Nelegalne zaujatie verejneho priestranstva?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Martin Patoprstý 11. mája 2015

Novo otvorena prevadzka pri OD Buducnost zasahuje svojim sedenim do verejneho priestranstva - frekventovaneho chodniku. Ma prevadzka povolenie na terasu a zaujatie ver. priestranstva?

12. máj 2015

lucia

Chodnik je taky siroky, ze nie je mozne, aby niekomu zavadzala terasa v prechode. Chodim tade s kocikom, male deti tam behaju a ziadny problem. Konecne na Ostredkoch prijemna kaviaren! Tak nekladme im polena pod nohy a tesme sa
16. máj 2015

jass

MP sa možno len bojí o tých sediacich, keďže okolo celého OD Budúcnosť pravidelne premávajú a parkujú automobily. Ani nepíšem, že po chodníku, pretože to čo z neho ostalo, sa chodníkom už ani nazvať nedá, a tento mizerný stav pretrváva už aspoň jedno desaťročie.

Mňa by zaujímalo, kto je za takýto stav znehodnotenia verejného priestranstva zodpovedný (podobne to vyzerá dlhodobo nemenne vybombardované aj na chodníkoch okolo OD Kocka), a prečo tento neuvedie chodníky do riadneho užívania-schopného stavu, a takisto stavu hodného estetiky vraj najkraších sídlisk vo vraj najlepších a najkrajších lokalitách na bývanie.. Nuž nevadí to ani našim voleným miestnym poslancom (ktorí sa sami na tieto miesta hlásili a vraj tu bývajú spolu s nami), ani našej samospráve... to sme zas dopadli.

Inak tento tzv "chodník" je pomerne široký, ak by bol určený len chodcom tak tieto stoličky nemusia vadiť (mne tiež nevadia), no v podnete je normálne položená otázka, či na toto existuje povolenie, a nato by tu tiež mala odznieť vecná odpoveď.
16. máj 2015

Martin Patoprstý

Jass: MP = Martin Patoprsty, poslanec ruzinovskeho zastupitelstva za Ostredky. Ano, byvam tu spolu s Vami cely zivot, rovnako ako moji rodicia a nebohi stari rodicia. A presne preto ma zaujima ci komercny podnikatelsky a zarobkovo cinny subjekt plati za zaujatie ver. priestranstva z ktoreho sa pri idealnom stave moze napr. aj opravit tento chodnik.

Chodnik je podla mojich informacii v majetku Hl. mesta a budem sa okrem ineho snazit o zverenie chodnikov a okolia (vratane nefunkcnych WC) do spravy Ruzinova, aby sme to mali v nasich rukach. Ako napriklad chodniky okolo parku, ktore sa budu v tomto roku rekonstruovat.
16. máj 2015

Juraj

pre Luciu:MP sa pýta,či má prevádzka POVOLENIE na zaujatie verejného priestranstva,doporučujem si riadne prečítat PODNET a potom reagovať.A odkaz pre MP : možno aj ako obyčajný občan (nieto ešte poslanec)vôjdem do prevádzky a slušným spôsobom požiadam o predloženie dokladu o povolení,pokiaľ mi nevyhovie,zavolám si č.159,počkám na ich príchod a oni už SÚ oprávnení tieto veci preveriť.
16. máj 2015

Martin Patoprstý

Suhlasim s Vami Juraj, avsak mal som za to, ze na taketo veci je zriadeny presne tento portal.
16. máj 2015

Juraj

to MP: Výborne,práve preto som koment napísal,aby bežní ľudia vedeli,že poslanci pracujú aj v bežnom živote a starajú sa o dodržiavanie Zákonov,VZN atď., a ukázať že preukazy poslanca nemáme len na využívanie výhod z toho vyplývajúcich a nechodíme len schôdzovať 1-krát za mesiac a hlasovať aj za nezmyselné VZNnapr. o vodení psov bez vôdzky a ich voľnom pohybe bez obmedzenia a pod. Zdravím.
19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Žiadosť o zaujatie verejného priestranstva podľa našich zistení bola podaná na magistrát, ktorý v danej veci koná.

kancelária starostu
30. máj 2015

jass

teraz majú tie stoly umiestnené ozaj "alternatívne", dva dali osamelo vystrčené na druhú stranu chodníka na chodníkovú odbočku, na každý kraj toho vedlajšieho chodníka, jeden stolík s dvoma stoličkami. Vyzerá to ako nejaké stanovisko výberu vstupného na kúpalisko alebo za mýto, prípadne ak si tam niekto aj sadne tak môže pôsobiť ako porotca súťaže krásy prechádzajúcich dám.
Inak z odpovede nevyplynulo, žeby povolenie najprv obdržali a až potom rozmiestnili stoly. Čo ten pán na magistráte nevie zmotivovať a srovnať svojich pracovníkov k reakciám, potom ako sa "rázne" vynoril pred pár mesiacmi s vlastnou iniciatívou, že budú dôsledne reagovať na tunajšie podnety? Vie to vôbec riadiť aspoň na 10% tak, ako sa minulý rok všestranne dokonale samoprezentoval svojími výnimočnými schopnosťami?
02. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom Oddelenie správy komunikácií, ktoré uviedlo, že predmetny chodnik nepatri do nasej spravy ( MG -OSK-RSUPK), teda sme sa k sedeniu ani nevyjadrovali. Sedenia na komunikaciach v nasej sprave povoluje v okr. II. pani ILLOVA (cestny spravny organ). Poprosíme obrátiť sa na nich.

Oddelenie marketingu a komunikácie
09. september 2015

Matúš Morong

Mne sa to páči, kaviareň priniesla k parčíku trochu komunitného života a stolíky reálne nikomu nezavadzajú. Skôr sa treba zamerať na spustnutý zjav celého okolia - chodníky, mobiliár, zeleň, chýbajú koše, vyzerá to tu celé zanedbane a tým priťahuje bezdomovcov a asociálov. Cukráreň naopak pozdvihuje celý priestor, píšem to napriek tomu, že som tam ešte nejedol. sused Matúš Morong

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania