Výtlky na zastávke MHD Cintorín Vrakuňa - parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Eva 03. mája 2015

Dobrý deň,
chcela by som upozorniť na katastrofálnu situáciu na parkovisku pri cintoríne Vrakuňa. Neexistuje tu žiadny priechod pre chodcov, ľudia sa presúvajú zo zástavky MHD (linky 202, 201, 75, 65) na zastávku MHD (linka 208) cez parkovisko pomedzi jazdiace a parkujúce autá a trolejbusy. Parkovisko je plné štrku a výtlkov, čo je obvzlásť nebezpečné po daždi či snežení - na zimnú údržbu sa totiž tiež akosi zabúda (foto z februára 2015). Za riešenie vopred ďakujem.
E.S.

03. máj 2015

František

Pre informáciu: Parkovisko pri cintoríne Vrakuňa sa plánuje kompletne zrekonštruovať, predpokladaný začiatok realizácie v roku 2016. V tohtoročnom rozpočte mesta je vyčlenených 46100€ na "dopracovanie projektovej dokumentácie a majetkovo-právne usporiadanie."
Samozrejme, najkritickejšie body je potrebné riešiť okamžite.
06. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Parkovisko je súčasťou citnorína , ktorý spravuje mestská organizácia Marianum a momentále jej rozpočet neumožňuje opravu výtlkov.

Oddelenie komunikácie a marketingu
02. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB) pripravuje stavbu záchytného parkoviska a s tým súvisiacu rekonštrukciu celého priestoru pred cintorínom Vrakuňa, vrátane trolejbusového obratiska.

V tej súvislosti je naplánovaná aj rekonštrukcia plnohodnotnej zastávky MHD "Cintorín Vrakuňa" na Popradskej ulici v smere do Vrakune. Súčasťou stavby je rozšírenie Popradskej ulice, realizácia BUS pruhu, realizácia spoločného nástupišťa MHD a SAD, úprava svetelnej signalizácie na existujúcom priechode a vybudovanie nového výjazdu z Krajinskej ulice do Popradskej ulice.

V súčasnosti je začaté územné konanie a požiadané o výrub stromov. V roku 2015 sa predpokladá pokračovanie v projektovej príprave a získanie stavebných povolení. Stavebné práce sú plánované v roku 2016 (v závislosti od schváleného rozpočtu.)

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
02. jún 2015

Eva

Dobrý deň,

ďakujem za nádej do budúcna, ale pri všetkej úcte - nenašlo by sa aspoň pár € a ochota aspoň na dočasné riešenie tzn. zaplátanie tých kráterov, ktoré občania denno-denne musia preskakovať? Alebo mesto vyjde lacnejšie platiť náhradu za bolesť a sťaženie spoločenského uplatnenia v prípade úrazu?

Ďakujem
22. november 2015

Eva

Dobrý deň,
vzhľadom na skutočnosť, že sa blíži záver roka a ani po 1/2 roku sa o problém výtlkov nikto nezaujíma, bolo by asi príliš optimistické sa domnievať, že sa tak raz stane.Bolo by však možné sa vyjadriť v akom stave sa nachádza myšlienka vybudovania záchytného parkoviska (projektová príprava, získavanie stavebných povolení, výrub stromov,...).Je výstavba v roku 2016 reálna?
Ďakujem
Eva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania