Cirkus

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Robert Schneider 05. mája 2015

Dobry den pan Starosta,

Rad by som sa opytal dokedy bude mestska cast Dubravka podporovat prevadzkovanie cirkusu na uzemi meskej casti. Okrem toho ze cirkusy su vo vseobecnosti povazovane za velmi nehumanne a vela statov EU ich uz na svojom uzemi neakceptue, je tu aj dalsi problem ktory sa tyka vylucne ludi zijucich v tesnej blizkosti ich stanovist. V pripade ze mestka cast take atrakcie podporuje , myslim ze by bolo vhodne najst priestor kde by ludom neprekazali. Este nedevano bol podobny priestor pri stadione SKP.

Vopred dakujem za odpoved

S pozdravom.

05. máj 2015

Peter

cirkus nechce ziadna mestska cast a potom je vypredany, ani ja tomu nerozumiem. Keby tam tí ludia nechodili nabuduce nepridu a vybavene
05. máj 2015

Miriam

vo Vrakuni minuly rok bol naposledy cirkus na ploche vedla Billy na Kazanskej, cca 10 metrov od predajne a panelakov. Samozrejme strasny zapach, zvierata vonku v klietkach .... Nezavidim tym ludom hned vedla panelakov, hlavne ked vonku boli teploty cez 30 stupnov Celzia...
06. máj 2015

Soňa Masaryková

dve relatívne veľké zelené plochy v okolí DK sú momentálne zabrané pochybnými podnikateľmi - pri starej pošte už dlhodobo odparkované kolotoče, na ktorých sa sem-tam vozí hŕstka detí, kolotočári odparkovaní osobnými vozidlami na trávnatej ploche, po ktorej sa podvečer pokojne a bez postihu vozia - znamená to, že aj všetci ostatní máme povolené jazdenie a parkovanie na zeleni??

druhá plocha (navyše nepokosená) teraz privítala pochybný cirkus s drezúrou divoko žijúcich zvierat - toto týranie zakazuje na celom území republiky čoraz viac civilizovaných krajín - a Dúbravka ich na svojom území víta! to je skutočne veľmi skľučujúce a dáva podnet na úvahy, do akej miery si MČ váži životy pôvodne krásnych zvierat a vzdelávanie a dobrý príklad pre svojich najmenších obyvateľov.

samozrejme zostane po týchto pochybných podnikateľoch zdevastovaná plocha, zničená trávnatá plocha a nám všetkým smútok na dušiach.
06. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Pekný deň!
Hosťujúci cirkus Budapest má súhlas vlastníka pozemkov, teda má súhlas so zaujatím verejného priestranstva dotknutých pozemkov (konkrétne parc. č. 1437/9, 3026/11, 3026/12, 3026/19, 3026/1, 3026/19 k. ú. Dúbravka, vlastník COOP Jednota Dunajská Streda, spotrebné družstvo so sídlom na Korzo Bélu Bartóka 790, Dunajská Streda).
Cirkus má určenú prevádzkovú dobu od mestskej časti (v zmysle zákona 377/1990 Zb. zákon SNR z 13. septembra 1990 o hlavnom meste, v znení neskorších zmien, podľa § 7a ods. 2. písm. f)
Elektrika, voda... to si cirkus rieši vo vlastnej réžii, nahlási sa do elektrárne, atď. My, ako mestská časť to neriešime, je to v ich réžii a za všetko si platia príslušným spoločnostiam (elektrárne, vodárne).
Mestská časť povoľuje propagáciu vývesnými tabuľami len na stĺpoch verejného osvetlenia na území MC Dúbravka.

Aj v minulosti sme mali protesty, aj sme dali súhlas na tichú protestnú akciu, keď tu hosťoval cirkus. Veľká časť obyvateľstva víta hosťovanie cirkusu, určité skupiny nie.
V budúcnosti budeme rokovať s vlastníkmi pozemkov, aby neudeľovali súhlas na pozemkoch v blízkosti obytných domov a prevádzkovateľom cirkusov navrhneme umiestnenie cirkusu na pozemok pri ŠKP, Harmincova ul. (pozemok Ministerstva vnútra SR).


Martin Zaťovič, starosta MČ Bratislava-Dúbravka
06. máj 2015

Robert Schneider

Dobry vecer pan Starosta,

Dakujem za odpoved, nie uplne ma uspokojila. Kazdopadne pevne verim ze toto je posledny cirkus ktoreho som nuteny ucastnik. Neda mi ale musim zreagovat cast kde hovorite o velkej casti obyvatelstva a urcitej skupine. To ze tej velkej casti nevadi chodit s detmi pozerat na zvierata v neprirodzenych poziciach je ich vec a slobodne rozhodnutie kazdeho jedneho. Ja, teda ta "skupina" som sa takisto slobodne rozhodol ze tam nepojdem ale, napriek tomu som nuteny ucastnik kazdeho predstavenia. Tej spokojnej vacsine sa asi nebudia v noci deti na zavyjanie zvierat. Nam, tej urcitej "skupine" to prekaza ked si nevieme vyvetrat v spalni (smrad je neskutocny) alebo po praci si v klude oddychnut na gauci bez toho aby ste nepocuvali neustale stekanie psov (mimochodom steka este stale - je 22:07) Kludne sa mozu vdacny obcania a fanusikovia cirkusu prihlasit a navrhnut nove stanovisko pre ich oblubenu atrakciu.
06. máj 2015

Ivona Kurtisova

Dobry vecer
Suhlasim s panom Schneiderom nakolko uz tretiu noc hluk zvierat rusi nocny klud, je momentalne po 23:00 a stale pocut stekot psov. Rano tak isto bolo pocut az neznesitelny rev pred siestou hodinou. Smrad citim aj na druhom poschodi a reflektori osvetluju celu noc priamo byty.
07. máj 2015

Peter Schneider

Dobry den pan starosta,
zaujimalo by ma ake kompetencie ma Vas urad ked dovoli takuto
"sikanu" obyvatelov Vasej mestskej casti. Myslim ze v tomto pripade
nie je podstatne komu patri pozemok ale co sa na nom robi. Ved majitel pozemku si nemoze aj ked na svojom pozemku, robit alebo nechat robit co
chce. Vy a Vas urad Ste tu aj na to, aby ste branili "svojich" obcanov ktori Vas do uradu zvolili. Prosim do buducnosti nedovolte takyto "teror" voci Vasim obyvatelom a konajte tak ako keby chceli cirkus/kolotoce postavit pod oblokmi Vasho bytu alebo domu, prosim ! Ked cirkus/kolotoce tak mimo
obytnej zony a vsetci budu spokojny.

dakujem
Peter Schneider
07. máj 2015

Soňa Masaryková

Vážený pán starosta,

musím súhlasiť s pánom Schneiderom - prečo sa uprednostňuje skupina obyvateľstva, ktorá holduje plytkej "zábave" a krátkozrako ju uprednostňuje pred empatiou a aspoň minimálnymi znalosťami životných podmienok divých zvierat?
bola by som rada, keby vedenie MČ Dúbravka prejavilo vyspelé myslenie a nevpúšťalo cirkusy s drezúrou divokých zvierat na územie MČ. presunutím pochybného podniku na Harmincovu sa časť problému iba premaľuje na ružovo, nič viac. týmto spôsobom sa všetci chtiac-nechtiac podieľame na podpore barbarskej "zábavy", ktorá svojím charakterom patrí do minulého tisícročia.
07. máj 2015

Peter Schneider

To "Peter zBratislavy",

Vy Ste evidentne nepochopili problem. Tu primarne nejde ci cirkus/kolotoce ano alebo nie ale KDE ich umiestnit a dokonca nejde ani o to aku maju navstevnost !

pekny den
08. máj 2015

Dušan Veselý

cirkus starosta
08. máj 2015

Dušan Veselý

cirkus starosta
14. jún 2015

Julka

Predpokladám, že hygiena a tisíc ďalších úradov, ktoré si radi zgustnú na klimatizovaných priestoroch Tesca a na jednom plesnivom banáne, už cirkus mnohokrát navštívili a nikdy nenašli ani jedno pochybenie. Všetko v dokonalom poriadku, žiaden zákon, predpis a regula nebol porušený. Krajina kocúrkovo. A tá odpoveď Zaťoviča... čo dodať? Možno len toľko, že pri najbližšej návšteve cirkusu choďte o tretej ráno pod okná Ľ.Zúbka 31 a zapnite pár reproduktorov na plné gule. Stačí to urobiť počas pár nocí a som si istý, že pán Zaťovič prehodnotí svoj postoj. :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania