Parkovanie na trave Halova, Petrzalka


Vyriešený

Neustale parkovanie na trave

14. máj 2015

Ružinov - Prievoz

Volat 159 jedine riesenie
15. máj 2015

Jaroslav

Je to sukromny pozemok. To iste je aj na Wolkrovej.
18. máj 2015

Peter

uz som to tu skusal, je to sukromny pozemok... https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2427/tetris-aut
18. máj 2015

Mária

Vyzerá to ako celobratislavský problém, riešenie týchto čiastkových asi nemá zmysel....treba to poslať magistrátu ako balík.....Ja som to tiež skúšala https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/10272/travnik-tentokrat-ako-parkovisko-vlarska
a tiež nič...mestský nereagujú vôbec, štátny mi povedali, že je to súkromný pozemok a že sa to tam deje už 15 rokov, tak čo?, a miestny úrad vykrikuje to isté, zábrany som požiadala https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/14776/zastavka-vlarska
tiež nič....všetky úrady vykrikujú, že je to súkromný pozemok, jeden z úradov na taký to prípad napísal, že to budú riešiť s majiteľom pozemku ako parkovisko bez stavebného povolenia..
22. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Po vykonaní obhliadky pozemku priamo v teréne sme zistili, že sa jedná o pozemok parc. č. 3574/5 ktorý má vo vlastníctve súkromná spoločnosť. Nakoľko sa nejedná o pozemok vo vlastníctve hlavného mesta SR a nebol zverený do užívania mestskej časti Bratislava-Petržalka, nemáme možnosť riešiť parkovanie na tomto pozemku.
Obhliadkou bolo zistené zanedbanie údržby zelene na tomto pozemku. Obratom sme preto vyzvali majiteľa pozemku k vykonaniu nápravy podľa Všeobecne záväzného nariadenia č. 2/2014.

mestská časť BA-Petržalka
22. máj 2015

Mária

jedno je súkromné vlastníctvo a nikto nič nemôže , druhé je cestný zákon...auto môže byť iba na cestnej komunikácii a trávnik mi tak nepripadá...okrem toho cestná komunikácia musí mať stavebné povolenie a súhlas majiteľa pozemku to asi tiež nemá....ale úradníci poznajú zákony asi ako - bez urážok...ale konanie MU Petržalka (kvapka v mori) je lepšie ako na MU NM BA - že kakáme na Vás
22. máj 2015

Peter

Vyzera to divne to je pravda, ale ked to je sukromny pozemok nic s tym nespravit. Si predstavte ze mate rodinny dom tam pozemok a mestky urad by vas obmedzoval ci tam mozete ist svojim autom alebo nie, to je nerealne...
22. máj 2015

Mária

je to celé hlava 22, ak táto činnosť ničí obyvateľom zdravie (prach stúpa do výšky aj 10 m a blato sa valí z trávnika - https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/12257/developer-na-vlarskej-zanechal-zosuv-pody), mal by už niekto zasiahnuť, ani na súkromnom pozemku si nemôžeš robiť čo chceš toto by mal už magistrát riešiť komplexne prikladám pár riešení iných mestských štvrtí, všetko z o stránky odkaz pre starostu (všetko ide ked sa chce):
Petržalka - majiteľ pozemku bol napomenutý za zanedbanie údržby zelene Všeobecne záväzného nariadenia č. 2/2014.
Petržalka Hálkova - osadili zábrany
Lamač - vysadil trávu a kríky
Ružinov - postúpili mestskej polícii s citáciou zákona ide o viacnásobné porušenie zákona č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Konkrétne § 25 ods. s) - zákaz zastavenia a státia na verejne prístupnej zeleni
Nové Mesto na Vlárskej - kašleme na Vás
26. marec 2017

Štefan

Znicena zelen na Halovej ulici

Za posledny rok kompletne zmizla trava z travnatej luky medzi budovami na Halovej ulici. Namiesto toho vzniklo tam "parkovisko" a smeti pohadzane po celej ploche.
05. marec 2019

Palo

Hálova-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Parkovanie na trave, vyjazdene kolaje, zniiceny travnik, ohrozovanie chodcov, zvierat a samozrejme v neposlednom rade zelene nasej Petrzalky. Hilty si tam zriadilo dnes ci aj po ine dni neviem parkovisko velkych sluzobnych aut.
17. máj 2019

Jana P

Dobry den,
chcela by som reagovat na vyjadrenie m.u. Petrzalka "Po vykonaní obhliadky pozemku priamo v teréne sme zistili, že sa jedná o pozemok parc. č. 3574/5 ktorý má vo vlastníctve súkromná spoločnosť"
Nesuhlasim s vyjadrenim miestneho uradu. Predmetna travnata plocha sa sklada z dvoch pozemkov. Pozemok sukromnika, list vlastnictva cislo 4079/5 a pozemok hl.m. Bratislava, list vlastnictva 3574/1

Ak nemozete zriadit napravu na sukromnom pozemku, ziadam aspon o zriadenie poriadku na pozemku magistratu, t.j. ziadajte od policie aby kontrolovala a pokutovala parkovanie na pozemku 3574/1. Napriklad dnes rano, 17.5.2019, tam stalo 6 aut.

len pre info: Co sa tyka zabran, ktore boli naistalovane proti vjazdu aut na magistratny pozemok: ked si pozriete na katastralnej mape predmetny pozemok a nasledne ho porovnate s realitou, zistite, ze zabrany boli naistalovane cca v strede tej casti pozemku, na ktorej sa parkovalo. Cize ste zabranili iba vjazdu aut na urcitu cast magistratneho pozemku a auta tam parkuju veselo dalej.
Pre tych co ziju v okoli Halovej a poznaju travnatu plochu aj zabrany v realite, tu je link na katastralne mapy, pozemok 3574/1:
https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster?bm=orto&z=18&c=17.104789,48.121797&fbclid=IwAR2gI8A3wOa8xcwYdW7EfsF7rU64wjR1ChL0aU_Vw-sd86zdV7LS2_NyWDY&it=point&dt=owners&sc=n#/detail/kataster/parcela-c/804959/3574_1
20. máj 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný Magistrátu s prosbou o vyjadrenie.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
24. máj 2019

Odpoveď samosprávy


Príslušníci Exp. MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na riešenie dopravnej situácie na Halovej ulici v Bratislave, za účelom zamedzenia páchania priestupkov týkajúcich sa protiprávneho státia vozidiel na trávniku.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
26. máj 2019

Jana P

Dobry den, dakujem za odpoved. Ono v podstate mate pravdu, ze treba volat policiu, ale nesuhlasim s tymto vyjadrenim "Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť." Auta na predmetnom pozemku stoja non stop, nie je sanca zeby policia dosla a nikoho tam nenasla. Aj na silvestra, Velku noc, vianoce, furt je tam minimalne 5 aut.

A policajti sa vyhovaraju ze to je sukromny pozemok (vid prispevky hore), hoc nie je. A preco by mali verit nejakemu obcanovi ze to je pozemok magistratu, ked oni tvrdia ze to je pozemok sukromnika? A tak sme tu v zacarovanom kruhu. Policia povie ze to je sukromny pozemok (hoc my vieme ze len cast je sukromna). Samosprava sice vie ze pozemok 3574/1 patri mestu, ale poziada nas nech kontaktujeme policiu.

Prosim mohli by ste nam dat nejaku instrukciu, ako postupovat, ak zas policia povie ze to je sukromny pozemok? Mozme sa odkazat na nejake konretne meno na miestnom urade kto policii vysvetli detaily, t.j.ze nie cely pozemok je sukromny? Alebo staci uviest cislo parcely?
26. máj 2019

Odkaz pre starostu

Preposlal som polícii s prosbou o reakciu na komentár.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
29. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Príslušníci MsP sú oprávnení riešiť priestupky aj na pozemku, ktorý je súkromný ale nie je označený a je verejnosti prístupný (nie je tam oplotenie, brána alebo rampa zabraňujúca vjazdu a výjazdu). Na takýchto neoznačených pozemkoch platí zákon o cestnej premávke a dopravné značenie. Z toho vyplýva, že každý vodič prechádzajúci týmto pozemkom alebo parkujúci na tomto pozemku, je povinný dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky a v prípade ich porušenia príslušníci MsP majú oprávnenie zakladať prostriedky na zamedzenie odjazdu motorového vozidla a sankcionovať vodičov porušujúcich zákon.
Odstránenie motorového vozidla je však oprávnený vykonať jedine správca cesty a to iba v prípade, že vozidlo tvorí prekážku v cestnej premávke. Vozidlo stojace na tráve nemôže byť odstránené.
Ak si majiteľ pozemku nepraje, aby na jeho pozemku MsP vykonávala svoje právomoci, mal by si svoj pozemok označiť ako súkromný, oplotiť ho, aby bolo už na prvý pohľad zjavné, že tam nesmie vstúpiť žiadna iná osoba.



ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
08. jún 2019

Jana P

Dobry den,
nie som si celkom ista ci horeuvedenu odpoved pisal niekto z policie alebo z magistratu alebo z miesteho uradu... iba z titulu usudzujem, ze to bol zamestnananec policie, spravne?

Ak som spravne pochopila odpoved, tak policajti ktori sa vyhovarali ze nemozu riesit parkovanie na predmetnom pozemku lebo sa jedna o sukromny majetok, nemali pravdu, To je dobra sprava, dakujeme

Povodny podnet neziada odtiahnutie vozidiel. Myslim ze papuca a pokuta budu mat vacsi ucinok, duplom kedze tu papucu uvidia aj dalsi ktori sa tam pokusia zaparkovat
04. júl 2019

Jana P

aktualna informacia pre ostatnych: zrejme sa nasiel dobrodinec, ktory zabezpecil ze policia castejsie kontroluje oba pozemky - magistratny aj sukromny, Stretla som nedaleko policajtov a aj osobne (sice neochotne ale predsa) potvrdili, ze tam sporadicky chodia a riesia. A tak nam tu namiesto zvycajnych cca 20 aut uz stavaju len 2-3.
Dakujem!
17. september 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania