Rázusovo nábrežie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

jazda taxi, bolt, hopin po cyklotrase

12. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
13. september 2023

Notimportant

Bohorovní... taxikári
13. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. september 2023

Ike

Mňa by zaujímala jedna vec. Je jasné, že keď niekto len tak uvedie fotku, že nie je možné toto považovať za dokumentáciu hodnú priestupkového konania. Ale keď si vezmete, toto je lokalita, kde sú na každom rohu aj kamery mestské so záznamom.

Otázka znie, keď sem niekto takto uvedie fotodokumentáciu a uviedol by čo najpresnejší čas, kedy sa tak stalo, pokiaľ toto miesto je aj pod dohľadom kamerového systému mesta, je to veľký problém dohľadať záznam, vytiahnuť pasáž, kedy AA 747 CJ stojí na cyklopruhu a zastávke, využiť objektívnu zodpovednosť a zaslať pozdrav?

Možno to neznie systémovo, ale vedomosť vodičov, že toto sa môže stať aj im, tá by im možno pomohla začat dodržiavať dopravné predpisy, aj keď v okolí nie je práve dopravný policajt...
13. september 2023

Peter Ondavsky

ak je to aj bus pruh, tak tam zial mozu byt
13. september 2023

Gregor

Taxíky môžu používať BUS pruhy? To je slovenská špecialita alebo nejaká špecificky toho nábrežia? BUS pruh ale určite nie je červený, červeným je výhradne cyklopruh a cez neho prechádza. Zo zastávky, kde nemôže zastaviť by sa musel vrátiť na cestu zasa cez BUS pruh, načo by tam vôbec vchádzal?
14. september 2023

M S

je. to cyklopruh a zastavka mhd. za 4min co som cakal na elektricku tadial islo8-9 taxikov
14. september 2023

Wiki

Mmm Msm ste na Slovensku. Ked sa nad tym zamyslite, ten dovod celeho farbenia cyklopruhov a pokladania obrubnikov v plnej vyske je ten, ze sa ocakava, ze predpisy sa nedodrzuju. V Cine napriklad musia miesto dvojitej plnej ciary mat stlpiky uprostred.

Cize, bud pockate 20-30 rokov, a mozno sa zmeni kultura, alebo budujete podla toho, comu celite. Tuto je problem, ze to je kombinovane s autobusmi, tak kde vojde autobus, vojde hocikto.

Pokuty su nizke, sanca nejaku dostat je mala, spolocnost to nijako zvlast ani neodsudzuje, ak tam aj postavite policajta, tak to nebudu robit na tomto mieste a budu to robit inde, kde bude chybat.

Krasny priklad, preco je aj takato cyklotrasa v Bratislave stale nebezpecna - alebo Vy cakate, ze Vam tam napriklad pri odbocovani da niekto prednost, ked zajde do cyklopruhu. Ved tu nedavaju mnohi ani elektricke a tak to potom aj konci.

OPS to tu asi nevyriesi, ak by to mesto naozaj chcelo vyriesit, muselo by zavriet cele nabrezie pre motorove vozidla uplne, obavam sa, ze vratane autobusov, lebo aj potom by tam taxikar obcas presiel. A este stavebne to zatarasit.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania