Zanedbaný súkromný pozemok vo vnútrobloku v centre mesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Jaroslava 06. mája 2015

Vážený pán Starosta,
rada by som Vás upozornila na pozemok v centre mesta za domom na Dunajskej ulici 58-60, ktorý je dlhé roky hanbou Bratislavy. Je pravda, že z Dunajskej ulice ho nevidieť, lebo je vo vnútrobloku (adresa je Dunajská 58-60), ale je semenišťom špiny, potkanov, obydlím pre bezdomovcov, zarastený náletovými drevinami a stále viac sa rozširujúcimi inváznymi rastlinami ( pohánkovec japonský) . Majiteľom pozemku sa stal v minulých rokoch pán Ing.
Ondrej Ščurka (z SDKÚ Nitra) a plánuje tu postaviť 6-podlažný polyfunkčný dom, čo nás tiež neteší, lebo bude postavený 10 m od nášho domu s lodžiami a pozerali by sme si s budúcimi obyvateľmi do okien.
Prístup na tento pozemok je len cez podchod v našom dome - preto jeho projekt dlhé roky stál, lebo firma Tatrareal (BNG) ,ktorá vlastnila pozemky v podchode a na ulici ho nechcela pustiť na jeho pozemok. Teraz je táto otázka už vyriešená, lebo si vlastník pozemku odkúpil aj túto časť. Táto mestská časť je už aj tak veľmi prehustená obytnými domami a určite by sa našlo vhodnejšie využitie nie veľkého pozemku obklopeného v tesnej blízkosti s troch strán domami. Bolo by vhodné osobne si pozrieť túto časť Starého mesta, aby ste na vlastné oči videli tento pozemok nielez zdola ale aj z niektorej lodžie nášho domu na Dunajskej 58-60. Na stretnutie by sme mohli pozvať aj obyvateľov z okolitých domov a poisťovne Uniqa, ktorých sa táto otázka tiež veľmi dotýka.
Navyše by sme radi vedeli, či má pán Ščurka stavebné povolenie na stavbu. Pátrali sme po tom, ale nepodarilo sa nám nič zistiť. Aj preto sa na Vás obraciame. Pre upresnenie uvediem č. parcely, na ktorej stavba má stáť :8796/2, LV 983, majiteľ je Ing. Ondrej Ščurka z firmy ARON Consulting, s.r.o. Mostná 29, Nitra.
Prosíme Vás o pomoc a vyjadrenie k tomuto niekoľko rokov trvajúcemu problému. Ďakujeme.
S pozdravom
Výbor samosprávy domu Dunajská 58-60

11. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujem za upozornenie, preveríme situáciu a vyzveme vlastníka, aby sa dôsledne staral o svoj majetok. Súčasne preveríme, aké má s nim plány.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
29. jún 2015

Jaroslava

Nakolko sa vo vnutrobloku nieco deje-zrezali porast a od dnesneho dna tam pracuje bager, ziadam Vas o aktualny stav informacie-ake ma plany majitel pozemku?
Dakujem za urychlenu informaciu.
S pozdravom, Pribylincova
01. november 2015

Radim Cmar

Dobry den, takisto by ma zaujimala tato stavba. Nechce sa mi verit, aby sa tu mohlo stavat bez porusenia uzemneho planu napr. ohladne koeficientu zastavanosti. Ved to vyzera na zastavanie celeho vnutrobloku, zaroven s umiestenim par metrov od sucasnych stavieb (tiez otazna svetlotechnika). Kto toto mohol povolit !? Navyse je to v zone, kde je postavena nestastna 8 podlazna stavba z cias socializmu. Dufam, ze (ako by to byva nemiestnym zvykom) to tento developer nezoberie ako vyzvu a bude sa snazit o dorovnanie na 8 podlazi. Ak by sme budovali mesto so zretelom na kvalitu zivota, tu by sa skor zislo znizit zastavanost tohto bloku, napr. znizenim tej 8. poschodovej stavby o 2-3 poschodia, a nie naopak, co sa tu prave deje.
25. apríl 2016

Braňo Welter

Dobrý deň, je niekde dostupná aktuálna informácia o tom, čo sa v tomto priestore stavia? Na stránkach Starého Mesta je dostupný len starší oznam, že objekt má byť dostavaný do konca r. 2013. (http://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/15/15065/info_13_174.pdf)
26. apríl 2016

Jaroslava

Kedze som odcestovana a budem v BA az v piatok, nemozem presne odpovedat ale pozrite si v archive RTVS vysielanie Obcan za dverami z nedele 24.4., su tam odpovede na Vase otazky.
26. apríl 2016

Braňo Welter

Ďakujem, našiel som. Pre ostatných dávam link na reláciu - https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/10119/93099, príspevok začína v čase 16:30.

V čase 25:31 je vidno aspon cast projektu.
21. február 2020

orel skalný

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Na mieste stojí už nová budova 21.02.2020

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania