Istrijská-vodorovná značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Neriešený
meno
jajbolina 09. septembra 2023

Na križovatke Eisnerova-Istrijská je na pravom rohu križovatky nakreslené široké vodorovné značenie, ktoré "pozýva" vodičov parkovať v 2 radách vedľa seba. Prichádza tým k výraznému zníženiu rozľadu vodičov odbáčajúcich z Eisnerovej ulice doľava smer na Devín. Zakrývajú bezpečný výhľad vodičom. Je to nebezpečné. Žiadam o zúženie vodorovného dopravného značenia na šírku jedného auta. Ďakujem.

12. september 2023

Jolo

Zastavenie a státie
§ 23
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.

https://www.zakonypreludi.sk/zz/2009-8
12. september 2023

jajbolina

To je síce pekné, ale citujem "Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky", tu je ohrozená bezopečnosť, pretože nie je dostatočný výhľad doľava z križovatky. Ten pás treba zúžiť pre bezpečnosť cest.premávky, alebo sa čaká na prvú nehodu? Nech sa na roh postaví policajt v aute a nech povie aký má výhľad, na základe toho upraviť vodorovné značenie.
12. september 2023

Jolo

Pripad 1: smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo

Pripad 2: zastaviť v druhom rade

Pripad 2 nezahrna zastavenie a statie, iba zastavenie. Takto sa stat nesmie, ani v obci, ani teraz na tom foto.
12. september 2023

Jolo

NB Biela dodavka stoji vo vzdialenosti do 5m od zaciatku zakrivenia vozovky, ktora tvori krizovatku. Ak teda ide o vyhlad do tej strany.
12. september 2023

Jolo

Pardon, komentar o bielej dodavke beriem naspat, uz som si pozrel StreetView. Je to zlahka zakrivena ulica, za stlpom je to uz daleko za krizovatkou, ale vyhlad tam nie je, pretoze ulica nie je rovna. Poziadal by som si o zakaz zastavenia cca 15m od toho miesta krizovatky v tom smere.
12. september 2023

jajbolina

Asi sa zhodneme, chce to prehodnotenie vodorovného značenia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.