Rovniankova-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ľubica Pešková 18. septembra 2023

Dobrý deň,
rada by som upozornila na hluk zo stavby električkovej trate pri kostole sv Rodiny. Hoci bolo sľúbené, že v nedele a sviatky sa nebudú robiť žiadne hlučné práce, už aspoň dva krát hluk rušil priebeh sv omše. Konkrétne 15.9. - štátny sviatok a 17.9. - nedeľa. Ja som tam bola 9:00-10:00, ale je pravdepodobné, že podobný problém bol aj v iných časoch. Foto ani video nemám, ale v piatok to počulo celé Slovensko, keďže sme mali rozhlasovú sv. omšu. Chcela by som zodpovedných ľudí veľmi pekne poprosiť o dodržiavanie pokoja. Keď už nejde nepracovať, podľa nás nie je taký problém zistiť si časy sv. omší a aspoň vtedy robiť niečo iné. Napríklad si zájsť na tú sv. omšu. Radi privítame každého.
S pozdravom
Ľubica Pešková
farníčka

18. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. september 2023

M S

zbytocne. treba stihnut terminy, tych par navtevnikv kostola by malo mat pichopeni o com je verjny zaujem.
18. september 2023

Juko

Tiez by som chcel zareagovat na pani farnicku. Hluk vadi roznym skupinam ludi roznym sposobom, uplne chapem, ze ked mate omsu, asi nie je nic prijemne pocuvat stavebny hluk, ale predstavte si, ze davate spat dieta a kona sa nejaka spolocenska akcia na namesti a musite to strpiet, mesto kvoli tymto jednotlivym zaujmom spolocenske akcie nezrusi.

Zda sa mi kratkozrake ocakavat, ze stavebnik si bude zistovat casy omsi, ale mohli by ste byt schopni sa s nimi normalne dohovorit, iniciovat to musite vsak vy. Tiez nie su povinni sa prisposobovat prave oni vam, su aj technologicke postupy, ktore to vylujucu, ale mohli by vam vediet dat avizo, kedy robit hluk budu, potom je uz na vas, ci si omsu pripadne posuniete.

Nakoniec, je mile, ze privitate kazdeho, ale nemozete predpokladat, ze stavbari budu plateni za ucast na omsi, alebo ze su vsetci aktivni krestania. Spolocnost je roznoroda.
19. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Projektová kancelária
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
02. október 2023

Tomas Mahi

Ach ten kresťanský egocentrizmus! Aký pokoj, bavíme sa o dni, kedy majú pracovať, v noci aby vás nerušili? Tak ako je to pre vás nepracovny deň je to pre iných pracovný. Vyriešite si lepšie okná a dvere z tých peňazí čo dostávate od ľudí a štatu a nezaťažuje verejnosť svojom egoizmom!
01. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kolegovia z projektovej kancelárie podnet poslali zhotoviteľovi stavby na vedomie. Zároveň sa ospravedlňujeme za diskomfort, ktorý výstavba nosnej električkovej radiály v Petržalke spôsobuje, bohužiaľ, výstavbu nie je možné prispôsobovať časom sv. omší v susedných lokalitách výstavbou dotknutých. Prosíme preto administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Projektová kancelária + Oddelenie služieb občanom

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania