Jeséniova-Riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Libor Gaspierik 06. mája 2015

Týka sa Miestny úrad Bratislava - Nove Mesto

Na zaklade podnetu obcana p. Castneho, si dovolim poziadat o riesenie dopravnej situacie pred materskou skolkou mestskej casti BANM - Jeseniova 61, BA.
Jedná sa o spracovanie a co najskorsie predlozenie ziadosti mestskej casti BANM do dopravnej komisie, ktorá zasadá na úrovni Hlavného Mesta SR Bratislava - k osadeniu dopravného znacenia pred objekt (v okoli) Materskej skolky Jeseniova. Pozadovana dopravna značka "A15 pozor, deti", by riesila predmetny problem, t.j. spomalila dopravu a zabezpecila výrazne vyssiu bezpecnost pri pohybe rodičov a nasich deti.
Rovnako ziadam o priame zabezpecenie, resp. v sucinnosti s Hlavnym Mestom SR Bratislava (správcom komunikacie) k osadeniu spomalovacieho retarderu.
Niektorí vodiči si ten krátky úsek mýlia s pretekárskou dráhou...

07. máj 2015

nezávislý_pozorovateľ

V BA je toľko značiek, ktoré nemá žiadne veľké mesto v okolí, ale zjavne to nestačí, treba viac...
Netreba nič, treba vychovávať poriadne vodičov, chýba tu osveta a ľudia sa k sebe chovajú ako prasce...
O tom to je.
07. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Dnes bol podstúpený na spracovanie.

Jana Plevová
12. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa dostupných záznamov úsek Jeséniova 61 leží pri miestnej komunikácii II. triedy a je v kompetencii Hlavného mesta SR Bratislavy. Podnet bude v zmysle kompetencie zmenený a presmerovaný. Ohľadom dopravného značenia - v smere z mesta hore kopcom je pred domom č. 61 osadená dopravná značka A15 Pozor deti. Foto priložené k prílohe.


Jana Plevová
13. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za Váš podnet. Situáciu preverilo oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hlavného mesta, ktoré konštatuje, že umiestnenie spomaľovacieho zariadenie (retardéra) na Jeséniovej ulici je vylúčené z dôvodu prevádzky trolejbusovej dopravy MHD na tejto ulici.

Umiestnenie dopravnej značky už bolo vysvetlené, preveríme ich prítomnosť.

Pokiaľ ide o kontrolu dodržiavania rýchlosti, na to je oprávnená len štátna polícia. Je teda vhodné obrátiť sa s požiadavkou na Krajský dopravný inšpektorát KR PZ.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
13. máj 2015

Juraj

to nezávislý pozorovateľ:pokiaľ si myslíš,že osveta by bola účinná na prasce,tak sa mýliš.Už sa zvýšil postih za chlast nad 1 promile na trestný čin,a národ slope a sadá za volant a robí havárky ďalej.Keby sa dalo do zákona,že si chlastal a zavinil havárku,všetky náklady týmto spôsobené si povinný zaplatiť(včítanie liečby svojej aj poškodených),možno by to pomohlo,aj keby sa mu zabavil celý majetok a on aj s rodinou ostal bezdomovec.Lenže teraz keď príde domov autom a manželka vie že je naliaty tak mu nepovie ani na druhý deň ani slovo.TAM BY SOM VIDEL OSVETU,ASPOŇ U NÁS BY TO FUNGOVALO(aspoň 14 dní by mi nedala).
13. máj 2015

Martin

O čom to tu stále trepete? aké trolejbusy? Viete vy kde sa nachádza štátna materská škola? Kliknite si prosim na mnou priložený link, keď neviete používať mapy z google https://www.google.sk/maps/place/Jes%C3%A9niova+2346%2F61,+831+01+Bratislava/@48.1713547,17.1014559,17z/data=!4m2!3m1!1s0x476c8c04904e8cc5:0xc635ace7fd5c7c9a A kam akože chodia tie trolejbusy po tej úzkej ceste, ktorú má podľa mňa v správe mestská časť, nakoľko to nie je hlavná cesta? Ešte Vám sem dám odkaz aj na oficiálnu stránku MŠ Koliba, keďže nepoznáte Bratislavu: http://www.mskoliba.com
13. máj 2015

Martin

Ani ten link sa sem neda poriadne nakopirovat. Tak Vam to teda napisem. Otvorite si http://maps.google.com a do vyhladavania zadate Jeseniova 61 v Bratislave a stlacite Enter. A budete sa cudovat, kde sa nasa Jeseniova 61 nachadza.
14. máj 2015

Libor Gaspierik

Jeden krátky komentár - mestská časť Bratislava - Nové Mesto, ktorá je zriaďovateľom Materskej škôlky predpokladám nepotrebuje GOOGLE MAPS, aby našla budovu, kde je situovaná??!!! Aj keď pani riešiteľka podnetu je na úrade Radnice BANM v tejto pozícii 2 týždne, dúfam nájde správne a požadované riešenie pre občanov - výrazne zvýšenie a zabezpečenie bezpečnosti detí. Prípadne možno aj zájde osobne do uvedeného priestoru - on line sa pozrieť na problém (kde je situovaný, ako je v okolí značenie a o ktoré ulice sa predmetne jedná - mestskej časti III. a IV triedy, magistrátne I. a II. triedy). Teraz ľutujem, že som v rámci schvaľovania rozpočtu namietal kúpu nového automobilu pre úrad v návrhu za 20.000 EUR! (kde by stačilo lacnejšie max. do 10. tis). Teraz asi keď nie je limuzína za 20.000 nebude asi žiadne a úradníci sú odkázaní na prácu z úradu a Google maps?!.
18. máj 2015

Mária

Na fotke je však súkromná materská škôlka myslím, že Gašparko...možno niekto bol len zmätený...jednoducho sú tam dve škôlky a škola tak s tým niečo robte a hlavne aj s tým parkovaním...však tam sa nedá ani decko doviesť do školy či škôlky..z Kramárov tam ani nič nejde..deti chodia pešo po ceste..chýbajú chodníky....
20. jún 2021

Martin

Jeséniova-Riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Dobry den, na Jeseniovej ulici v casti medzi SHMU a konecnou zastavkou Koliba jazdia niektori vodici motorovych vozidiel neprimeranou rychlostou cim nielen ohrozuju cyklistov a chodcov ale aj vyrazne rusia obyvatelov. Neprijemny hluk sposobeny neprimeranou rychlostou a s tym suvisiacim vytocenim motora do vysokych otacok je velmi rusivy pocas celeho dna no najma v nocnych hodinach kedy je znizena premavka a hluk motora je o to intenzivnejsi. Prosim o zavedenie takych opatreni, ktore by v uvedenom useku zamedzili vodicom prekrocit maximalnu povolenu rychlost, resp. znizili hluk motorovych vozidiel. Dakujem
20. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.