Nový priechod na Ul. H. Meličkovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter 05. mája 2015

Bolo by vhodne, keby sa vybudoval priechod pre chodcov na Ul. Hany Melickovej, nakolko tam vedie chodnik medzi domami na jednej aj na druhej strane (pre lepsiu lokalizaciu: na jednej strane maju vchody cisla Hany Melickovej 37 a 39) a toto miesto je vo velkom vyuzivane chodcami. Ak by sa priechod vybudoval, treba mysliet nato, aby bol bezbarierovy, teda bez problemu vyuzitelny pre rodicov s detmi v kocikoch a vozickarov.

10. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet preverilo oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hlavného mesta. Podľa ich názoru tam priechod pre chodcov patrí. Spracujú preto projekt dopravného značenia aj s návrhom bezbariérových úprav. Realizácia však bude možná až v prípade schválenie finančných postriedkov z rozpočtu, preto nevieme sľúbiť, že to bude už v tomto roku. Upozorňujeme, že v takom prípade možno "za obeť" padne niekoľko parkovacích miest na Ulici H. Meličkovej.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
11. jún 2015

Peter

Super, kedze dnes vodici nedodrzuju (zial) pri parkovani vzdialenosti pred a za prechodom, tak tych parkovacich miest vela za obet nepadne.
05. január 2016

Lukáš

Priechod bol schválený, dokonca viacero na Ulici H. Meličkovej. Vytvorené by mali byť do 30 dní od doručenia rozhodnutia, čo nastane/nastalo zrejme v týchto dňoch. A podľa popisu (SÚ) by mali byť vykonané aj stavebné úpravy (zrejme bezbariérový priechod) takže sa musí trochu zlepšiť počasie.
10. november 2016

Peter

Nejake nove informacie? Kedy bolo dorucene rozhodnutie? ;-) Dik
11. júl 2018

Jana

Dobry den,
je jul 2018 a priechod na mieste stale chyba. Kedy bude vyznaceny?
13. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
25. máj 2020

Peter

Dobry den. Poprosim o znovuotvorenie podnetu. Alebo treba zadat novy? Vdaka.
25. máj 2020

Admin KV

Dobrý deň, pán Peter, podnet som opätovne preposlal samospráve.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
26. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií so žiadosťou o stanovisko k realizácii dopravného značenia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol zaradený do zoznamu Potencionálnych investičných akcii mestá ešte v roku 2018.
Jeho realizácia bude závislá od pridelených finančných prostriedkov.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. máj 2021

Peter

2x znacka, farba na "zebru" a ok, este na oboch stranach vozovky uprava - vymena obrubniku hranateho za sikmy. To bude velmi financne nakladne 🤔 Zrealizuje to pomocna sila pocas kosenia, ale samozrejme ze vykazat sa musi obrovska financna narocnost. Nepracujem na dopravnom a ani na mestskom urade, no vo firme kde riesime denne projekty jak pre malych tak pre velkych, aj medzinarodnych klientov a keby sme takto taky banalny projekt nafukovali a hlavne natahovali, uz sme davno na urade prace.
02. október 2021

Martin

Pristahoval som sa na Dlhé diely a vcelku vela chodím pešo po nich kade tade a prekvapilo ma, že v tomto mieste nie je priechod pre chodcov. Dlhé diely sú kopcovité, pre starých ludí je podla mňa najbližší priechod príliš daleko, resp. strmo do kopca, ci dolu kopcom.
Miesto je pomerne prehľadné a sú priechody aj na neprehladnejších miestach, napr pri novom ihrisku na Majerníkovej je cez zaparkované autá nie moc dobre vidno.

Predpokladám, že to už bolo niekolkokrát diskutované, ťažko budem prvý, komu tam priechod chýba, preto by ma primárne zaujímalo, aké sú dôvody, že tam priechod nie je.

Ak by sa priechod robil na základe mojho podnetu, tak by bolo dobré osadiť taký systém ako pri futbalovom štadióne, kde oranžové svetlo bliká ak detekuje chodca - alebo niečo podobné tam tuším je, neviem presne.

Ďakujem.
22. október 2021

Peter

Bude teda ten prechod este v tomto storoci?
29. marec 2023

Peter

Boli ci stale neboli pridelene financne prostriedky na zrealizovanie priechodu?
29. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania