Časovanie križovatky Krížna-Karadžičova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Daniel 01. mája 2015

Križovatka Krížna-Karadžičova.
Chodci prechádzajúci cez po ľavej strane Krížnej ulice smerom do centra mesta cez prechod pre chodcov sa pri bežnej rýchlosti chôdze na zelenú dostanú len do polovice - na stredový ostrovček.
Potom dostanú zelenú autá odbočujúce doľava z Krížnej na Karadžičovu (a chodci im sem-tam zvyknú vbehnúť do cesty).
Tieto autá potom niekoľko sekúnd stoja na červenú na križovatke Karadžičova-Záhradnícka (a kvôli tomu často na nej nemôžu autá prichádzajúce z Legionárskej využiť zelenú vlnu).

Predĺžením intervalu zelenej o niekoľko sekúnd (pre priamy smer Krížna ulica) sa dá zrejme dosiahnuť to, že chodci stihnú prejsť celú križovatku na jeden cyklus a zároveň sa zrýchli prejazdu áut touto lokalitou.

13. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Váš podnet preverilo oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hlavného mesta a tu je ich stanovisko:

Križovatka Krížna – Karadžičova je jednou z križovatiek riadených cestnou dopravnou signalizáciou (ďalej CDS), ktoré sa nachádzajú na prvom mestskom okruhu. Z tohto dôvodu nie je možné túto križovatku posudzovať ako samostatný dopravný uzol. Súčasné nastavenie CDS je prispôsobené koordinovanému ťahu (tzv. zelenej vlne) na mestskom okruhu. Úprava súčasného nastavenia CDS bude mať za následok zníženie priepustnosti a plynulosti cestnej premávky na mestskom okruhu. Z tohto dôvodu nepovažujeme úpravu riadenia CDS za vhodnú.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
21. august 2015

Daniel

OK, to znie rozumne. Smer von z mesta je predsa len dolezitejsi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania