Bosákova-chodník-chýbajúci-nebezpečný úsek

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Matej 21. septembra 2023

V uvedenom mieste je pohyb chodcov nebezpecny az nemozny. Nachadza sa tam zastavka MHD a za nou je cyklocesta, v pripade, ze na zastavke a pred zastavkou cakaju cestujuci a/alebo nastupuju do autobusu, jedine mozne miesto pre chodcov je po cykloceste co je nebezpecne aj pre chodcov aj pre cyklistov. Na tomto useku by mala byt za zastavkou zmiesana komunikacia pre cyklistov a chodcov a nie len cyklocesta.

21. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. september 2023

Jano - Star9H6j

duplicitny podnet, su tu min. dalsie dva rovnake (2-5 rok.stare)... bohuzial z aplikacie vam to nemam ako "nalinkovat" Magistrat nedokázal prist so ziadnym riesenim...namiesto rozsirenia chodnika (1,5-2m) radsej prenajimaju spriatelenym osobam plochu na pofiderne kontajnery pardon... galerie.
21. september 2023

Matej

Dakujem za komentar, rozsirenie chodnika sa podla mna realizovat nebude, co by ale stacilo by bola vymena dopravnej znacky z č. 221 "Cyklistická komunikácia" na č.222 "Spoločná cestička pre chodcov a cyklistov". Vyrazne by to situacii pomohlo, lebo momentalne tadial cyklisti jazdia velmi agresivne a nebezpecne (nakolko "su v prave") a schvalne ohrozuju chodcov, ktori bohuzial nemaju kadial inokadial prejst. Chodim uvedenym usekom denne a ked vystupia ludia z elektricky na zastavke Farskeho, je to tam extremne neprijemne a nebezpecne, pritom staci vymenit dopravnu znacku....
21. september 2023

Jano - Star9H6j

Jediná zmena ktorá zabezpečí ukludnenie a znormalzovanie tej situácie su stavebne úpravy daného miesta.

Značka (zmena) nevyrieši absolutne nič.

Je nepodstatná tak pre cyklistov ako aj chodcov. Cyklista nebude meniť štýl prejazdu keď je mentalitou agresívny/egocentrik len kvoli značke... a chodec tam bude behať z eliny na bus a opacne bez ohladu na to či a aka značka tam je.
21. september 2023

Peter Oravec

Dobrý deň,
na plánoch 2. etapy električky v Petržalke je tam nakreslená cesta, myslím, že na otáčanie autobusov, resp. na zabezpečenie bezbariérového prestupu medzi autobusmi a električkami. Takže je možné, že sa to bude riešiť týmto zásahom:
"Výstavba predĺženia trate sa dotkne aj 1. úseku (Jesenského – Jungmannova). Odstránená bude jedna z najväčších chýb 1. úseku, ktorou je nezabezpečenie prestupov medzi električkami a autobusmi do Ovsišťa na zastávke Farského. Na zastávke Farského preto pribudne prestupný uzol, v ktorom budú autobusy liniek 84 a 99 zastavovať tesne vedľa električkových nástupíšť."
https://imhd.sk/ba/doc/sk/12875/II-etapa-vystavby-elektricky-do-Petrzalky
S pozdravom.
22. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. september 2023

Jano - Star9H6j

Pán Oravec, na poslednej online verejnej prezentacii (myslim že 2020/21) som sa presne na tuto zmenu pýtal. Odpoveďou bolo že zmena sa realizuje najmä z dôvodu aby ľudia co vystúpia z elektricky (smer jungmanova) neprebiehali cez cestu na autobus + Vami spomenutý prestupný uzol smer Ovsiste.
Ale že s cyklochodníkom/chodníkom smer Mlynarovičova/Šustekova NEPLANUJU spraviť nič.

Čiže áno - zmení sa množstvo ludí ktorý nárazovo sa vyhrnú na cyklochodník. No stále ho bude využívať množstvo ludí idúcich z/na tieto zastávky z severných Hájov = chodci sa stále budú musia vyhýbať lampám + v bode aktuálnej MHD zastávky a novej cesty pre MHD (modrá šrafovaná farba) kde vznikne aj ďalší kombinovaný priechod čiže = ďalšia akumulácia chodcov a cyklistov :)

BTW - podla AKTUALIZOVANÉHO harmonogramu prac - https://tinyurl.com/update2etapa , sa mali takmer všetky zmeny na Bosákovej začať realizovať pred cca 3-4 mesiacmi... realitu si vie isť pozrieť každý sám

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania