Dopravné značenie počas výstavby električkovej trate

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Na tejto križovatke by bolo vhodné počas výstavby električkovej trate upraviť dopravné značenie podobne, ako to bolo urobené oproti pri TPD. Z pohľadu na fotografii vodič vchádza do križovatky, kde má dať prednosť, ale nie je komu, pretože vpravo je stavba a zľava idúce vozidlo môže ísť iba doprava. Okrem toho mnohých vodičov mätie, že tesne pred križovatkou sa jeden jazdný pruh rozdelí na dva (pôvodne bol ľavý na odbočenie vľavo a pravý vpravo). Momentálne sa z pravého nedá ísť nikam.

15. máj 2015

František

Zľava aj zprava do križovatky môžu prichádzať pracovné vozidlá, prichádzajúce resp. odchádzajúce z areálu stavby... nedáva sa prednosť im?
16. máj 2015

Brano

Na výjazde zo stavby značka hlavnej cesty nie je, takže z ich pohľadu je to výjazd z miesta ležiaceho mimo cesty, čím vzniká nejednoznačnosť, kto má komu dať prednosť. Ak ide vozidlo z Bosákovej v priamom smere na stavbu, môže využiť to, že je na hlavnej ceste, ako píše pán František.
15. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súvislosti s podnetom ohľadom dopravného značenia v súvislosti s výstavbou električkovej trate Vám zasielame nasledovné stanovisko, ktoré pre nás vypracovalo METRO Bratislava, a.s.

Dopravne značenie na uvedenej križovatke umožňuje vjazd a výjazd vozidiel stavby. Projekt dopravného značenia bol odsúhlasený v komisii dopravného inšpektorátu PZ a podľa tohto projektu bolo dopravné značenie aj zrealizované. Uzávierka križovatky je naplánovaná do 30.06.2015.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
22. október 2018

Martin U

Podnet už od roku 2016 nie je aktuálny. Značenie križovatky bolo obnovené do pôvodného stavu
29. október 2018

Martin Uváček

Podnet bol aktualizovaný. Prosím o zmenu statusu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania