Osuského - bariérový chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
PotPalo 08. júla 2023

Chodník na Osuského 10. Nestačí že je bariérový, ale teraz tam vyznačili aj parkovacie miesto, takže mamičky s kočíkmi a cyklisti budú v pasci. Obísť to pre zaparkované autá nebude kadiaľ, keď bude chodník ukončený zaparkovaným autom.

Žiadam o vytvorenie bezbariérového prístupu a zrušenie/posunutie novo nezmyselne vyznačeného parkovacieho miesta.

Prečo mám stále ten pocit že sa tu robí ľuďom naschvál zle?

Ďalšia výhrada: Upratovanie parkovísk by sa dalo robiť potichu a omnoho efektívnejšie metlami, a nie hučať fukarom niekoľko hodín, až sa domy otriasajú. Ten je robený tak na odfukovanie lístia, a nie na štrk a kamienky, ktoré sú potom všade naokolo, a občania sú stresovaní rámusom. Značky zákaz zastavenia tiež neprispievajú k pohode občana po nočnej ktorý nemá kde inde zaparkovať.

10. júl 2023

PotPalo

Tak už sa tam veselo parkuje. Čo asi spraví vozíčkar alebo matka s kočíkom? Ako bude pokračovať ďalej po chodníku?
10. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, preveríme ho na príslušných referátoch.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? júl 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
17. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po konzultácii s kolegami bude toto parkovacie miesto zrušené a zamaľované.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? júl/august 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
18. júl 2023

PotPalo

Fajn, uvidíme či naozaj. Keď už tak radi maľujú, mohli by tam nakresliť aj zákaz zastavenia a dve čiary, aby bolo jasné že tam ústi (pokračuje) chodník. Tie nezmyselné čiary v kúte sú tam načo? Pred niekoľkými dňami tam aj tak parkovalo auto. Nemalo by sa to zasa s tou výzdobou ciest preháňať. Príliš veľa nezmyselnej buzerácie zvyčajne zapríčiní že ľudia prestanú rešpektovať aj to, čo predtým rešpektovali.

Kde sa žiada o vybudovanie bezbariérového prístupu? Za 40 rokov som sa ho tam nedočkal. Posuňte prosím požiadavku kompetentným.
29. august 2023

Mikul

No samozrejme nebolo opravene nic, ale najzarazujejsie je, ze o 100m vedla nebolo problem uz zamalovat ine znacenie na zemi, len to neslo na oddelenie statickej dopravy, ale verejnych priestranstiev.

Kolko moze trvat zamalovat jednu ciaru?
31. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za zdržanie.

Požiadavka na zrušenie daného boxu bola kolegom z údržby zaslaná opätovne.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
01. september 2023

PotPalo

Je september, niekto sa na to vysr**:
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? júl/august 2023
01. september 2023

Jano - Star9H6j

Toto "Petržalské" modré značenie kade tade na mnohých miestach po Petržalke neraz obmedzuje chodcov. Niektoré ulice vyznačia logicky a na BA pomery takmer ukážkovo (vyznačenie prechodových priestorov pre chodcov šikmými čiarami pri chodníkoch), a niektoré doslova I*m*ecilne...

btw. "zamalovanie/zrušenie" boxu nič nevyrieši , autá tam budú stáť aj tak, pokiaľ sa pred vstupom na chodník nepredĺži vedľajšia vodorovná značka (šikmé čiary)
04. september 2023

PotPalo

Na tých šikmých čiarach v rohu tiež zvykne stávať auto. Tak mohli spraviť parkovacie miesto tam, a v mieste pokračovania chodníku vyznačiť na ceste zákaz zastavenia.
06. september 2023

ltt

Nič v zlom, ale v celej Petržalke nemáme jeden dopravný kužeľ, čo by sa tam dal hneď na druhý deň pri takejto situácii postaviť doprostred, než sa zriadi náprava?

Keď si to človek nevšimne a ide od opačného konca a zistí, že tam stojí dodávka, alebo kombík, tak musí cez trávu a nájde tam, no veď viete ... fakt hlúpe je to, takto sa neparkovalo ani keď neboli čiary žiadne.
06. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dané parkovacie miesto dnes bolo zrušené.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
07. september 2023

Podsrpenský

Toto je vtip, však?
07. september 2023

Jano - Star9H6j

nie,
to je realita "petržalských makačov"

začínajú silne konkurovať Magistrátnym riešeniam...
11. september 2023

Mikul

Tak toto nemozte mysliet vazne, idem to tu urgovat, ze stale nic a vidim, ze oni si to este aj po sebe odfotili. Vobec som nevedel, ze je to zamazane, rovnako ako vodic dodavky, co tam aktualne parkuje. Pan Pavlik, asi byvate v okoli, zastavte sa niekedy okolo. A toto je naozaj chyba nie toho vodica, pretoze kto ma ako poznat, ked jedna z dvoch ciar je teraz bledomodra miesto tmavomodra a miesto cisla machula, ze to nie je box, hlavne s tym bielym V-ckom, ktore si povodne dali tu pracu spravit, aby sa neblokovala rozvodna skrinka, ale teraz po zruseni boxu uz to V-cko nic?

Tak snad to biele V-cko musi byt posunute do miesta, kde bol predtym ten box, alebo ten box musi byt cely bielym priecne V-cko. Toto nemoze byt v sulade s nicim, ved ani so zdravym rozumom to nie je. A vobec nechapem, ze preco musia byt v tejto ulici boxy, aby sa tam voslo menej aut? PAAS taketo robi ako parkovaci pas a ohranicene je to tymi bielymi V-ckami, kde je chodnik. Ked pridu styri fiatky, vojdu sa, ked pridu dve dodavky, vojdu sa.

Toto je hanba prevelka, nehnevajte.
11. september 2023

Mikul

Admin, ja neviem, ci u vyrieseneho este samosprava dostava updaty, tak pripadne ak uz na toto nepride odpoved, prosim o preposlanie, kedze sa zjavne nevyriesilo nic.
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za komentáre a upozornenia.

Platí, že v parkovacej zóne môžu stáť vozidlá iba na vyznačených parkovacích miestach.

Na základe usmernenia kolegov je odstránenie vodorovných dopravných značiek v danom prípade v poriadku aj bez vodných lúčov či frézovania.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
13. september 2023

Mikul

Dve veci. PotPalo v podnete ziadal o bezbarierovy chodnik. Doslova tam ma, ze barierou nie je len to auto.

Druha vec, schvalne som si dal tu pracu a nasiel hned vedla Technopolu mate vami zriadenu teda modru zonu takto - kuk priloha.

Cize kazdy normalny smrtelnik sa spyta, ked to realizovala jedna samosprava, preco je to vsade inde?
13. september 2023

Mikul

A chcem este podotknut, ze tento isty problem - nie je to oznacene bielym priecnym je hned vedla na subeznom chodniku za Osuskeho 24 o 2 auta kusok. Cela je ta slepa ulica zle rozkuskovana, uz ste zrusili aj tak toto jedno miesto, tak preco to nepoposuvat logicky? Zadok auta nech je po kraj chodnika - vlastne uprostred toho prave zruseneho miesta. Potom za Osuskeho 24 nemusia byt vychody pre uzkoprofilove postavy, ale v sirke chodnika a prirodzene nadvazujuce. Inak tam je ta bariera este horsia, lebo chodnik je POD urovnou vozovky!
13. september 2023

Jano - Star9H6j

Súhlasím s Mikulom, ...každé dve ulice "za rohom" sú akokeby inak značené. Logickosť niekedy 0lová a niekedy dobrá (resp. kvalitnejšie spravené ako Magi pri PAAS).
Je to miesto kde sa mal použiť park.pás a nie to tam značiť po jednom.

Príde mi to, že tento už laxný prístup samosprávy je spôsobený faktom, že Petržalka si už neláme hlavu PP a spolieha sa, že do dvoch rokov budú všetky tie miesta premaľované/upravené v rámci PAAS...
13. september 2023

Mikul

Uz som si dal pracu k tomu podnetu vedla dat vysvetlenie, kade sa chodi, tak tu prikladam velky nahlad, kade realne ludia pesi chcu chodit, chodili a budu chodit. To dopravne znacenie nic nezmeni na tom, ako sa spravaju domaci. Uz teraz normalny v tom zrusenom boxe vedel zaparkovat tak, ze nechal miesto pre pesieho k Sanatoriu. To znacenie by mohlo respektovat, co je prirodzene a v tomto pripade to nie je ani nic co by bolo v rozpore s pravidlami cestnej premavky.

Zapadne (vlavo) od domu v zabere je zastavka a dalsia dolezita je na severovychod (vpravo hore) mimo zaber. Tam je inak mimo prirodzeny pohyb chodcov zasa priechod pre chodcov, uplne od veci.
13. september 2023

PotPalo

Prečo je podnet označený ako vyriešený? A prečo kompetentné osoby nevedia použiť mozog a domyslieť si, že keď tam končí chodník, tak sa ľudia idúci po ňom nevyparia, ale budú pokračovať cez cestu na druhý chodník za cestou? Toto vie aj malé dieťa, prečo to tu treba niekomu dávať aj s obrázkami, a aj tak to odfláknu? Vyzerá to ako by to robili Pat a Mat.

Z pohľadu občana:

Kedysi (asi rok 2000):
1. parkovalo sa všade
2. parkoviská občas potichu (metlami) vyčistili
3. platilo sa zo štátneho rozpočtu (z daní)

Následne:
1. zaviedli sa poplatky za parkovanie
2. vyznačili sa bežné parkovacie miesta (miestami kde boli tri miesta, zrazu sa zmestili iba dve=znížil sa počet miest na parkovanie)
3. pokutovanie za parkovanie mimo vyznačených miest (keď sme už urobili problém, prečo na ňom ešte aj nezarobiť)
4. parkoviská občas poupratujú s enormným dlhšie trvajúcim hlukom, a obmedzovaním parkovania

Teraz (rok 2023):
1. vyznačili sa parkovacie miesta úplne všade, aj tam kde predtým parkovanie pokutovali, aj tam kde nedávajú zmysel a prekážajú

Zhrnutie:
Oproti roku 2000 sa nevyriešilo absolútne nič, parkuje sa všade a nieje dostatok miest, akurát sa to posvätilo modrými čiarami. Paradoxne sa situácia pre občana iba zhoršila:
1. zbytočne sa platia poplatky a ešte aj vyššie dane. Kam tie peniaze idú?! Asi iba na platy týchto špekulantov ponúkajúcich falošnú spásu.
2. návštevy sú odradené pokutovaním, alebo obmedzované nútením inštalovať a používať nejakú aplikáciu (a mať na to taký mobil)
3. týranie hlukom (motorové fukary) pri čistení parkoviska, tiež je vtedy obmedzené parkovať

Takže namiesto nejakého riešenia sa zaviedla akurát tyrania a okrádanie občanov. A vyzerá to tak, že zámerne. Ako inak si vysvetliť rušenie veľkých parkovísk a na ich mieste postavené ďalšie budovy? Argument že "lebo občianska vybavenosť" je nemiestny, na terasách panelákov je veľa prázdnych priestorov, kde bolo kedysi vybavenosti až-až.
18. september 2023

Matej

Admin, prosim vratit podnet do riesenia.

Pozdlzne parkovacie miesta su oznacene v rozpore s kap. 4.4.3. TP117 - TECHNICKÉ PODMIENKY - SPOLOČNÉ ZÁSADY POUŽÍVANIA DOPRAVNÝCH ZNAČIEK A DOPRAVNÝCH ZARIADENÍ.

Vysrafovany priestor 620 nesplna kap 4.4.1.1 Tvary a rozmery:
- chyba okrajova ciara v bielej farbe, ktora bola predtym zaroven hranicnou pre parkovacieho miesto;
- chyba medzera medzi okrajovymi ciarami a pruhmi vo vnutri cca 0,05 m.
18. september 2023

Matej

Pri nezmenenom tvare vysrafovaneho priestoru je tiez potrebne zohladnit, ze znaci v tomto mieste nezmyselne rozsirenie krajnice - pred obvodovou stenou budovy, nakolko vsak miesto na statie bolo zrusene, muselo by byt pouzite vorodovne pokracovanie znacenia oddelenia krajnice az po miesto na statie 124.
19. september 2023

Mikul

O podarilo sa vyslisat hlas verejnosti, nez tu pride k daslim citaciam z noriem, o ktorych by mala najlepsie vediet projektujuca osoba, chcem podotknut, ze aktualne znacite ulicu vedla Bradacova. Znacite ju tak, ze pozdlzne miesta maju na konci predelovacej ciary kratky vycnelok tvaru pozdlzne s miestom, medzi dvoma miestami to potom ma tvar T, ked je to miesto na konci radu, tak vycnelok je iba smerom dovnutra toho miesta, cize to ma tvar L.

Tuto to nie je. Ako som uz pisal vyssie 13.9. tak medzery pre pesich medzi miestami mate na Starhradsek vyznacene riadne, ale na Osuskeho nechavate iba medzery.

A tieto "dopravne tiene" - opravili ste ludi v podnete vedla, mozno nieco neviem, v zivote som ten pojem nepocul, ale zaujimave je, ze pred Osuskeho 34 a 36 kde je pozdlzne par miest, tak ziadne tiene netreba, stavaju sa tam potom vodici do nekonecnej rady, ale tuto pri fasade budovy je tien na navadzanie akej premavky odkial prosim?
30. september 2023

PotPalo

Je veľký problém to urobiť normálne? Prikladám nákres. Zrejme to chce vymeniť kompetentných ľudí keď títo to nedokážu spraviť ani po upozornení. Mali by to robiť sami od seba.
02. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nové komentáre preverí príslušný referát.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
01. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedené PM sme dali zatrieť sivou farbou, ide o štandardný postup. Ďalšie komentáre k realizácii zatretia preto komentovať nebudeme.

Platí, že po zazónovaní lokality budú stojace vozidlá stojace na zatretom (neexistujúcom) parkovacom mieste pokutovateľné.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? december 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
31. december 2023

PotPalo

Evidentne nepochopili a ešte sa prejavili o čom im ide. Mne ide o to aby tam bol bezbariérový zjazd, im ide o vyberanie pokút. Takže nie služba občanovi, ale služba vlastnej peňaženke. Hanba.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania