Poškodená socha na nábreží

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Henrieta 17. mája 2015

V mieste hustého výskytu cudzincov ako aj občanov na nábreží poškodená socha, postava z dôvodu poškodenej nohy sa nakláňa

17. máj 2015

Odpoveď samosprávy

O poškodení sochy viem, polícia v sobotu 16. mája 2015 nadránom zadržala vandalov cudzej štátnej príslušnosti, ktorí vážne poškodili sochu tanečnice na Vajanského nábreží. Začalo sa voči nim trestné stíhanie...

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
20. august 2015

Odpoveď samosprávy

Preposlaný aktuálny stav,
referát verejného poriadku a čistoty,
Miestny úrad Bratislava - Staré Mesto.


Jaroslav Achim
10. máj 2016

Andrew Cholvad

socha je aktualne uplne odtrhnuta. nestihol som odfotit aktualny stav tak iba poskodenie z minuleho roka. co sa s nou stalo? bude opravena?
11. máj 2016

občan Peter

Žiadosť o odstránenie sochy

Chcel by som požiadať vedenie Starého Mesta, aby zvážilo odstránenie sochy Víla Tinka.

Viem, že ide o dar aj peknú myšlienku pripomenúť si deti, ktoré už nie sú medzi nami, no socha zjavne nie je dostatočne blbuvzdorná a pre jej pietnu funkciu by bolo asi vhodnejšie umiestniť ju na cintoríne, ktorý je aj menej exponovaným miestom

Aktuálny stav vidieť na fotke. Oprava sochy situáciu nevyrieši, pretože je opäť len otázkou času, kedy sa objaví nejaký opitý blbec, ktorý sa na sochu zavesí.

Pre admina: Prosím tento podnet uverejniť ako nový a nie ako aktualizáciu staršieho
11. máj 2016

Andrew Cholvad

Mne sa naopak myslienka, realizacia aj umiestnenie sochy paci.
Obcan peter to akoze preto, ze opiti bl.ci sa vesaju na pamiatky a sochy urobime z mesta zelenu luku s toi toi budkami? Aby ich nic neprovokovalo? Odstranme prosim v tomto duchu aj Euroveu a mosty cez Dunaj a aj vsetky auta. Tiez ich niekto pravidelne vandalizuje....
11. máj 2016

Staromestský Občan

Áno? Nevšimol som si. Mne ide o to, že táto socha je zjavne krehká a v priebehu šiestich rokov bola už aspoň dvakrát vážne poškodená. Ostatné sochy sú predsa len pevnejšej konštrukcie.
Smrť detí je citlivá téma a nemyslím si, že je vhodná ako atrakcia umiestnená rovno na promenáde, kde sa na ňu vešajú opilci.
11. máj 2016

Andrew Cholvad

jasne ze sa vsetko vandallizuje. naozaj to registrujes na tejto soche iba? zober si lavicky. tie sa opravuju castejsie. a odstranujeme ich? nie. nevnimam tu sochu ako pietnu sochu. pre tinkinho otca isto pietna je, pre mna je to memento, ze zivot je krehky a treba si uzivat so svojimi blizkymi kazdy jeden den, lebo nevieme ktory je posledny. jednoducho by mi tam chybala. urcite viac ako tie postriekane nevkusne lavicko salky ci co to tam je alebo krvave plaste na namesti.
15. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet je vyriešený. Socha bola opakovane poškodzovaná a preto sme sa spoločne s darcom diela dohodli, že je príliš subtílna do verejného priestoru a bude premiestnená na iné miesto, ktoré bude pod lepšou kontrolou. Novú lokalitu hľadáme spoločne s pamiatkarmi.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania