Bebravská-dlhodobo odstavené vozidlá-EČV BL364ZC, neplatná TK/EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Uzavretý
meno
Jozef 25. septembra 2023

Žiadam o odstránenie dlhodobo odstaveného vozidla. Majiteľ vozidla zámerne blokuje vrakom parkovacie miesto,aby si zabezpečil parkovanie pred ním. Znemožňuje tak ostatným ľuďom parkovať na dané miesto,napriek tomu,že to nemá rezervované.

25. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
25. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe kontroly cez Register prevádzkových záznamov vozidiel je zrejmé, že vozidlo má platnú EK a TK do 25.10.2024. Pokiaľ má držiteľ vozidla platné EK a TK, a neznečisťuje životné prostredie, nemáme právny dôvod dať takéto vozidlo odtiahnuť. V zmysle zákona 135/1961 o pozemných komunikáciách (cestný zákon), podľa § 6 Všeobecné užívanie: (1) Premávku na pozemných komunikáciách upravujú osobitné predpisy; v ich medziach môže každý užívať pozemné komunikácie obvyklým spôsobom na účely, na ktoré sú určené (ďalej len „všeobecné užívanie“). Užívateľ sa musí prispôsobiť stavebnému stavu a dopravno-technickému stavu dotknutej komunikácie; nesmie ju poškodzovať alebo znečisťovať. Pozemnú komunikáciu tvorí cestné teleso a jej súčasti - teda aj verejné parkovisko. Z tohto dôvodu vodiči môžu parkovať na parkoviskách, pokiaľ nie sú vyhradené.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
05. október 2023

Roman

Ked tam bude parkovat to druhe auto tak zavolajte 159 a nahlaste ze vas zablokovalo vo výjazde z parkoviska. Mestski ho vybavia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania