Bagarova-reklama-nevhodne umiestnená (na chodníku a pod.)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý

Prosim o kontrolu a preverenie legalnosti tejto nevkusnej reklamy, ktora pravidelne blokuje chodnik. Resturacia (pub?) Výmenička. Dakujem

29. júl 2023

Peter K

to vlastni Peter Marcin?
07. august 2023

Odpoveď samosprávy

Pútače tohto typu sú úplne bežné a legálne. Pokiaľ vám prekážajú môžete aj vy priamo požiadať prevádzku, aby si ich posunula. Otázka vkusnosti reklamy je veľmi individuálna, to mestská časť riešiť nebude. Požiadali sme prevádzku, aby ich posunula.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
16. august 2023

Michal

Nehnevajte sa na mňa, ale pokiaľ viem, prevádzka nemôže len tak umiestňovať reklamné pútače na verejný chodník. Potrebuje to mať povolené. Preto bola moja požiadavka o kontrolu tohto povolenia relevantná. A poznámku, že ak mi pútač vadí, môžem o jeho presun požiadať prevádzku ja, ste si mohli odpustiť. Samospráva by vo vlastnom záujme mala udržiavať chodníky voľné, obzvlášť ak chceme toto mesto posunúť vpred.
16. august 2023

Michal

https://bratislava.sk/mesto-bratislava/dane-a-poplatky/dan-za-uzivanie-verejneho-priestranstva Čo sa rozumie pod verejným priestranstvom? - Ide o verejne prístupný priestor v meste, napríklad, park, chodník, cesta, námestie či zeleň. Tento priestor patrí všetkým obyvateľom a obyvateľkám Bratislavy a je dôležité ako vyzerá a ako sa v ňom správame. Je tiež potrebné, aby sme v ňom dodržiavali nastavené pravidlá. Čo sa rozumie pod osobitným spôsobom užívania verejného priestranstva? - umiestnenie informačných, propagačných a reklamných zariadení Toľko k tomu.
16. august 2023

Michal

* Uvedomujem si, že vyššie uvedené citáty sa týkakú Hl. mesta a nie Dúbravky, ale isto by sa niečo obdobné našlo aj pre túto MČ. ** podnet NIE JE nutné otvárať. Ide len o poznámky.
25. august 2023

Michal

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Nevyriešené
25. august 2023

Michal

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
04. september 2023

Znepokojeny Obcan

Michal úplne zbytočne Prevackar patrí blízkym ľudom MC Dubravka nepôjdu proti svojim ďalšiu vlastnia na Nejedlého 4

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.