Bočná-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy


Uzavretý
meno
Rasťo 04. augusta 2023

Podľa katastra nelegálny východ z firiem,neustály problém s kamiónmi vychádzajúcimi týmto východom. Auta parkujúce na vozovke. Zvýšená premávka na ulici a veľký problém výjsť s autom z dvora na ulicu bočná.

04. august 2023

NaTrnavke

ta cesta je v biednom stave rozmr..a, ani chodníky nemá, co tam robia kamióny? nonsense
07. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].

Ďakujeme
10. august 2023

Alena

Dobrý deň,
ako obyvateľka Bočnej ulici tiež reagujem na podnet. Kamióny, nákladné autá, DPD a skracovači zo Zlatých Pieskov, komplikujú obyvateľom ulice život. Okrem hlučnosti, prašnosti, nedodržiavania rýchlosti, ničenia cestenej komunikácie ide aj o bezpečnosť obyvateľov tejto ulice. V časoch dopravných špičiek v ranných a popoľudnajších hodinách je problém vyparkovať aj zaparkovať do vlastných dvorov vzhľadom na frekvenciu a netaktnosť samotných prechádzajúcich vodičov. Vychádzať z obydlí napešo, keďže obytná časť ulice nie je oddelená chodníkom od cesty je nebezpečné priam na životoch, keďže autá sa tam premávajú neprimaranou rýchlosťou a pri strete auta s autom v protismere ide o centimetre od vchodových brán. Na ulici bývajú dôchodcovia, mladé rodiny s deťmi, je tam aj škôlka. Na Bočnej ulici je viacero problémov, ktoré by potešilo obyvateľov ak by sa vyriešili. Havarijný stav vodovodného potrubia, oprava a odvodnenie cesty, aby v časoch prívalových dažďov tam nestála voda a najdôležitejšie!!! - vybudovanie kanalizácie (je to centrum hlavného mesta).
Ďakujem za priestor reagovať a vyjadriť sa k problematike komplexnejšie.
15. august 2023

Lana D

Situácia na ulici je dlhodobo katastrofálna a veľmi sa zhoršuje. Za 20 rokov, ktoré tam byvam som nevidela ani jediného policajta, ktorý by tam meral rýchlosť. Auta lietajú šialene rýchlo a pri tom v domoch bez ochrany a chodníkov s priamym výstupom na ulicu žijú aj starší ľudia aj malé deti. Často mame v deň vývozu odpadu aj nádoby na komunálny odpad pozhadzovane od nárazov aút. Kamióny sa rozbitou úzkou ulickou premávajú celé dni aj noci. Dokonca volajú na nás obyvateľov mestských policajtov , že sa nezmestia prejsť vedľa našich zaparkovaných aút 🙈 Je to absurdne. Po celej dĺžke ulice sú zaparkované mesiace aj roky cudzie auta a vraky aut a nikto to nedokáže zákonne vyriešiť. Trnávka vždy bola rezidenčná štvrť. Vznikla ako robotnictka štvrť ale vždy sa tam bývalo. Rozumieme, že svet sa mení. Aj naša ulica. Ale kamióny majú možnosť jazdiť po hlavných cestách a nie v tesnej blízkosti našich domov bez riadneho osvetlenia a ochrannej zóny .
31. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

cesta patrí magistrátu hlavného mesta, parkovanie je potrebné riešiť s mestskou políciou.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
31. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
07. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o uvedenom probléme bolo vyrozumené vedenie OV MsP BA II. Hliadky túto skutočnosť preveria a v prípade zistenia protiprávneho stavu, budú tento riešiť.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
12. september 2023

obyvateľ

Je pri tomto podnete zistené niečo nové? Podotýkam,že firma má od hlavnej cesty (Galvaniho) vchod,kde by kľudne vedeli mať aj východ. Východ z bočnej ulice je zbytočný, zamestnanci parkujúci na bočnej ulici pred areálom vulgárne nadávajú obyvateľom, je problém vyparkovať auto z dvora nakoľko Vás vytrúbia a nepustia. Situácia je na bočnej ulici katastrofálna! Hluk z aút,ktoré sa ulicou premávajú nad dovolenou rýchlosťou je otrasný a zároveň je situácia veľmi nebezpečná pre ľudí,ktorí chcú opustiť dom,neraz ma takmer zachytilo auto.
21. september 2023

Rasťo

Posúvanie zodpovednosti a "skutek utek" také typické Slovenské "riešenie" podnetov od občanov!!!
26. december 2023

obyvateľ

Môžem vedieť či boli hliadky preveriť daný podnet a aké je riešenie?
08. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hliadky MsP vykonali niekoľko námatkových kontrol, počas ktorých sa nepodarilo zadokumentovať dôkazy, ktoré by svedčili o tom, že bol na mieste spáchaný priestupok.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania