Zavadzajuce skodovky na parkovisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
lucia 01. mája 2015

Dobry den. Prosim Vas, vedeli by ste doriesit tie dve nadhery, ktore sa uz tri roky nepohli - hybu sa iba v ramci parkoviska. Skusala som pisat aj. petrzalku, ale mam pocit, ze tam to maju na salame, lebo mi ani neodpisali. Skodovky parkuju na parkovisku na ulici Vlastenecke namestie.

01. máj 2015

Ružinov - Prievoz

Co tak odfotit STK a emisnu? AK su platne nevidím dovod aby tam neparkovali.
01. máj 2015

lucia

Mily Michal. Ked uz ide o to, tak sa to da zistit cez seka.sk, kde je jasne, ze emisna nie je platna a stk sice platna je, ale je tam krasne vidno ako za posledne 3 roky urobilo auto necelych 100km. Na tejto ulici je naozaj problem s parkovanim, tato rodina ma 4 auta, z toho dve sa nehybu. Vsetci susedia sa na to hnevame a tie dve skodovky nam naozaj na preplnenom parkovisku zavadzaju.
02. máj 2015

jaro

Mila Lucia ta rodina, ako aj kazda ina moze mat aj 10 aut. Teba je do toho prd.
02. máj 2015

lucia

Mily Jaro, ked budu jazdit na vsetkych 10tich autach, pre mna za mna....ked tam tie auta len zavadzaju, tak nech s nimi nieco robia. A to uz do toho nas susedov nieco je!
04. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Motorové vozidlo Škoda 120, evidenčné číslo BL 974FR má platnú technickú aj emisnú kontrolu. Nie je preto dôvod uvedené vozidlo riešiť.
Motorové vozidlo Škoda 130, evidenčné číslo BA 397LD má v súčasnosti neplatnú technickú aj emisnú kontrolu. Cez dopravný inšpektorát zistíme majiteľa a upozorníme ho na odstavené vozidlo. Ak si majiteľ vozidlo nespojazdní alebo neodstráni, požiadame odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácii Okresného úradu Bratislava o preverenie kontroly technického stavu s návrhom na vyradenie z cestnej premávky. Po vyradení z cestnej premávky požiadame políciu o vyradenie z evidencie. Až po vyradení vozidla z evidencie môžeme dať vozidlo odstrániť.

mestská časť BA-Petržalka
04. máj 2015

Martin

Prečo by mal byť niekto diskriminovaný len preto, že je majiteľom auta veterána? Ten pán tam možno parkuje od čias, kedy to parkovisko a sídlisko vybudovali a teraz ho má niekto buzerovať, lebo nemá kde zaparkovať svoje luxusné auto?
04. máj 2015

lucia

Ked bude Petrzalka riesit parkovanie pre domacich s trvalym pobytom, tak vravim, ze nech si maju ludia aj 10 aut. Tiez tu zijeme cely zivot a je smutne, ze vdaka cpckarom clovek kruzi desat minut po sidlisku, aby niekde zaparkoval. Bud sa bude riesit parkovanie, alebo takychto hlaseni bude pribudat...a ked ma pan pocit, se je to veteren - aj ked podla mna je to stara haraburda, nech si to da do obyvacky.
05. máj 2015

Karol Bujaček

Ak má jedna zo škodoviek neplatnú technickú a emisnú kontrolu, tak porušuje zákon (§ 107 odst. 2 písm. c, d) zákona č. 725/2004 Z. z. – Zákon o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov) a okresným úradom by mu mala byť udelená pokuta 166€ (raz za TK, druhý krát za TK?). Ak by mal všetko v poriadku, a neexistuje nejaký iný zákon alebo predpis, ktorý by prikazoval „aspoň občas svojho veterána prebehnúť“, tak to ľuďom z okolia síce môže oprávnene vadiť, ale to je asi tak všetko, čo sa dá v rámci platnej legislatívy robiť.
05. máj 2015

Debra

Lucia neklam. Na tej zltej skodovke pan jazdi. Tiez tam byvam a vidavam ho. Ze ti neni hanba, takto bonzovat na susedov
05. máj 2015

lucia

Je az trapne, ako sa vsetci z tej rodiny snazite obranovat. Keby na tej zltej skodovke jazdil, tak za 3 roky urobi viac 80km. To je asi ten pohyb po parkovisku, ked uz mu nadavaju susedia, ze tam tie vraky stale stoja. Pozrite sa, mne je to jedno. Dostane pokutu, lebo nema stk a dufam, ze sa cela rodina zamyslite, ze toto uz bohuzial v Petrzalke mozne nie je, skladovat tam auta na parkovisku, kedze ten problem s parkovanim je tam naozaj hrozny. Prosim Vas, cela rodina, prestante sa tu obhajovat a nieco s tym robte. Este mate tusim jedneho syna, ten sa este zabudol prihlasit a vykricat mi aki sme susedia netolerantni.
05. máj 2015

Debra

Lucia strapnujes sa tu akurat ty. Ja nie som z ich rodiny. Ale ako susedov ich samozrejme poznam. Hovorim ti, ze na tej zltej skodovke ho vidavam jazdit. Netvrdim ze kazdy den, lebo mam ine veci na robote ako (ty) sledovanie ho. Mne je uplne jedno kolko najazdil, ani to nesledujem. Mimochodom tu kriticku situaciu s parkovanim nevyriesi to, ked tu budes bonzovat na susedov, ze ti zavadzia ich auto. Jedno uvolnene parkovacie miesto tu situaciu nespasi. Radsej zapoj tu svoju huzevnatost a iniciativu do prospesnejsich aktivit a bojuj za zvacsenie parkoviska. Miesto tam na to je. A ta zelen nebude nikomu chybat, lebo sa nikdy na nic nevyuzila. Ani na hranie ani na vencenie, kedze je to hned pri frekventovanej krizovatke. Dufam, ze to dokazes objektivne vstrebat...
05. máj 2015

lucia

uprimne, ja uz nemam slov. Prajem Vam pekny den. Pozdravujte si manzela a nech s tymi autami nieco robi. Pekny den
05. máj 2015

Odkaz pre starostu

Lucia, a aké riešenie tohto podnetu by Vás uspokojilo?
05. máj 2015

lucia

Mna by uspokojilo to, nech si tie auta preparkuje niekam inam kde nezavadzaju. Je najlahsie ich dat na parkovisko kde zavadzaju. Nevadi to len nasmu vchodu, vadi to vsetkym, lebo vsetci dobre vedia kto to je a to ze mi bude cela jeho rodina davat minuska mi pride skor len trapne. V Petrzalke je naozaj problem s parkovanim a pan si tam nechava hnit 3 roky auta, ktore sem tam presunie na parkovisku a my ostatni -domaci od zaciatku, nemame kde parkovat, lebo on ma potrebu skreckovat stare skodovky. Ja to chcem riesit este takto, susedia uz tak tolerantni nie su a nebudem sa divit, ked mu niekto tie auta poskodi... uz o tom hovoria dlho.
05. máj 2015

Debra

Lucia na paranoju uz existuju medikamenty. Ja nie som s nimi rodina. Ale to je jedno. Ja som objektivna. Ked je jedno auto nepojazdne, nech ho odstrania. Ale ani to problem nevyriesi. Druhe splna vsetky podmienky co ma, tak nechapem preco ti vadi. Na jednej strane pises, ze ti vadia CPckari, na druhej strane udavas suseda. Tak ja neviem, ale vyzera to tak, ze mas problem asi s kazdym. Hovorim ti, zapoj svoju snahu o zlepsenie situacie parkovania zvacsenim parkoviska, a ked sa ti to podari, urcite sa ti susedia podakuju minimalne tak, ze ti vyhradia miesto na parkovanie.
05. máj 2015

Debra

To ked sa v brane stretnes so susedmi, tak hned zacnes debatu o niekom, kto ma jedno auto nepojazdne a zacnete vymyslat plan pomsty? Lol. Kazdopadne ked mu teraz niekto ten majetok poskodi, pan bude vediet na koho sa obratit...
05. máj 2015

lucia

Debra, fakt nemam naladu sa hadat. Keby si rozmyslala, tak vies, ze na tej travnatej ploche, kde inak chodia ludia vencit psov (tiez sa tomu cudujem) su hocjake rozvody a kazdu chvilu je to rozkopane, takze si neviem predstavit, ako by tam mohlo byt parkovisko.
PS: nemysli si si, ze sme to nezistovali.
PS 2: podla poslednych navrhov by na tom malom placi mala byt administrativna budova - samozrejme ked sa schvali II.etapa elektricky.
PS: 3 ty urcite nemas auto, takze tento problem s parkovanim nemusis riesit kazdy jeden den.

A vravim, uz nereagujem, lebo ma nebavi dotahovat sa s rodinou.
05. máj 2015

Debra

Lucia ja mam auto. A kazdy den zaparkujem. Netvrdim, ze hned, ale zaparkujem. Vies, ono da sa zaparkovat aj dalej od domu... Ale ked ty vidis problem v jednom aute a poskodzovani cudzieho majetku, to je tvoja vec, a pokrivene vnimanie sveta
05. máj 2015

lucia

Uz sa naozaj nemozem pozerat na ten tvoj pravopis, prepac, ale odklikavam si sledovanie podnetu.
Keby si citala, tak vies, ze ja to este riesim takto - ja nie som tam, co mu pojde s tym autom nieco urobit. K tomuto by som sa ja nezmohla, preto to riesim takto, ale ako vravim, nedivim sa.... prajem pekny den, uz to tu sledovat nebudem. Neskor sa pozriem na vysledok odkazu.
05. máj 2015

Debra

Lucia vsetky tvoje argumenty su hodne...dopln si podla potreby. Kazdopadne poznas tych ludi, ktori by sa odhodlali k taku cinu, cize posluzis PZSR aspon ako udavac (to rada robis, nie?). Inac ked to jedno auto odstrani, bude to vyhradne tvoje parkovacie miesto? Uz nebudes mat problem so zaparkovanim? Pochybujem. Keby tam stalo aspon 5 vrakov, mozno by ich odstranenie nachvilu pomohlo... A zopakujem ti to este raz: Ja nie som ich rodina. Byvam vo vedlajsom vchode. Chapes? Ci prave naopak?
05. máj 2015

Miriam

mna by zaujimalo odkial ma ta rodina peniaze na tolko starych aut, predsa do ich musi vrazat viac penazi atd..... Mimochodom, byvam v bytovke a ku bytu som dostala pridele iba jedno parkovacie miesto, takze hoci som majitelka bytu i tak by som nemala kde zaparkovat druhe auto, takze chapem rozhorcenie Lucii. Urcite nie je fer, ked niekto zabera plochu viacerymi autami a iny co ma jedno nema kam zaparkovat, ved ani to parkovisko nie je postavne na taku kapacitu ....
05. máj 2015

matthe

Normalne zasnem...Odstranenim dvoch "srotov" sa naozaj vyriesi parkovanie :D
Niektori ludia vidia len kopu stareho zeleza, iny zas kus motoristickej historie. Pre dotycneho pana, su tieto auta asi srdcovka ked si ich este sanuje, mozno maju prenho sentimentalnu hodnotu, mozno ma kopec krasnych spomienok. Nik z nas nemoze vediet co vsetko sa za tym skryva.
V prvom rade su jeho majetok a nik nema pravo rozhodovat o tom ako s nim nalozi. Keby tam stali novsie nenapadnejsie auta, tak to nik riesit nebude. Pan ma len tu smolu, ze ma asi najstarsie auticka v okoli, co ale neznamena, ze su to automaticky sroty.
Kazdopadne ak ma vsetko zakonne v poriadku (a ak nahodou aj nie verim, ze pride k skorej naprave), tak je tento podnet bezpredmetny.
Pani, alebo slecne stazovatelke len tolko, ze ten pan tam ma rovnake pravo parkovat svoje auta (do ich poctu vas je prd) ako kazdy iny.
Akym pravom chcete rozhodovat o tom ake auta tam mozu parkovat a ake nie? To teraz sedite doma a z nudy pocitate susedom auta? Riesite aj ostatnych susedov? Silne totiz pochybujem, ze je tento pan jediny co tam ma viac ako jedno auto.
06. máj 2015

matthe

Toto som prehliadol.

Lucia:
"Ja to chcem riesit este takto, susedia uz tak tolerantni nie su a nebudem sa divit, ked mu niekto tie auta poskodi... uz o tom hovoria dlho. "

To ako susedia planuju spachat trestny cin poskodzovania cudzej veci??? To snad nemyslite vazne! Este to tu takto verejne napisete? Ja neverim svojim ociam...
Lucia budte aspon trocha uzitocna a oznamte tuto skutocnost aj s menami potencionalnych pachatelov majitelovi vozidiel. Nech sa ma od coho odrazit ak by k cinu doslo...
Mimochodom mam pocit, ze ak viete o planovanom uskutocneni trestneho cinu ste povinna to ohlasit PZSR.
06. máj 2015

KenyRodžers

Dobrý den pána poznám osobne nakolko nakupujem v jeho obchode pravidelne. Pre upresnenie niesom jeho rodina (ak by ma tu niekto chcel obvinit).

Pán je velmi milý , o autá sa stará čo je vidiet aj na celkovom stave vozidiel , pravidelne s nimi jazdí čo možem potvrdit nakolko chodím naokolo každý den.

Lucia chcem ta VYZVAT aby si bola ferová a rovnako ako si udala tohto pána aby si udala aj svojich susedov. Tohto pána vdaka tebe začnú teraz nahánat úradníci a teda dúfam že rovnako budú potrestaný tvoji susedia. Očakávam že sem napíšeš výsledok tohto snaženia.

Dakujem ti velmi pekne za to že budeš čestná a pojdeš rovnakým metrom na všetkých :)

S pozdravom

Keny R.
06. máj 2015

Medved

Lucia vidim ze si jedna z tych ktora asi zavidi ked ma niekto viacej aut. Aj ja mam takych susedov, mam viac aut a vzdy sa niektore dako poskodilo a naposledy mi obehli auto klucom, si rada ze patris do takejto skupiny? Zamyslela si sa uz nad sebou? Mne bola sposobena skoda za 3500€. Vdaka iniciativni i.....i....
07. máj 2015

nepšo

Dobrý deň všetkým ,
bezohľadu na to , čo tu píšete , pokiaľ má pán škodoviek na jednom aute neplatnú tk a ek , porušuje tým zákon . Takže odhliadnuc od toho , že sa jedná o milého pána , ktorý sa o svoje škodovky stará ( to sa o nich stará asi iba esteticky , inak by si už dávno všimol , že mu na aute vypršala tk a ek ) , má pán povinnosť si tieto kontroly do nejakého času obnoviť , alebo auto odhlásiť , v opačnom prípade mu hrozí pokuta . Je pravda , že jedno voľné miesto parkovanie v danej lokalite nezlepší , avšak stále lepšie ako nič . A nechápem Vás , že sa tu navážate do pani Lucie , ktorá svojim podnetom upozornila na danú skutočnosť...To podľa niektorých z Vás sú teda všetci udavači , nakoľko upozorňujú na dané problémy hej ? Super , asi to máte trošku pomýlené , nakoľko iba aktívnym všímaním si svojho okolia máme možnosť zmeniť veci k lepšiemu - a nie tým , že to budeme ignorovať . Prajem všetkým krásny a ničím nerušený príjemný deň .
07. máj 2015

matthe

Ohlasit podnet na odstranenie napriklad spadnuteho stromu, mrtveho podkana na detskom ihrisku alebo vraku bez EC je ale podstatny rozdiel ako striehnut kedy vyprsi EK alebo TK a nahlasit suseda len kvoli tomu, ze ma dve auta, ktore su podla Lucie stare haraburdy a tym padom nemaju co robit na parkovisku.
Lucia kludne mohla zaist za dotycnym panom, kedze ho evidentne pozna a povedat mu, ze si vsimla neplatnu TK a EK na jeho aute. Bolo by to urcite susedskejsie ako tu hned udavat. Tu ide len o to, ze su tie auta dve, ze su pre nu stare haraburdy a brania zaparkovaniu jej hypermodernemu vehiklu...Toto neni verejne prospesny podnet, toto je svinstvo!
Je tam xy rodin co maju viac ako jedno, mozno aj dve, auta a riesi ich niekto? Nie! Lebo nie su natolko stare aby boli napadne.

Tiez ma kedysi uzasny sused udal za moje prve auto, tiez mi na nom niekto (susedia) nicili veci (prepichnute gumy, rozbite sklo, vytrhnute stierace a predna maska a podobne). Vsetko len kvoli tomu, ze si nejaky pan sveta zmyslel, ze moje auto malo jazdi a ze uz je moc stare na to aby zavadzalo na parkovisku jeho novsej haraburde. Nakoniec som bol nuteny auta sa zbavit, lebo som uz nemal peniaze a ani chut na neustale opravy po najazdoch neprajnikov.
Taketo cosi sa vam zda byt normalne? Takto sa veci menia k lepsiemu?

Myslim, ze tento pripad je nieco podobne, preto sa tu aj vyjadrujem...Ja som pachatelov nikdy nenasiel, ale poradil by som panovi, ze ak ma vyhlad na tie auta, tak nech si zavedie kameru. V dnesnej dobe sa daju kupit naozaj dobre kusky za fajn peniaze. Mozno tak nakoniec aspon zisti ake falosne k...y ma vo svojom okoli. Za vulgarizmus sa neospravedlnim, pretoze presne to ti ludia su. Dakujem
28. december 2016

Edita Višvaderova

Auta tam su do dnes
28. december 2016

matthe

Niekto nema cez sviatky co robit?
Aj vase auto (ak nejake mate) stoji tam kde stoji do dnes a nikoho to nezaujima.
Maju platnu TK a EK, tak preco by tam stat nemohli?
BTW pan sa zltej skodovky prave kvoli neprajnikom a rypalom ako Vy uz zbavil, hoc tomu autu nic nebolo.
Evidentne viete o tom prd, takze co tak sa radsej vratit k dojedaniu vianocneho peciva a nechat slusnych ludi v klude? ;)
24. február 2019

Martin Uváček

Žltú skodovku som tam už nenašiel, tá biela má stále platnú TK a nepôsobí dojmom vraku.
27. jún 2019

Jana P

podla mna tym padom mozno povazovat tento podnet za vyrieseny
@admin, prosim mohli by ste ho uavriet? Vdaka
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.
07. september 2019

Martin Uváček

admin podnet dodnes neuzavrel.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania