Furdekova-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jano 12. septembra 2023

Dobrý deň, chcel by som vás poprosiť o orez ihličnatých stromov nad parkovacími miestami medzi panelákmi Furdekova 8 a Furdekova 10. Kvapká z nich živica na vozidla a znečisťuje lak.
Ďakujem.

12. september 2023

Jano - Star9H6j

dobry den, kupte si odstranovac zivice... stoji to par eur tie Stromy su zdrave, neohrozuju chodcov ani auta napr. poskodenymi konarmi, nie su to ani invazivne rastliny... , preto je podla mňa nevhodné robiť na nich zasahy
12. september 2023

Jano

Dobry den Jano, ja viem ze su zdrave a aj mam odstranovac zivice no to nic nemeni na tom ze znecistuju lak vozidla na regulernych parkovacich miestach. Myslim ze orez nikomu este nikdy neublizil stromy sa bezne orezavaju, ano ihlicnani su v tomto ine ale daju sa aj tie orezavat. Samozrejme akceptujem aj vas nazor no mam jemne iny uhol pohladu na vec. Mam rad zelen aby ste si nemyslel predsa som sa tu narodil v najzelenejsej casty Bratislavy. Prajem pekny den.
13. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.
Možnosti orezu preveríme u kolegov.
Kto? Referát zelene
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
13. september 2023

Jano - Star9H6j

Zdravím Jano, stromy "znečisťujú" autá všade kde sa nachádzajú na parkovisku, napr. na Mlynarovičovej alebo v jame na Lachovej, na veľkom prázdnom parkovisku 2 min. od Vas na Haanovej... je to úplne bežné a aj očakávané ak niekto zaparkuje v blízkosti stromu.
Našťastie doteraz tie stromy neorezávali/nevypílili kvôli takejto absurdnosti (pokiaľ sa nejednalo o poškodené stromy, zlomene vetvy, konáre atd). Tak dúfam že to vyhodnotia rovnako aj teraz.

Poprosil by som SAMOSPRÁVU aby zvážila nutnosť zásahu.

Presne kvôli špecifikám týchto starých ihličnanov (ktoré tam boli dávno pred tým ako sa tam vyznačili park. miesta) mi to príde riskantné. Tie stromy sú vzácne na rozdiel od náletových topoľov a pajaseňov všade možne.

V okolí napr. Mlynarovicovej/Haanovej kde v minulosti (aj dávnejšie) robili z mesta/samosprávy orezy ihličnanov= nenávratne ich poškodili keďže sa nerobili nasledovne ošetrenia daných miest (počas 1-2 rokov po oreze) ktoré sú nevyhnutné no nerobia ich úradníci v 99% prípadov.
14. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

práce na orez drevín boli zaradené do harmonogramu kolegov.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
14. september 2023

Jano

Pan Jan,
Lenze je rozdiel znecistenie od listnateho stromu (okrem lipy ktora tiez lepi) a ihlicnan. A ano o moznosti parkovania v okoli viem a vyuzivam ked nieje volne miesto mimo stromov no tentokrat som prisiel nabaleny z rodinou domov vecer a kym sme sa vybalili z auta okupali deti atd. Tak uz som nemal silu ist preparkovat v ten vecer. Na dalsi den som chcel ist preparkovat no auto uz bolo znecistene cez noc. Ako hovorim a zopakujem chapem vas pohlad no moj je v tomto iny... viac vam k tomu uz nema co napisat. Majte pekny vecer.
14. september 2023

Jano

Dobry den pani Jana Ryza,
Chcem sa spytat ci je takyto harmonogram prac dostupny pre verejnost niekde na webovych strankach. A ak nie tak priblizne kedy sa bude realizovat orez. Dakujem
18. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

harmonogram prác údržby zverejnený nie je. Podnety prichádzajú denne a pri takomto rozsiahlom množstve podnetov zo všeobecnosti platí, že riešenie podnetov je nutné priorizovať, podľa urgencie a závažnosti problému. Presný termín uskutočnenia orezu určiť nevieme. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
17. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

orez bol zrealizovaný 5. októbra.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania