Bulharská-reklama-v rozpore so zákonom o Cestnej premávke

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

V riešení

Reklama v rozpore so zakonom o Cestnej premávke, žiadame odstrániť „Na dopravných značkách alebo na dopravných zariadeniach a ich nosnej konštrukcii je zakázané umiestňovať čokoľvek, čo nesúvisí s dopravnou značkou alebo s dopravným zariadením.“

21. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. júl 2023

Jan Tosinsky

No nie je to také jednoznačné. Stĺp trolejového vedenia alebo verejného osvetlenia nie je nosná konštrukcia dopravnej značky. Súčasne cestný zákon na týchto stĺpoch v obci explicitne povoľuje reklamné stavby: "Na stĺpoch verejného osvetlenia ciest a miestnych ciest a na stĺpoch trolejového vedenia sa môžu umiestňovať iba dopravné značky a reklamné stavby, na ktorých má najväčšia informačná plocha veľkosť do 1,2 m2, ak nezasiahnu do prejazdného profilu pozemnej komunikácie."
23. júl 2023

NaTrnavke

Trakčný stĺp alebo stĺp verejneho osvetlenia je ich "nosnou konštrukciou" v tomto je to úplne jednoznačné a toto potvrdil aj dopravný inšpektorát, preto Technické siete odstraňujú nelegálne reklamy od Recaru. To druhé ustanovenie, ktoré citujete, reguluje veľkosť plochy, ktorá sa smie umiestniť na stĺp a veľakrát sa aj toto porušuje vid moja príloha
23. júl 2023

Jan Tosinsky

Dopravný inšpektorát nemá čo potvrdzovať, čo je je a čo nie je nosná konštrukcia dopravnej značky. Dopravný inšpektorát tu nie je od toho, aby vykladal legislatívu, na to tu máme iné inštitúcie.
23. júl 2023

NaTrnavke

Menujte ktoré:)
23. júl 2023

Jan Tosinsky

Na Slovensku jedine zákonodarca a súdy.
23. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
06. február 2024

Martin Uváček

Dodnes bez reakcie DPB, neriešené.
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

Odbor marketingu a komunikácie DPB

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania