Nejedlého-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení

Uplne senzačné parkovacie miesto. Auta na konci pakovacieho pásu na Nejedlého naozaj velmi zakryvaju rozhlad na priechod pre chodcov. Nebezpecne. Fotka z autokamery

04. september 2023

Odpoveď samosprávy

Táto fotografia je zavádzajúca, je zhotovená z neprimeranej vzdialenosti: 5m voľných + min 2x vozidlo á cca 3,5m, spolu aspoň 12m. Pre vozidlá približujúce sa k priechodu je priechod dobre viditeľný a parkujúce autá neobmedzujú výhľad na prechádzajúcich chodcov. Parkovanie pred priechodom je v súlade s § 25 zákona č. 8/2009 Z.z. – vodič nesmie stáť na priechode pre chodcov, na mieste na prechádzanie alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi. Prikladáme foto ako je to riešené v skutočnosti.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
04. september 2023

Michal

Co je na nej zavadzajuce? Ja netvrdim, ze nie je dodrzanych 5 metrov, avsak v tomto pripade na uzkej ceste a sirokom parkovaciom pase by kvoli bezpecnosti bolo nutne dodrziat viac. Sam vidíte, ako velmi to zakryva priechod pre chodcov.
04. september 2023

Michal

Prejdite sa tade autom a uvidite, ako velmi musite spomalovat a brdzit, ak nechcete niekoho zrazit. To este v tom lepsom pripade ak predvidate. Ale niektori vodici predvidat nevedia a nevedia ani spomalit pred priechodom, na ktory nevidia. Čaká to na nehodu
04. september 2023

Michal

Keby tam bol možno aspoň retardér. Mne ide len o to, aby chodci boli skutočne v bezpečí, verte mi.
10. september 2023

Tyler

Pán Michal myslím že tu je Vás podnet zbytočný. Vodič tu prichádza na križovatku, pred ktorou musí tak či tak spomaliť - či už koli odbočeniu, alebo koli prednosti v jazde. Nie som si istý, či tam je značka vedľajšej/hlavnej ulice, ale v každom prípade, tam človek musí spomaliť - či už preto aby dal prednosť alebo aby sa uistil že mu (pri odbočení do prava) dáva prednosť auto prichádzajúce z ľava.
08. október 2023

Michal

Rozumiem. Stojím si však za tým, že rozhľad na priechod je značne obmedzený, čo je dané aj tým, že je to v zákrute. Vodič zo vzdialenosti 10 metrov nevidí poriadne ani na celý priechod, nie to ešte na priľahlý chodník.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania