Mǒze sa verejnosť dozvedieť čo chystá investor - PRIMA PARK II ?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Ingrid 07. mája 2015

Žiadam ružinovskú samosprávu, aby umožnila prístup verejnosti na zasadnutie komisie životńeho prostredia 11.5.2015- jej zverejnený program je velmi zaujímavý

http://goo.gl/XIlH41

Ked poslanci môžu počúvať zámer investora PRIMA PARK II na. zasadnutí predmetnej komisie, preco to nemôže počuť verejnosť, ktorá ma o to záujem , cenzúra v ústave SR je zakázaná .

07. máj 2015

Peter H.

Určite som za účasť verejnosti na Komisii územného plánovania, životného prostredia a dopravy - tieto rokovania by nemali byť za zatvorenými dverami. Aj občania by mali možnosť vidieť ako pracujú členovia komisie a ako obhajujú verejný záujem.

Pre doplnenie, tento zámer nie je v súlade s územným plánom Bratislavy, keďže ide o stabilizované územie občianskej vybavenosti, nie rozvojové územe pre bývanie.
07. máj 2015

Ingrid

A bude to zhodné čo investor predstaví na komisii ?
07. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
K projektu Prima Park II mestská časť Ružinov zvolala v roku 2014 verejné zhromaždenie, na ktorom investor prezentoval projekt a obyvatelia svoje požiadavky, keďže s navrhovaným variantom nesúhlasili. Na základe toho investor projekt upravil, čo v marci tohto roka prezentoval na ďalšom stretnutí zástupcom obyvateľov z petičného výboru, vedeniu mestskej časti aj poslancom z volebného obvodu Pošeň, pričom obyvatelia mali cez petičný výbor naformulovať ešte ďalšie podnety. Tie budú prezentovať na ďalšom stretnutí zástupcov petičného výboru, poslancov za Pošeň a vedenia mestskej časti s investorom. Rovnako v komisii územného plánovania majú už aj občania-neposlanci svoje zastúpenie ako členovia komisie.





kancelária starostu
07. máj 2015

Martin Patoprstý

Preco je podnet oznaceny ako vyrieseny, ked kancelaria starostu neodpovedala na poziadavku zadavatela podnetu? Alebo sa tu nieco taji zase verejnosti?
07. máj 2015

Ingrid

Vážená kancelária starostu ,
aj k ostatným investičným zámerom podľa programu komisie sú už PETIČNÉ VÝBORY ?
Keďže miestny poslanci sú "zákonadrcami na miestnej úrovni " a môžu konať iba v súlade s ústavou SR ,najmä čl. 2,tak by som požiadala kanceláriu starostu o odpoveď , ktorý právny predpis vylučuje verejnosť zo zasadnutí ?
Pevne verím , že odpoviete napriek Vami onačenému "vyriešenému podnetu " - veď ste samospráva, ktorá naplňa projekt z eurofondov o otvorenej a transparentnej samopráve -
http://www.transparency.sk/budovanie-sieti-pre-zvysenie-kapacit-na-posilnenie-udrzatelnosti-transparentnych-miestnych-samosprav-na-slovensku-a-v-madarsku/#audity
12. máj 2015

Ingrid

Na včerajšom zasadnutí komisie investor predstavil svoj zámer PRIMA PARK II ,
ale predstavili sa aj naši volení poslanci .....

Z úst predsedu komisie som sa dozvedela, že predmetná komisia nie je len na to, aby uspokojila voličov. Je povinnosťou predsedu , aj ked sa to nepaci pani z Jašikovej 3-5, ze to co sa chystá je architektonicky a urbanisticky veľmi hodnotný zámer a slušný projekt.
Pán predseda má asi pomýlene poslanie komisie, podľa môjho osobného názoru. Ak chce hodnotiť projekty , nech požiada o členstvo Komoru architektov a tam vyjadruje svoje názory. Komisia má iné poslanie podľa zákona o obecnom zriedení...
Aj iní poslanci sa vyjadrovali k úžasnému predloženému projektu, a podľa môjho názoru súhlasili s investorom , ale boli aj opačné názory, ešte že máme demokraciu....zo zápisnice sa nedozviete vyjadrenie poslancov ,lebo si prečítate iba obsah o hlasovaní..., zápisnica o tom neprezradí :) a rokovanie sa prerušilo po 22:00 hodine

Tento podnet NEPOVAŽUJEM za vyriešený , lebo o účasti verejnosti sa muselo opäť hlasovať, lebo je tajomstvo otvorenej samosprávy Ružinova podľa akého predpisu sa verejnosť nemôže zúčastňovať rokovaní akejkoľvek komisie :)
13. máj 2015

Adrian Gubco

Peter, stabilizované územie neznamená, že sa tam už nemôže stavať. Definícia stabilizovaného územia hovorí o tom, že zásahy nemôžu mať charakter zásadnej zmeny funkčného využitia územia. Ak som správne pochopil, Prima Park II dourbanizuje už existujúcu alebo naznačenú urbánnu štruktúru, tzn. funkčné využitie sa nemení, zachováva sa obytný charakter lokality. Preto zámer Prima Park II s najväčšou pravdepodobnosťou v súlade s ÚP bude.
22. máj 2015

peter

Prečo mám pocit, že moment korupcie opäť ovplyvňuje dianie okolo nás.
Prečo poslanci a starostovia volení nami občanmi uprednostňujú záujem jedného človeka (investora) pred záujmom veľkého počtu obyvateľov ? Prečo ? Veď to nemá logiku ! Ak obyvatelia Ružinova nechcú dostavbu 2. etapy (podporené petíciou), prečo tí poslanci a úradníci sa postavia na stranu investorova...nerozumiem, koho teda zastupujú do pekla ? Tak potom komunálne voľby nemajú zmysel, ak starosta nemá vzťah k Ružinovu, tak potom tam môže sedieť ktokoľvek, aj niekto z Dunajskej Stredy, alebo z Košíc!
Ak na začiatku nedostala II. etapa povolenie, prečo to tak nemohlo ostať ?
Prečo sa to musí vždy otočiť v prospech investora ?
Pán starosta nehovorí pravdu, že má vzťah k Ružinovu, táto lokalita sa vďaka nemu stane najzastavanejšou, prehustenou lokalitou, čo bude mať za následok zníženie komfortu bývania.
Takže pravdepodobne II.etapu sa už nepodarí zastaviť, už teraz sa teším, že stavbári aj počas víkendu budú začínať ráno od 7:15 !!! ako to bolo pri I.etape. Veď koho zaujíma, že obyvatelia v okolí chcú mať cez víkend pokoj.
Sme jedna banánová republika, kde čo nie je zakázane je povolené a čo bolo zakázané, tak to povolíme !!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania