Bodrocká-dlhodobo odstavená dodávka s EČV a bez TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

V riešení

-2 PARKOVACIE MIESTA - DLHODOBO ODSTAVENÁ DODÁVKA


Dobrý deň,

na ulici Bodrocká evidujeme dlhodobo odparkované (evidentne nepojazdné vozidlo), ktoré zaberá plochu parkovania pre dve osobné vozidlá.

1) Prosíme o pomoc pri riešení situácie. Dodávky a nákladné vozidlá by mali mať individuálne riešené parkovanie - neobmedzovať tak automobily určené na osobnú prepravu!

2) Žiadame o osadenie značky so zákazom parkovania dodávok po celej dĺžke ulice Bodrocká 13-23 (pozdĺžne parkovanie).

Ďakujem a prajem pekný deň

S pozdravom,


Obyvatelia Bodrockej

22. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky zo dňa 19.9.2023 naším terénnym pracovníkom uvedené vozidlo neohrozuje a nepoškodzuje životné prostredie a ani nenarúša estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny v zmysle zákona 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Dodávka parkuje v zóne so zákazom vjazdu nákladných automobilov.
Značka Zákaz vjazdu nákladných automobilov (č. B 6) zakazuje okrem vjazdu nákladných automobilov aj vjazd ťahača prívesu, ťahača návesu a špeciálnych automobilov odvodených od nákladného automobilu alebo od autobusu; nezakazuje vjazd obytným automobilom a nákladným automobilom s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg. Parkuje pozdĺžne a tak nezaberá parkovanie pre dve autá. Momentálne pripravujeme zjednosmernenie Bodrockej ul., iná zmena dopravného značenia nie je plánovaná.
Prosíme preto administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom

Odd. ŽP, O a CH
22. september 2023

Its me

Dobrý deň, ďakujem/e za vyjadrenie - zdá sa Vám v poriadku, že vzhľadom k neriešeniu situácie tam 3 dni parkuje ešte jedna - ďalšia (biela dodávka)? Vedzte, že obe dodávky by bez problémov nahradili minimálne 3 ďalšie osobné vozidlá. Parkovanie pri panelákoch by sa nemalo zamieňať za vozový park a výstavisko dodávok. Už teraz je tam obmedzený počet parkovacích miest.
22. september 2023

Its me

Ak sme správne porozumeli, dodávka nespadá do zákazu uvedeného v reakcii vyššie? Ďakujem
25. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dodávka parkuje v zóne so zákazom vjazdu nákladných automobilov, takže autá do 3 500 kg nespadajú do zákazu.

S pozdravom

Odd. ŽP, O a CH
28. september 2023

Odkaz

Určite by sa tie parkovacie miesta viac hodili pre osobné vozidlá, ktoré teraz parkujú na chodníkoch. Keďže od 1.10. začne platiť zákaz parkovania na chodníkoch, bolo by dobré zakázať vjazd a parkovanie vozidlám aj nad určitú dĺžku a rýchlejšie riešiť odpratávanie vozidiel bez platnej STK a EK.
09. október 2023

Odkaz

Keďže mu v auguste skončila platnosť STK a EK, tak sa može stať, že zostane zaberať dve parkovacie miesta ešte pol roka. Až potom bude možné dať na vozidlo oznámenie o odprataní "vraku". Keby sa takéto vozidlá riešili hneď, nebol by problém s parkovaním na chodníkoch, s autami stojacimi na ceste a obmedzujúcimi plynulú premávku.
25. december 2023

Its me

Dobrý deň, od podnetu je to už nejaký čas a vrak stále nie je premiestnený, odstránený, pohnutý… Je sklamaním, že musíme doplácať na nezodpovedných a sebeckých ľudí. :( Častokrát po určitej hodine nie je možné na ulici parkovať, riešenie podobných podnetov by naozaj “ponúklo” relatívne veľa parkovacích miest.
18. február 2024

Odkaz

V novele zákona o cestnej premávke, zákona č. 8/2009 Z.z., pri odstraňovaní vrakov z parkovísk, prišlo od 15. mája 2021 k zmene, ktorá je alternatívou k riešeniu podľa zákona o odpadoch. Postup odstraňovania vraku po novom – od 15. 5. 2021: Podanie podnetu na odstránenie vraku. V prípade neplatnej technickej či emisnej kontroly viac ako 6 mesiacov je samospráva (aj správca cesty) oprávnená odtiahnuť vozidlo na zberné parkovisko. Až potom začína administratívny proces určenia vozidla za vrak, ako doteraz: Kontaktovanie majiteľa, preverenie technického stavu vozidla, vyhodnotenie vozidla za vrak a vyradenie z evidencie. Nakoľko danému vozudlu skončila STK a EK 18.8.2023, žiadame o odstránenie na základe príslušného zákona
25. február 2024

Odkaz

Poprosím o opätovné preposlanie samospráve na ďalšie riešenie. Ďakujem
25. február 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, podnet bol 18.2.2024 opätovne preposlaný samospráve. /Admin Pavol
02. marec 2024

Odkaz

Vážení z Odd ŽP, O a CH, mohli by ste sa po dvoch týždňoch vyjadriť a dať na auto aspoň 60 dñovú výzvu?
24. marec 2024

Odkaz

Ubehol ďalší mesiac a vozidlo stále stojí na pôvodnom mieste, ani 60denná výzva nebola vylepená
04. apríl 2024

Its me

Dobrý deň, prosím, mohli by ste zaslať stanovisko k podnetu vyššie? Ďakujeme
05. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Prebehli posledné kroky k uzatvoreniu zmluvy so spoločnosťou, ktorá bude odťahovať pre mestskú časť aj vozidlá, ktoré porušujú aj zákon o cestnej premávke. Mestská časť po vykonaní potrebných úkonov začne odťahovať aj takéto vozidlá, je to ale časovo a aj administratívne zdĺhavý proces. Uvedené vozidlo už máme zaevidované a je v riešení.

S pozdravom

Odd. ŽP, O a CH
11. apríl 2024

Odkaz

Možno by stačilo dať oznam na vozidlo a majiteľ by si to uvedomil a odpratal ho aj sám.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania