Sokolská-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Jozef Oravec 01. augusta 2023

Rozbitý povrch cesty / chodníka: povrch sa rozbil vplyvom intenzivnej premávky ťažkých SUV (dlhodobo) a definitívne prejazdom ťažkých nákladných áut pri rekonštrukcii dvojdomu Sokolská 10-12. Hrozí finálna deštrukcia prepadom povrchu do šachty pod komunikáciou.

01. august 2023

Odkaz pre starostu

Rada by som Vás poprosila o fotku širšieho okolia, aby sa samospráve ľahšie identifkovalo miesto, prípadne komentár s opisom.

Ďakujem pekne,
s pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. august 2023

Notimportant

A nie je stavebník povinný opraviť?
01. august 2023

Jozef Oravec

Pre NotImportant: V tomto prípade nie je asi správny pojem stavebník: ide o verejnú komunikáciu, ktorá má svojho Správcu. Správcom tejto komunikácie III. triedy je mestská časť Bratislava Staré mesto, ktorá má svojho štatutárneho zástupcu, ktorým je Starosta.
14. august 2023

Jozef Oravec

Sokolská-chodník-výtlk

Toto je druhý podnet v rovnakej téme: nakoľko kompetentní (správca komunikácie III.triedy: Úradnici mestskej časti Bratislava Staré Mesto, Zhotoviteľ rekonstrukcnych prác / prác obnovy objektov (BD) Sokolská 10 a 12 a Správca uvedených objektov: spoločnosť Bytkomfort-BA) nereagujú ... takže, kým nie je neskoro, Dámy a Páni: konajte
15. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za neskorú reakciu z našej strany a ďakujeme za Váš podnet. Posunuli sme ho príslušnému oddeleniu, ktoré sa ním bude zaoberať. Akonáhle budeme mať bližšie informácie o jeho riešení, budeme vás kontaktovať.

Vaša spätná väzba a participácia na správe a dianí v našom Starom Meste je pre nás dôležitá, ďakujeme za ňu.

S pozdravom,

Samuel Zahradník

Koordinátor podnetov
Referát komunikácie
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
www.staremesto.sk
20. október 2023

Peter

Cesta /chodník/ je v správe BA Staré mesto, poškodenie ozaj spôsobil tu uvedený stavebník-dokonca sa prepadáva aj chodník pred vchodom na Sokolskú 6 a nič....
V prílohe posielam jedno odfotené auto odchádzajúce naložené zo stavby dňa 30.6.2023 14:10h. žiaľ ako prechádzalo prvým úsekom-čo je tu odfotená šachta, som ho už nestihol odfotiť.
28. november 2023

Anonymný užívateľ

Ak by obyvatelia neparkovali v obytnej zóne tak by nákladné auto malo dostatok priestoru na ceste a nemuselo by ísť na chodník a poškodzovať ho. Ale keďže obyvatelia týchto bytoviek parkujú na ceste v obytnej zóne tak sami si môžu za to že nákladné auto z ich stavby im poškodilo chodník. Takze nech si aj sami chodník opravia alebo nech parkujú na parkovisku ak žiadajú mesto o opravu chodníka a zároveň žiadajú mestskú políciu/mesto aby ich nepokupovali za zlé parkovanie.

Obytné a pešie zóny majú spoločný zákaz státia motorových vozidiel. To znamená, že autá, dodávky a motorky sa v obytných zónach pohybovať môžu, môžu zastaviť (napríklad pre vykládku nákladu či nástup osôb), ale nemôžu tu stáť (parkovať). Výnimku nemajú ani rezidenti.
28. november 2023

Peter

Anonymne sa dobre vyjadruje, však? A áno, ani obyvatelia tu nemajú parkovať, lenže problém je väčší, parkujú tam obyvatelia aj bytoviek z Pražskej a cez deň pracovníci z ministerstva zahraničných vecí, ( a odkedy rozšírilo mesto PASS k okoli hl. stanice tak sa situácia ešte zhoršila, lebo na celotýždňové parkovanie si v celej lokalite nechávajú cezpolný autá)takže kto je vinný? Vinný je tak či tak stavebník, mal si zabezpečiť značením aby vedel prejsť len cez cestu a nie jazdil po chodníku, ktorý na nákladné autá nie je stavaný, je stavaný len pre prejazdňovanie osobných aút. Asi pomôže len zavedenie PASS aj tu, ale potom sa musí riešiť aj lokalita vo dvore, kde sú garáže a tiež sa parkuje nadivoko tak, že sa bráni výjazdu z garáží-opäť najmä tu nebývajúci ľudia.
Ku košom, je pravda, že majú byť pri bytovkách kam patria a to bytovky vzadu, ale opäť tým že tu parkujú cudzie vozidlá na ceste tak, že neprejde ani OLO vozidlo, tak si kontajner dávajú bližšie a aspoň od garáží vďaka tomu vedia vyjsť vozidlá.
V celej zóne by mesto malo vyznačiť striktne miesta na parkovanie a to tak aby prešli aj záchranárske zložky, lebo ak by bol požiar, tak v súčasnosti neprejdú a už vôbec nie do vnútrobloku. Potom obyvatelia môžu mať aj kontajner pri svojich bytovkách.
Čiže váš príspevok je zavádzajúci a problém je širší ako sa zdá a vnikol nekonaním mesta/mestskej časti a mestskej polície.
28. november 2023

Jozef Oravec

Súhlasím s Anonymným užívateľom v tom, že v obytných zónach platí zákaz státia motorových vozidiel. V diskutovanej časti Sokolskej ulice sa ale jej obyvatelia aj návštevníci riadia zvykovým právom: keďže takto sa tu parkovalo od nepamäti ... zvykové právo sa pokúsila prelomiť Mestská polícia, ktorá tu ešte v roku 2022 nasadzovala papuče nekorektne parkujúcim autám.

To ale nerieši podstatu problému: nedostatok parkovacích miest pre Rezidentov ... a aj pre Návštevníkov. Zavedenie systému PAAS problém len eskalovalo: na verejné nekategorizované parkovacie miesta na Sokolskej ulici: kolmé parkovania oproti Sokolovni a pozdĺžne parkovania sa presunuli autá z PAASom zaregulovaných zón: napr. z ulíc Žabotovej, Železničiarskej a pod.

A neospravedlňuje to ani správanie sa stavebníka, ktorý namiesto korektného postupu pri realizácii stavby (zahŕňajúceho aj spracovanie a vykonanie projektu organizácie dopravy) pustil do tohto dopravne poddimenzovaného priestoru veľké autá ...

A výsledok je taký, aký vidieť na fotografiách.

Bez záujmu mesta a mestskej časti o tento problém. O riešeniach radšej nepíšem: komunálnych politikom musia suplovať vlastníci a ich správcovská spoločnosť.
29. november 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania