Hodálova-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Alena Vrúbelová 03. augusta 2023

Dobrý deň,
na Karloveskej ulici /blízko Hodálovej ulici/ v minulom týždni poverení pracovníci /predpokladám odborom životného prostedia MÚ Karlova Ves/ vykonávali orezávanie stromov a kríkov. Zarážajúce je, že takéto práce sa robia v strede leta a o to viac, že orezávali zdravé konáre plné zeleného lístia /suché ostali/. V tomto čase horúčav prinášajú stromy žiadaný chládok okrem iných prínosov. Tiež orezanie kríkov do výšky pol metra je nepochopiteľné. Myslím, že je veľa osožnejšie vykonávať údržbu zelene na jar a na jeseň.

03. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Áno máte pravdu, najvhodnejším obdobím na orez stromov/krov je jar/jeseň. Pri dnešných výkyvoch počasia, však typické jarné/jesenné počasie trvá len pár týždňov. Podnetov od obyvateľov ako aj zelene zaradenej do pravidelných orezov je také množstvo, že nie je možné údržbu vykonať nárazovo, ale rozložiť ju do celého roka podľa kapacitných možností. Momentálne nie sú extrémne horúčavy, a nekosí sa, takže pracovníci mali čas vykonávať údržbu lokalít, ktoré nám nahlásili obyvatelia počas roka.
Orez krov robíme spravidla radikálnejšie, nakoľko nie je možné zabezpečiť všetky kry v KV, aby boli vždy orezané, keby robíme len mierny rez, museli by sme ich rezať viackrát za rok. Zo zaužívanej praxe sa nám to takto osvedčilo, kríky tento rez zvládnu a dorastú.
Predmetná údržba bola vykonaná na základe opakovaných podnetov od obyvateľov, aj od zástupcov spoločenstiev vlastníkov, priľahlých bytových domov.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom

Ing. Marián Kerek
Oddelenie životného prostredia
0940 634 175, 02/707 11 282
[email protected]

Miestny úrad MČ Bratislava-Karlova Ves
Námestie sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
04. august 2023

it

jedine stastie, ze zacalo prsat, lebo v takych suchach a teplach co boli, to tie zrezane kriky uz "nerozchodia".
Zujimave ze sa nad odporucane postupy a terminy povysuje nieco ine...
Mozem Vam ja zaplatit dan raz za 5 rokov, lebo mi to tak teraz vyhovuje ?
04. august 2023

Alena Vrúbelová

S odpoveďou OŽP nesúhlasím.
Prosím číslo podnetu, ktorým obyvatelia Hodálovej požadovali orez kríkov na pol metra.
Doporučujem v lete sa zameriavať na iné činnosti, napr. orez suchých konárov stromov, kríkov, čistenie chodníkov.......je čo zlepšovať.... zeleň v lete je nepostrádateľná

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania