Námestie hraničiarov - parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Pol Ka 25. júla 2023

Na roh pred cukráreň sa pred dokončovaním zóny parkovalo takto. Po novom sú tam boxy nalepené na chodníku tak, že ma tu zrazil spoza rohu skoro kolobežkár, Tie autá sú posunuté viac na chodník a parkovací box nemá vzadu žiaden doraz - ani čiaru, ale keď už je to takto, trebalo by naozaj doraz na zadné kolesá. Tie obrubníky okolo chodníkov majú aj nejaký účel. Keď sa to používa na parkovanie, treba to kompenzovať.

26. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Parkovacie boxy v danej lokalite boli vyznačené v súlade s projektovou dokumentáciou, ktorá bola schválená Krajským dopravným inšpektorátom a hl. m. SR Bratislava. Situácia so stretom osoby na kolobežke a Vami nás mrzí, ale jazda s kolobežkou na chodníku nie je povolená. Ako správca cestnej komunikácie nemôžeme niesť zodpovednosť za „nezodpovedných“ občanov.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
26. júl 2023

Gregor

Jazda na kolobezke na chodnikoch samozrejme dovolena je. Nesmie prekrocit rychlost chodze. Niekto na MC Petrzalka nepozna predpisy a vobec neodpoveda na to, coho sa bolo dozadovane.

Parkovacie boxy zasahujuce do chodnika by si zasluhovali zabrany za parkovacim boxom, to nema nic s projektom. Takto to znacite po celej Petrzalke. Staci sa pozriet, ako potom v takychto priecnych boxoch parkuju dodavky. V starom meste mate napr. pri hoc len pozdlznom parkovani pre istotu biskupske klobuky.
27. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa a opravujeme odpoveď.

Elektrické kolobežky môžu jazdiť po chodníku vpravo, ale iba rýchlosťou chôdze a nesmú ohrozovať chodcov.

Avšak po prehodnotení situácie v danej lokalite, zadáme novú projektovú dokumentáciu pre schválenie parkovacích dorazov, po schválení ich osadíme na predmetné parkovacie boxy.

Vopred ďakujeme za trpezlivosť.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
27. júl 2023

Jano - Star9H6j

Admin, prečo je podnet uzavretý ?

Došlo už k osadeniu parkovacích dorazov?? , resp. k upraveniu parkovacích miest aby neboli obmedzovaný/ohrozovaný chodci ?? na tom jedinom chodníku ktorý tam je, nehovoriac že je to zároveň prístupový chodník k bytovýcm vchodom / prevádzkam.
27. júl 2023

Odkaz pre starostu

Upravené.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
22. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Na základe informácie z referátu dynamickej dopravy, k tomuto podnetu sme pripravili projekt organizácie dopravy so správnym vyznačením parkovacích boxov a tiež doplnenie tabúľ parkovanie na chodníkoch.

Aktuálne čakáme na určenie dopravného značenia od magistrátu. Následne budeme projekt realizovať.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? 1. polrok 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
16. marec 2024

C K

MČ Petržalka - júl 2023: " zadáme novú projektovú dokumentáciu pre schválenie parkovacích dorazov"

MČ Petržalka - január 2024: "sme pripravili projekt organizácie dopravy so správnym vyznačením parkovacích boxov a tiež doplnenie tabúľ parkovanie na chodníkoch."


Môžete ten výsek PODu zverejniť ako obrázok do podnetu a vysvetliť, čo sa vlastne má zmeniť a čo sa tým vyrieši - vzhľadom na znenie pôvodného podnetu. Pôsobí to veľmi zmätočne.
22. marec 2024

C K

Po týždni bez vyjadrenia? Pretože to pôsobí, že namiesto formulácie krátkej odpovede, ktorá musí byť okamžite jasná zo spomenutého práve pripraveného projektu organizácie dopravy, sa čaká na ďalšiu subštandardnú realizáciu, aby sa podnet mohol uzavrieť ako tzv. vyriešený bez zodpovedania racionálnych dôvodov, prečo došlo ku zmene vzhľadom k histórii podnetu. V iných podnetoch je odpovedané s výsekmi PODov do rádovo pár dní.
27. marec 2024

C K

Prosím o zverejnenie výseku nového PODu v tejto veci.
27. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

čakáme na odpoveď z referátu dynamickej dopravy.

Prosíme o trpezlivosť a uvedomenie si faktu, že platforma odkazprestarostu.sk, nie je primárnou agendou kolegov z odborných referátov.

Akonáhle požadovaný výsek POD obdržíme, pridáme ho pod podnet.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
27. marec 2024

C K

Ďakujem za predbežnú odpoveď, žiaľ situácia je spôsobená aj tým, že PODy pre MČ nie sú nikde (zatiaľ stále) rutinné zverejňované, už vôbec nie na konzultáciu s verejnosťou pred započatím samotnej realizácie. Vo veci tohto podnetu, ktorý existuje od 25.7.2023 sa navyše jedná o protichodné vyjadrenia ako som upozornil v komentári 16.3.2024. Komentárom som sa snažil zabrániť nadpráci v podobe nedostatočnej realizácie. Akokoľkvek, ďakujem za odozvu.
01. apríl 2024

C K

V zverejnenom PODe pre toto miesto z 12/2023:
https://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2024/03/SHARE-Namestie-Hraniciarov-8a.pdf

Nie sú vôbec zohľadnené rozmerové pomery chodníka na rohu. Zvislé značenie tu už v tej dobe zanesené je. Reakcia z 22.1.2024 je o to viac mätúca.
02. apríl 2024

C K

Rád by som upozornil na absurdnú situáciu, kedy na chodníku su naznačené miesta dokonca presahujúce pôdorys nadzemného podlažia budovy (na rohu, ako vidno v POD), ale žiadne dorazy na OCHRANU CHODCOV.

Kúsok južnejšie na opačnej strane ulice sa hromadne osadili dorazy na OCHRANU NÁRAZNÍKOV.

Podľa dátumu vzniku podnetu a dátumu PODu už chápem, že naozaj sa malo jednať o tzv. vyriešenie práve tohoto podnetu - výsledok 9 mesačného snaženia je zámena typu zvislej značky, ktorá s podnetom nič nemá.
08. apríl 2024

C K

Prosím o aktualizáciu termínu, kolegovia vypracovali POD zle, vypracovávanie PODov správne je akiste primárnou agendou kolegov z odborných referátov.

Všeobecný termín 2024 pôsobí pod podnetom tohto typu zmätočne. Je to miesto, ktoré čaká na realizáciu zlého PODu, čím budú mrhané prostriedky pred ďaľšou opravou.
15. apríl 2024

C K

Len by som rád zdôraznil, že podnet, ktorý bol zadaný 23.7.2023, pôvodne nesprávne okamžite zodpovedaný, následne hneď 27.7.2023 jednoznačne zodpovedaný v prospech zadávateľa "zadáme novú projektovú dokumentáciu pre schválenie parkovacích dorazov" sa dostal do štádia, kedy oddelenie komunikácie nedokáže po zmätočnom aktualizovaní pol roka po potvrdení zadania zmeniť termín zo zvyšku 2023, na 1. polrok 2024, a teraz už len 2024 s pasívne agresívnymi vyjadreniami typu "Prosíme o trpezlivosť a uvedomenie si faktu, že platforma odkazprestarostu.sk, nie je primárnou agendou kolegov z odborných referátov."

Nerozumiem tomu, pretože vypracovanie PODu určite primárnou agendou je, a oddelenie komunikácie zasa určite primárne má v agende komunikovať. Ani jedno nebolo v tomto prípade zvládnuté.
22. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

znova len zopakujeme, že čakáme na vyjadrenie odborného referátu. Prosíme, nemýľte si prosbu o trpezlivosť s pasívnou agresiou. Odborný referát nie je podriadený referátu komunikácie. Referát komunikácie môže pracovať len s informáciami, ktoré má aktuálne k dispozícii.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
22. apríl 2024

C K

Pani Ryzá, ďakujem za venovanie sa podnetu, pre vysvetlenie za mňa a každého iného obyvateľa (tento podnet nie je môj, ďalej napr. včera nelogicky uzavretý podnet č. 113401 - Bradáčova, už takmer 2 mesiace nezvejnené PODy, atď.):

Niečo je v obrovskom neporiadku s referátom statickej dopravy, komunikujeme cez OPS a prostredníctvom Vášho referátu hlavne preto, aby sme ich nezaťažovali priamo, skutočne ich primárnou agendou sú iné činnosti. Tento podnet nie je zadaný ako nejaké želanie obyvateľa, poukazuje na problém pôvodného výsledku projektovej činnosti, žiada nápravu chyby, ktorá ideálne nikdy nemala vzniknúť.

Ak má referát komunikácie byť iba zprostredkovateľom neschopnosti iného referátu v reálnom čase venovať sa svojej primárnej agende (odôvodnenie PODu, ktorý bol súhlasne zadaný na vypracovanie do 2, v tejto chvíli bez reakcie viac ako MESIAC), je to problém aj komunikácie, prinajmenšom internej, prípadne naozaj je to agenda pre kancelárie starostu napr. personálne posilniť príslušný referát.

Ďalej nie je v poriadku v komunikácii naznačovať, že problém je na strane obyvateľov. V prvej odpovedi ste napr. uviedli, že sa jedná o problém "nezodpovedných občanov", teraz po 9 mesiacoch sa opätovne uchyľujete ku konštatovaniam, že očakávania daňového poplatníka v tomto prípade nie sú na mieste.

Myslím, že je načase sa začať pozerať na problém v interných záležitostiach a nie ich externalizovať na zadávateľov, iných občanov alebo aktívne sa pripomínajúcich komentujúcich. V tomto prípade samotná komunikácia bola zmätočná, pred vyjadrením z 22.1.2024 sa malo vzhľadom na históriu vydaných vyjadrení okamžite toto kontrolovať interne, než sa vôbec zverejnila.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania