dočasné" vypnutie funkcie nahlasovania
08. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v priebehu prvého štvrťroku tohto roka je plánované spustenie novej webovej stránky Mestskej polície Bratislava.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
08. január 2024

Michal

Paráda, ďakujem za info
25. marec 2024

Michal

Toho času už nie je veľa, verím, že sa to stihne.
02. apríl 2024

Michal

Q1 2024 skončil, nový web s nahlasovaním podnetov mestskej polície stále nikde :/
02. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania