Sadmelijská-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Jana Kvardová 14. augusta 2023

Pisem vam ohladom ihriska na Sadmelijskej ulici resp. Uziny, ktore prevadzkuje MC Raca.

Konkretne by som chcela upozornit, na plachtu v pieskovisku, ktora tam je uz dlhsi cas a zda sa, ze neplni svoj ucel. Uprimne netusim, ako sa ma pouzivat - ci sa ma pieskovisko zakazdym prekryt v pripade dazda (co je nerealne) alebo inak vyuzivat, neviem.

V kazdom pripade plachta je zhrnuta do rohu pieskoviska, je spinava a hromadi sa v nej spina a obcas aj odpadky. No hlavne, ked prsi, tak po dazdi su v nej mlaky, v ktorych samozrejmenase deti okamzite skoncia. Navyse v teplych letnych dnoch nahromadena voda posobi ako celkom slusna liahen komarov a ineho hmyzu.

Bolo by mozne plachtu odstranit, kedze je uplne nevyuzivana? Sama som sa ju snazila dat mimo pieskoviska, ale je tazka. Dakujem.

15. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Plachty boli na pieskoviská nainštalované, aby pieskovisko ochraňovali nielen pred dažďom, ale aj znečisťovaniu piesku mačkami alebo inými zvieratami. Toto ale vyžaduje spoluprácu užívateľov detských ihrísk - nie je v možnostiach našich pracovníkov chodiť tieto pieskoviská každý večer zakrývať.

Daša Barteková, poverená vedením oddelenia životného prostredia a dopravy
15. august 2023

Jana Kvardová

Uprimne povedane, nie je v silach ani nas - pouzivatelov a pouzivateliek kazdy vecer pieskovisko zakryvat a rano odkryvat. Ako som pisala, plachta je tazka. Poznam vela ihrisk, kde nie su plachty a nezdaju sa mi spinavsie. Ak mam povedat za seba, tak tu plachtu tam netreba. Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania