Svojvoľné zadlaždenie namiesto zelene?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Peter 14. mája 2015

Dobrý den prajem kancelária starostu,
prednedávnom sa na ul.Jabloňová 22 nastahovala firma Pro-Staff (cca pol roka) začali stávať na trávnatej ploche pred rodinným domom (cca3autá). Pár krát bola na nich zavolaná MP 159, ktorá riešila situáciu tak ako sa má, osadením papučky a blokovou pokutou.(vid foto) Ale tento problém dajako ignorovali a stáli tam aj naďalej.
Včera som bol nemilo prekvapený, šiel som náhodou okolo a z úžasom som ostal pozerať, čo sa to deje. Chcem sa spýtat, vydal im na toto niekto povolenie alebo je to svojvoľné? Majú prednosť autá alebo zeleň?
Písal som mail do tejto firmy ohľadom drzého parkovania na trávnatej ploche. Ako vidíte na foto, jedná sa všetko o ŠPZ mimo BA, oni tu dane neplatia a ničia nám naše okolie Prikladám odpoved:

zdravim vas
volal som s majitelkou domu lebo je to jej starost kedze my si dom prenajimame s tym ze tam mozme parkovat.

ja osobne nevidim situaciu tak tragicky ako vy ale to je vec pohladu. vzdy parkujeme len pred domom ktory mame v prenajme.
to ze tam ma majitelka travu a nie napr beton alebo dlazbu ako ine vedlajsie domy je jej problem. ked tam teda vysype nejaky strk alebo to upravi na parkovanie tak predpokladam ze to nebude problem tiez pre vas.

vacsiou tam stoji jedno auto (teda dacia) a cez den pribudne vzdy 1-2 auta a opakujem vzdy stojime len pred nasim domom.

kedze parkovat niekde musime necham to na pani majitelku a na policiu nech sa dohodnu.

PS: nie sme z lazov smile emoticon a kedze garaz mame ako sklad tak zial si ich tam nenapchame (myslim tie auta) preto to musime vymyslit inym sposobom

verim ze sa to vyriesi aby ste boli hlavne vy spokojny kedze vas to najviac obtazuje a dakujem aj za fotografie. prajem pekny den a budem vas informovat.

S pozdravom / Best regards

Ing. Karol Kacvinský
Konateľ / Owner

Agentúra PRO-STAFF s.r.o.
Tel.: +421 908 049 774
E-mail: [email protected]

15. máj 2015

ZáležínámnaPrievoze

Dobry den pan Peter, dakujeme : )
Snad sa zacne nieco s parkovanim v Prievoze diat / riesit / organizovat / kontrolovat .. u nas na Parkovej si tiez podobni sikovnici vydlazdili alebo vysypali strkom byvale travnate plochy pred domami tiez na celu sirku priecelia, rovnako ako pise pan konatel, maju garaze alebo parkovacie miesta vo dvoroch vyuzivane na ine ucely a tak 4-5 aut rodinnych prislusnikov parkuje pred domom.. staci sa poprechadzat po uliciach a rovnakych prikladov najdeme v Prievoze (obmedzim sa na lokalitu, ktora mi je najblizsia) desiatky, zakony tykajuce sa stavieb, uzivania verejneho priestranstva atd. su bez kontroly kompetentnych na nic....
15. máj 2015

Peter

P.Jana, odporúčam tiež pridať príspevok, nech je ich tu čím viacej, lebo pochybujem ze čitajú kompetentný komenty pod podnetom, takto sa o tom nedozviedia, tým pádom je vačšia pravdepodobnosť, že sa to už konečne začne riešiť, lebo všetci robia tak, lebo vsak aj sused si urobil bezrestne, tak si aj ja urobím....dajme tomu stop :-D
18. máj 2015

Anonymný užívateľ

Dobrá finta, ako si urobiť s trávnika parkovisko.
A pisomný prejav konateľa Ing. Kacvinského len dokresľuje úroveň ich firmy a pristupu k ich okoliu.
18. máj 2015

greg

Mam osobne skusenosti s touto firmou su to svine.. pracoval som pre nich a nechceli ma vyplatit a komunikacia taka, ze si ma hadzali medzi sebou ako zemiak ( spavali sa strasne ) az pokial som nepohrozil televiziou. Mozno aj tu by pomohla televizia.
28. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu podnetu uvádzame, že mestská časť nevydávala súhlas s vybudovaním parkovacích státí. Mestská časť predvolá vlastníka nehnuteľností za účelom podania vysvetlenia k predmetnej veci.

kancelária starostu
04. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť vyzvala vlastníka pozemku, ktorý parkovacie miesta vytvoril, o odstránenie tvárnic.


kancelária starostu
19. november 2015

Peter

Dobrý den kancelaria starostu... 4sep.2015 ako ste avizovali že ste ich vyzvali k odstraneniu...doteraz sa neudiala žiadna zmena len pre Vaše info, ja to žial vidím skoro každý deň.... ako to budete riešiť?
Ďakujem za odpoveď
11. február 2016

Peter

Dobrý den kancelária starostu...4sept.bola posledná vaša reakcia, už ubehlo 6mesiacov, tie dlaždice tam stále sú....
Ďakujem
13. február 2016

Odkaz pre starostu

re: Peter.
Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o zaslanie aktualizácie podnetu na zakláde, ktorej podnet opätovne pošleme samospráve na riešenie.

S pozdravom,
Zuzana Žurkinová
administrátorka pre Ružinov
15. február 2016

Peter

:odkaz pre starostu, p.Žurkinová

Dobrý deň prajem, zasielam aktualizáciu podnetu, nakoľko nedošlo k zmene: vid foto, dakujem
03. marec 2016

Peter

P.Žurkinová,ostal som nemilo zaskočeny,ze sa tento prispevok oznacil ako "nerieseny".
Môžte poskytnut stanovisko z akého dôvodu?
Ak nie, slubujem, ze s tym idem do telky...krajné riešenie.
03. marec 2016

Odkaz pre starostu

re:Peter
Dobrý deň,
podnet bol na základe Vašej aktualizácie zaslaný opätvne samospráve. Tá nezverejnila stanovisko do 14 dňovej lehoty a tak získal podnet automaticky status neriešený. Každopádne sa stále očakáva,že samospráva bude podnet riešiť.

S pozdravom,
Zuzana Žurkinová
administrátorka pre Ružinov
03. marec 2016

Peter

Aha,oki teda, ak niečo budete nové vediet, prosim, informujte, dakujem.
05. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Majiteľka nehnuteľnosti v zmysle viacerých upozornení mestskej časti Bratislava-Ružinov mala odstrániť betónové tvárnice v takej miere, aby boli ponechané len 1 až 2 parkovacie miesta z tvárnic, ktoré budú zatrávnené. V zmysle nasledovnej ohliadky bolo zistené, že majiteľka domu odstránila štrk pod betónovými tvárnicami, vysiala pod nimi trávu a vytvorila miesto na výsadbu zelene.

S pozdravom


kancelária starostu
06. apríl 2018

jožo

asi vyriešené kedže tam už tráva rastie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania