Romanova 40 - lavičky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Poprosím o revitalizáciu 5ks lavičiek za domom Romanova 40. Ďakujem

21. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, možnosti obnovy lavičiek preveríme u našich kolegov a kolegýň.
Kto? Referát čistoty a poriadku
Kedy? august/september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
23. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

obdobnú požiadavku už evidujeme a výmenu lavičiek na Romanovej posúdime v kontexte princípov a štandardov osádzania lavičiek vo verejnom priestore, keďže ich umiestnenie musí byť v súlade s manuálom verejných priestorov pre uličný mobiliár. Pri osádzaní a výmene mobiliáru tiež rozhoduje vlastníctvo k nehnuteľnosti, keďže lavičky nemožno osádzať na pozemkoch, ktoré mestská časť nevlastní a nespravuje.

Momentálne evidujeme vyše 80 požiadaviek na osadenie lavičiek od obyvateľov, aj staršieho dáta a aj účelnejšieho charakteru, ktoré sme realizovali prednostne. Je dôležité uviesť, že celý výrobný aj inštalačný proces lavičiek si Mestská časť realizuje prostredníctvom vlastných prostriedkov. Na základe uvedeného sme pri vybavovaní požiadaviek limitovaní našimi finančnými a personálno-technickými kapacitami. V roku 2023 bolo na základe požiadaviek obyvateľov osadených viac ako 30 ks lavičiek a na tento rok sú naše kapacity už vyčerpané.

Vašu požiadavka evidujeme a zaradíme ju do harmonogramu plánovaných prác na rok 2024, avšak vzhľadom na uvedené skutočnosti presný termín určiť nevieme.

Starý nefunkčný mobiliár, ktorý nevieme zreparovať postupne z Petržalky odstraňujeme, v snahe zabezpečiť jednotnosť, vyššiu kvalitu a funkčnosť verejných priestranstiev.
Kto? Referát čistoty a poriadku
Kedy? august 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania