Topoľčianska-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Obcan 07. septembra 2023

Pri realizacii nového chodníka na Topoľčianskej staviteľ nechal povodne osvetlenie v strede nového chodnika, takže po novom chodníku neprejde vozíčkár ani matka s dvojkočíkom, čo nie je vizitka dobre odvedenej prace, prípade priamo v rozpore s predpismi.

07. september 2023

Odkaz pre starostu

"Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve.

S pozdravom,"


David Dianiska
Administrátor pre Petržalku
13. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. V danom prípade oslovíme zhotoviteľa https://topolcianska.sk/.

O vyjadrení vo veci, vás budeme informovať.
Kto? iné
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
19. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preposielame vyjadrenie zhotoviteľa:

Projekt rozšírenia miestnej komunikácie Topoľčianska je i vrátane predmetného chodníka a stĺpov verejného osvetlenia realizovaný v zmysle právoplatného stavebného povolenia. K projektu sa vyjadrovali všetky dotknuté inštitúcie a orgány štátnej správy. Následne vydané stavebné povolenie potvrdzuje vhodnosť a správnosť projekčného riešenia ako i súhlas s realizáciou.

Z hľadiska technického riešenia uvádzame resp dopĺňame :
Stĺpy verejného osvetlenia boli zachované v pôvodnej polohe a vytvárajú tzv. občasnú prekážku,
resp. miesto lokálneho zúženia pešej komunikácie. Pri navrhovaní parametrov stavieb z pohľadu pohybu osôb s obmedzenou schopnosťou pohybu sa vychádza štandardne z Technických podmienok „Navrhovanie debarierizačných opatrení pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie na pozemných komunikáciách“. Technické podmienky definujú voľnú šírku pre pohyb osôb s obmedzenou schopnosťou pohybu. Potrebná priechodná šírka pre osoby na invalidnom vozíku vychádza z jeho šírky 938mm. Reálna voľná šírka medzi stĺpom VO a okrajom chodníka na Topoľčianskej ulici je 1225mm a 1135mm, čo vyhovuje pohybu osoby na invalidnom
vozíku. Chodník je na vonkajšom okraji vymedzený oporným múrikom 300mm v úrovni chodníka, pričom táto šírka nie je zahrnutá do voľnej priechodnej šírky. Voľná priechodná šírka realizovaného chodníka na Topoľčianskej ulici (1225, resp.1135mm) vyhovuje i pohybu s dvojkočíkom, ktorého šírka nepresahuje 800mm.

Rekonštrukcie predmetnej komunikácie bola pripravovaná v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta, je však plne a výlučne hradená zo zdrojov našej spoločnosti. Pevne veríme, že zorganizovanie verejnej komunikácie spolu z navýšením kapacity parkovacích miest prispeje predovšetkým k vyššiemu komfortu bývania obyvateľov na Topoľčianskej ulici.

Za trpezlivosť počas realizácie ďakujeme.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania