Studená-Zeleň a životné prostredie-iné


V riešení
meno
skanska 24. júla 2023

Týmto by som chcela vyzvať zodpovedných z Ružinova, mestskú políciu Ružinov, rybársky zväz a aj štátnu políciu aby sa konečne začali zaoberať tým čo sa deje na Zlatých pieskoch, už som niekoľko krát upozorňovala na začisťovanie okolia jazera z rybárskej strany za Stylou a lodenicou, upozorňovala som aj na pytliactvo, ktoré sa tam deje aj za bieleho dna a dnes sme zistili vec, ktorá už myslím nie je naozaj zanedbateľná. Napriek všeobecnému zákazu kladenia ohňov kvôli suchu sa na Zlatých veselo opeká ... a nie len to ... toto je úplne aktuálna fotka, nelegálneho ohniska, neohradeného kameňmi, teraz sme došli k vode a dosť sme sa zdesili .... čerstvé ešte horúce a červene uhlíky, horúca pahreba .... ak začne fúkať môže chytiť pol Trnávky, nakoľko všade je kopec stromov, potom záhradky a hasi

26. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
10. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP však nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
10. august 2023

Gabika Gabika

dobry den, vdaka za nic neriesiacu odpoved a poucenie, kore je sice podla zakona ale s praxou nema nic spolocne, volali sme nie raz ked sme videli pytliakov a ani raz neprisli. Volali sme aj 158, ty prisli raz aj to asi o 3 hodiny, ked uz bol pytliak prec a aj sme to oznamili zase na 158 ... ale na rozdiel od 159 aspon prisli. Pokial na taketo oznamenie policia nereaguje prednostne je zbytocne ich kontaktovat, pytliak chyti rybu, dve a odide, nebude tam na nich cakat. A ani ludia, ktory tam vyrubuju stromy alebo nechavaju odpadky po opekackach. Tento problem sa da riesit jedine tym, ze sa tam raz za cas ukazu, udelia par pokut aby ludia vedeli, ze to nie je bezpravna zona, kde si moze kazdy robit co chce.
10. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a pytliaci z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Podnet je preverovaný priebežne a je ďalej využitý pri plánovaní výkonu služby. V budúcnosti by bolo produktívnejšie, ak by boli podnety hlásené bezodkladne na linku 159.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
11. august 2023

Gabika Gabika

robite si zo mna srandu? akej stranky? normalne sme telefonovali ,,, nie som blba aby som pisala o prebiehajucom trestnom cine na web ... uprimne bud to rieste alebo sa na to vykaslite ale nepiste sem tieto hluposti, lebo to posobi ako keby ste si zo mna a vsetkych za koho pisem robili srandu :-((
14. august 2023

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a vždy zabezpečili zákonný stav. Taktiež sú príslušníci MsP povinní preveriť každý jeden oznam ohlásený na linku č. 159.
V prípade potreby kontaktujte linku č. 159.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania