Matúšova-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Robert 10. júla 2023

Dobry den,
ziadam o informaciu preco parkuju auta na chodnikoch na Matusovej ulici, v celej dlzke od krizovatky s Budkovou/Lovinskeho po zaciatok Drotarskej ulice, po oboch stranach.
Kedze chodnik po oboch stranach ulice ma sirku mensiu ako 1,5m, ide o porusovanie zakona v kazdom jednom pripade auta stojaceho na chodniku.
Na Matusovej ulici su predovsetkym rodinne domy a vily s garazami, cize nejde o stav nedostatku parkovacich miest ako na sidliskach. Auta mozu parkovat na sukromnych pozemkoch, kto na pozemku nema parkovacie miesto, ma moznost si ho vytvorit. Casto ide aj o drahe vily. Napriek tomu aj pred garazami parkuju auta na chodnikoch.
Auta tam zadarmo zaberaju verejny priestor, prekazaju chodcom, chodniky su z velkej casti znicene (a priebezne nicene) a spomaluju premavku MHD.

11. júl 2023

Jakub

Parkuju tam na zaklade tzv. zvykoveho prava co je pred domom to patri mojmu autu a nakolko nikomu zo susedov to nevadi tak aktivne konal nic sa nedeje. Ak vam mozem poradit opiste si 3-4 znacky, zavolajte 159 nadiktujte a MsP ich zacne papucovat a dalsi den znova a po niekolkych opakovaniach sa situacia vyrazne zlepsi. Treba ist cielene, opakovane aby ti vodici vedeli ze to nie je nahoda ale ze sa to fakt riesi a ze ak zaparkujem niekto na mna zavola. Ja tak riesim par ulic ktore su pre mna podstatne a viem naisto ze ten efekt po 3 papucovaniach za tyzden sa fakt dostavi specialne ak je to o tych istych autach a len o lenivosti ist na svoj pozemok. To je jedine systemove riesenie co funguje. Stanica Mestskej policie Stare Mesto ma v priemere 2 hliadky v terene na obvod tvoreny z 220 ulic. Aj ked si obcan doma mysli ze nekonaju sami od seba nie je to kapacitne mozne - vzdy budu pred vami na programe rusnejsie ulice a obcania co si dali namahu a dali konkretny oficialny podnet aby sa riesila prave ich ulica.
11. júl 2023

Peter Mravec

Počkaj do októbra! Začne platiť zákon zákaz parkovania na chodníku a policajti sa môžu zblázniť od radosti 😁 😁😁
11. júl 2023

Jakub

preto podla mna tam kde nie je ponechanych 1.5 metra treba riesit uz teraz:)
19. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
19. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
20. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu boli vyslané hliadky OV MsP BA I priebežne vykonávať kontrolu dopravnej situácie v súvislosti so státím vozidiel na chodníku v Bratislave na ul. Matúšova.
Hliadky MsP budú priebežne v nepravidelných intervaloch preverovať státie vozidiel v tejto lokalite a v prípade porušenia zákona zabezpečia zákonný stav.
Podnet bude preverovaný priebežne a je ďalej využitý pri plánovaní výkonu služieb. V budúcnosti by bolo produktívnejšie, ak by boli podnety hlásené bezodkladne na linku 159.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
20. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MsP však nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
20. júl 2023

Robert

Dobry den, dakujem za reakciu. Ja ani neziadam okamzite eliminovanie vsetkych protipravnych konani, ziadam presne to co ste spominali v prvej reakcii, priebeznu nepravidelnu kontrolu. Ide o dlhe roky nerieseny protizakonny stav a je jasne ze nebude napraveny zo dna na den.

Bolo by vyborne keby tu ulicu mohli hliadky priebezne navstevovat, pretoze sucasny stav prekaza predovsetkym ludom co chodniky pouzivaju a idu do prace a podobne, cize nemaju vzdy cas suplovat pracu mestskej policie.
20. júl 2023

Jakub

Mestska policia vam skopirovala text ktory maju univerzalny pod vsetky prispevky nemajte z toho velke ocakavania. 1 hliadka ma tzv denne minimum 10 priestupkov vykazat. Ak sa naozaj stane ze zajtra velitel zmeny nebude mat iny napad/prioritu a hliadku tam vysle papucovat, daju prvu papucu mozno druhu a kym stihnu dat dalsiu odvolaju ich na telefonicky oznam ktorych je za den milion a tym to bude na vzdy vybavene. Tak to realne funguje. Vzdy je lepsie nadiktovat na zaznam konkretne znacky aut ktore ziadate riesit a potom sa da reklamovat ak vyriesene neboli.
20. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako som spomína v príspevku vyššie, tak MsP bohužiaľ nemá také kapacitné možnosti aby zabránila všetkým protiprávnym konaniam páchaným na verejných priestranstvách. Naozaj je potrebné aby občania bezodkladne kontaktovali linku 159 a nadiktovali EČV motorových vozidiel, ktoré žiadajú riešiť, kedy na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá v prípade potvrdenia priestupkov ich neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania