Zničená budova starej pošty

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Katarína Tušová 13. mája 2015

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať, čo máte v pláne s budovou bývalej pošty na Saratovskej. V budove pošta nefunguje už zopár rokov, chátra, pod schodišťom sa zgrupujú podivné individuá, behajú tam potkany, všade je špina, smrad, na schodišti na terase povytrhávané zábradlia, môže tam dôjsť k úrazu. Celá budova je v dezolátnom stave, vyzerá strašne, posprejovaná, rozbitá, cez rozbité okno vypadávajú veci, keď trošku viac fúka. Každý deň, keď idem okolo, tak sa bojím, kedy padne ten rebrík a uvoľní sa celá konštrukcia. Neviem, či tieto fotky potrebujú nejaký ďalší popis, ale myslím si, že nie som jediný Dúbravčan, ktorému tam tá budova vadí. Zdá sa mi, že Telecom tam má ešte naťahanú optiku, ak sa táto budova nemôže zrovnať so zemou iba kvôli tomu, je zrejme načase s tým niečo robiť.

Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za vašu odpoveď.

17. máj 2015

Neviem Nechcem

Nahodou, ten objekt krasne doplna cirkusantov a kolotocarov :D Ale nie, bolo by fajn to predat/zburat/zrekonstruovat. Na hanbu taky objekt
18. máj 2015

Katarína Tušová

Presne tak, vyzera to strasne, navyse je to pri hlavnej ceste, takze to hned kazdemu udrie do oci. Len neviem, odkial siel vacsi smrad, ci z cirkusu alebo z posty.
28. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Bohužiaľ, ale objekt nie je v majetku našej mestskej časti ani bratislavského magistrátu a preto nie je v našej moci s budovou čokoľvek robiť. Ako sme boli informovaní majiteľom nehnuteľnosti prebiehajúci súdny spor mu bránil v realizácii jeho pôvodného developerského projektu.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
21. september 2015

Eva Šoporová

Odpoveď prednostu MÚ mi pripadá ako strkanie hlavy do piesku. Nechce sa mi veriť, že by MÚ, na ktorého pozemku pravdepodobne schátraná opacha stojí, nemal páky, ekonomické, spoločenské alebo politické, aby sa podnet z kategórie neriešený prehupol do kategórie riešený. Treba chcieť problém riešiť!
23. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Bodova starej pošty stojí na súkromnom pozemku, nie na pozemku mestskej časti ako mylne uvádza p. Šoporová.

Pán starosta sa pravidelne snaží rokovaním s vlastníkom nehnuteľnosti posunúť dopredu revitalizáciu tohto priestoru ale samospráva nemá žiadne kompetencie tento proces ovplyvniť, pokiaľ sa investor nerozhodne konať sám.

Rastislav Bagar, prednosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania