Parkovanie na JC Hronského

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. júna 2012

Na ulici JC Hronskeho bola nedavno otvorena prevadzka pizzerie. Majitel ponuka aj rozvoz pizze, a pre parkovanie svojich 2 automobilov pouziva plochy primarne urcene pre obyvatelov zony. V uvedenej lokalite je problem s parkovanim, a to ze si podnikatel robi v danej lokalite garaz pre svoje firemne vozidla, situaciu nezlepsi. Navyse auta maju registracne znacky zo Senca. Auta tam parkovali konkretne cely vikend(16-17.6.).
Co s tym spravi nas starosta? Ako zabezpecite, aby podnikatlia nezneuzivali parkovacie miesta pre obyvatelov zony na svoje podnikanie?

Obyvatelia JC Hronskeho, BA

19. jún 2012

Peter

to iste som videl aj pred Danovym uradom v Petrzalke ako je tam ta nova herna. Parkuje tam taky smart so sipkou na streche oblepeny reklamou tej herne a ta sipka speruje na tu hernu. Takze z verejneho parkoviska sa stala reklama pre hernu. tam tiez podnikatel zabranuje miesto na parkovanie.
20. jún 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Podľa fotografie ide o parkovisko na verejnom priestranstve. Podľa pisateľa tam je zriadená prevádzka pizzerie, takže majiteľ podľa všetkého riadne platí príslušné dane a poplatky. Žiadny zákon neupravuje podmienky parkovania na verejnom priestranstve či už vozidlám z pizzerie resp. návštevníkom samotnej pizzerie.
Situácia by sa mala zmeniť budúci rok, keď začne fungovať systém rezidenčného parkovania, ktorý zvýhodní miestnych obyvateľov v prístupe k parkovacím plochám v blízkosti ich bydlísk.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
20. jún 2012

Riso

Do otvorenia danej pizzerie bol pocet parkovacich miest ci uz oficialnych, alebo zakonom akceptovanych (1,5m priestor na chodniku) vyuzivanych ci uz domacimi, pripadne pristahovalcami s inymi SPZkami presne sediaci na pocet aut. Aj ked som prisiel o 02:00 rano domov, tak presne to jedno miesto na auto som si dokazal vzdy nejakym sposobom najst. Teraz, po otvoreni pizzerie ked majitel neustale parkuje 2 sluzobne plus sukromne auto (plus mozno dalsie auta zamestnancov) je uz situacia horsia, nakolko presne tie 2-4 obsadene parkovacie miesta chybaju. Drzim palce miestnemu uradu plus magistratu, aby sa co najskor podarilo zrealizovat rezidencne parkovanie v tejto zone. Podla mojich informacii by prave okolie Racianskeho myta malo byt jednou z prvych lokalit, kde bude spusteny pilotny projekt rezidencneho parkovania aj vdaka starostovi Kusemu, ktory udajne novu parkovaciu politiku horlivo podporuje...Nech uz je to co najskor, pretoze dovtedy sa to zakonnym sposobom neda riesit...
20. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Podľa fotografie ide o parkovisko na verejnom priestranstve. Podľa pisateľa tam je zriadená prevádzka pizzerie, takže majiteľ podľa všetkého riadne platí príslušné dane a poplatky. Žiadny zákon neupravuje podmienky parkovania na verejnom priestranstve či už vozidlám z pizzerie resp. návštevníkom samotnej pizzerie. Situácia by sa mala zmeniť budúci rok, keď začne fungovať systém rezidenčného parkovania, ktorý zvýhodní miestnych obyvateľov v prístupe k parkovacím plochám v blízkosti ich bydlísk.

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
26. jún 2012

Anonymný užívateľ

Vdaka za promptnu reakciu pan Tettinger. Vo svojej reakcii popisujete stav a taktiez nam davate nadej, ze sa to v blizkej buducnosti zmeni.
Posledne 4 tyzdne je situacia neunosna, asi podvedome som to spojil s otvorenim pizzerie, ale stalo sa z nasej lokality zachytne parkovisko. :-(.
Dovolim si vam dat iny pohlad na vec ohladom vasho konstatovania ze ziadny zakon neupravuje parkovanie na verejnom prienstranstve.
Predstavte si, ze by tam mala sidlo firma dorucujuca zasielky, a vecer by tam parkovala 30 aut. V takom pripade by ste asi nejake riesenie zacali hladat aj skor ako buduci rok.

Obyvatel JCH
25. júl 2012

Dušan Palčák

to iste sa deje aj na "racku" vedla Tatrabanky - sedi tam firma VAŠA Slovensko, s. r. o., vyhradili si tusim 2 parkovacie miesta, no tie su asi iba pre "veducich", lebo vecer az do rana su prazdne, ale ich asi 2-4 dalsie firemne obrendovane auta parkuju v okoli... - toto by ste mohli zobrat ako podnet a zmenit im parkovacie miesto na vyhradene iba v case 08:00 az 18:00 trebars.
25. júl 2012

Odkazprestarostu.sk

@Dušan Palčák: v prípade, že máte záujem o zaslanie vášho podnetu o parkovaní, zadajte ho prosím, ako nový samostatný podnet. Ďakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania