Romanova - nebezpečné riešenie dopravnej situácie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
vodic 22. júla 2023

Veľmi nebezpečné riešenie dopravného značenia pri stavenisku električky.

Pridaná dočasná značka zákazu zastavenia. Chýba koniec zákazu. Potom v mieste priechodu pre chodcov je výjazd zo staveniska - je toto schválené?

Vozidlá ponechané stáť v zákaze tvoria zákryt pre vychádzajúce vozidlá stavby a chodcov.

Za priechodom je bežná dvojica značiek začiatku a konca zákazu státia v blízkosti zastávky, čo je v poriadku.

Riešením je zrejme zakryť dočasne druhú značku začiatku zákazu a nechať tak zákaz v platnosti po zastávku. Následne odstrániť vozidlá v rámci zákona.

Kto je zodpovedný?

22. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravných povolení
Kedy? Mesiac

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. júl 2023

vodic

Evidentne zlé označenie a účastníci nerešpektujúci zákaz spadajú pod Odd. dopr. povolení, ktoré po mesiaci skonštatuje, že stavba električky a vjazd v danom mieste bol povolený?

Toto je na pridelenie Polícii, a potom ešte staviteľovi, aby značenie dali do stavu, ako ho mali povolené. Takto sa mesiac čaká, až tam niekoho zrazí, na úrad, ktorý odpovie, že povolenie bolo vydané inak, než je réalny stav?

Podľa mňa zle pridelené. V prvom rade by som začal Políciou, nech je tam výhľad, potom riešiť výjazd a jeho posunutie. Už tu je príspevok 149567, kde sa riešilo, že pre zmenu jazdili inakade, než mali označený výjazd.
31. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na mieste sme vykonali štátny odborný dozor zameraný na dočasné dopravné značenie, na základe ktorého bol zistený nesúlad dočasného dopravného značenia s určením/povolením a zodpovedný subjekt bol vyzvaný na vykonanie nápravy, na ktorú momentálne čakáme. Prosíme o trpezlivosť.

Čo sa týka Vami usudzovaného zlého pridelenia - interné procesy riešenia podnetov ovládame a podnet bol kolegom z Oddelenia dopravných povolení pridelený správne.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravných povolení
Kedy? Mesiac

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
20. august 2023

OZ

Kontrola stavu podnetu k 20.8.2023 - bez známky akejkoľvek nápravy.

Prosíme Magistrát o upovedomenie, do akej lehoty má zodpovedný subjekt vykonať nápravy a o aké nápravy sa malo jednať. K nedodržiavaniu dopravných predpisov totiž dochádza už teraz a nie je zrejmé, či nápravy nejak môžu súvisieť s vyriešením aj tejto situácie.
25. august 2023

OZ Člen

25.8. 2023 značenie bezo zmien.
25. august 2023

OZ Člen

Taktiež súvisí s podnetom v riešení:

https://www.odkazprestarostu.sk/149567
25. august 2023

OZ Člen

Podľa https://www.odkazprestarostu.sk/147782 ja značenie v nesúlade s povolením už najmenej po obdobie jedného roka.
12. september 2023

OZ

Kontrola stavu podnetu k 12.9.2023 - bez známky akejkoľvek nápravy.

Prosíme MAGISTRÁT o vyrozumenie o ďaľšom postupe, nakoľko lehota poskytnutá podľa odpovede z 31.7.2023 uplynula.
16. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zodpovedným subjektom nebola vykonaná náprava v stanovenej lehote a preto bol opätovne vyzvaný na jej vykonanie.

Čo sa týka priechodu pre chodcov v priestore vjazdu na stavbu, ten je v zmysle schváleného a určeného projektu organizácie dopravy dočasne zrušený a bol začiernený, čo sa však zrejme vplyvom času už zotrelo. Zodpovedný subjekt prisľúbil uvedené napraviť.

Prebytočná značka so zákazom zastavenia mala byť taktiež daná do súladu s projektom organizácie dopravy už v týždni na prelome mesiacov august a september.

Čo sa týka parkujúcich vozidiel v zákaze, tam je potrebné osloviť Mestskú políciu, v ktorej kompetencií je práve aj kontrola dodržiavania dopravných predpisov.

Nakoľko, podľa Vašich tvrdení, k náprave nedošlo, opätovne sme poprosili kolegov z Oddelenia dopravných povolení o vyjadrenie. Uvádzame zároveň, že lehota v časti "KEDY ?" je, aj v zmysle nastavenia portálu OPS, orientačná a, hoc ju udávame na základe času, ktorý nám riešenie tej-ktorej kategórie podnetu zväčša zaberie, sú podnety, ktoré v nej nie je možné vyriešiť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravných povolení
Kedy? Mesiac

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. september 2023

OZ

Dobrý večer a ďakujeme za predbežnú odpoveď.

1. Priechod pre chodcov zrušený nikdy nebol, v Google StreetView možno vidieť pohľad z augusta 2022, zhodou okolností použitý aj na náhľad samotného podnetu, kde je dokonca zachované zvislé značenie priechodu. V podnete 149567 týkajúceho sa iného nedodržiavania vlastného dopravného značenia rovnakým stavebníkom je toto vidieť taktiež, datovaný je 23.9.2022 a stavenisko aj s výjazdom už existuje.

2. Prebytočná značka zákazu zastavenia - predpokladáme v náhľadovej snímke tu označenú ako "Začiatok 2" - tiež nikdy nebola prekrytá alebo odstránená a je zrejme dôvodom nečinnosti Mestskej polície, ktorá tento konkrétny nedostatok ako prekážku v plnení si svojich povinností - podľa Vašej reakcie - zrejme nikdy neoznámila Magistrátu, napriek viacerým podnetom od občanov.

3. Uvádzanie orientačných lehôt je pochopiteľné, na konkrétnejšiu sme sa však pýtali v komentári 20.8.2023. Aktuálne naďalej postrádame informáciu, aký postup možno očakávať pri prípadom trvajúcom stave bez náprav, alebo aký nový termín bol stavebníkovi stanovený.

Dúfame, že mnohonásobné vzájomné pripomínanie si aktuálnosti podnetu mesiac po mesiaci sa nestane jediným východiskom zo stavu trvajúceho viac než rok. Celá situácia je o to viac skľučujúca, že v podnete 154843 z 22.12.2022 boli všetky spomínané nedostatky badateľné z identického náhľadu a bol Magistrátom uzavretý bez ich povšimnutia, čo bežného obyvateľa musí značne frustrovať a vníma to ako nečinnosť Mestskej polície.

Ďakujeme vopred za skorú nápravu, po ktorej by tento úsek bolo vhodné na istý čas zadať medzi úlohy Mestkej polície, než sa aj tento podnet úplne uzavrie.
31. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 19.10. bola účastníkom zaslaná náprava a dočasné dopravné značenie bolo uvedené do súladu s určeným a povoleným projektom organizácie dopravy. Čo sa týka zvislého dopravného značenia označujúceho priechod pre chodcov, podľa našich informácií bola táto DZ odstránená ešte pred novembrom 2022 (zasielame preto aj fotografiu z 16.11.2022). Prosíme preto administrátora o zmenu statusu na "vyriešený".

S podravom,
Kto? Oddelenie dopravných povolení
Kedy? 19.10.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania