Bílikova-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Jan S. 26. septembra 2023

Chodnik sluzi ako parkovisko v mieste kde sa pohybuje vyrazne vyssi pocet deti ako kdekolvek inde.
Ako je z obrazku vidiet, na chodniku je aj osadena znacka zakaz vjazdu, avsak auta tam chodia a parkuju aj za znackou. Ale aj v mieste pred znackou je to nebezpecne, rano ide do skolky aj do skoly velke mnozstvo deti, tie auta si tam nabehnu, a dokonca sa priamo na tom chodniku otacaju aby vysli z chodnika von. Rodicia v snahe usetrit mozno minuty navyse hladanim parkovacieho miesta opodial ohrozuju chodcov a najma deti parkovanim na tomto chodniku.
Tento chodnik zrazu konci v parkovisku, a asi po 10tich metroch pokracuje dalej v druhom smere, kde sa uz aj nachadza prechod pre chodcov. Najlepsie by bolo chodnik v smere ku skolke uzavriet pre auta, a predlzit ho az ku prechodu.

27. september 2023

Odpoveď samosprávy

S účinnosťou od 1.10.2023 je parkovanie na chodníkoch zakázané, pokiaľ tam nie je dopravným značením riadne vyznačené. Stačí zavolať mestskú políciu tak ako doteraz. Mestská časť nemá zákonné oprávnenie na riešenie týchto priestupkov.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
27. september 2023

Jan S.

Dobry den,
nie je tento chodnik v skutocnosti cesta ked ma oficialne aj dopravnu znacku? Ak je to chodnik, a tie auta od nedele odtial zmiznu tak to naozaj nie je potrebne riesit. Ak je to vsak cesta, tak potom tu chyba chodnik pre naozaj velke pocty deti. Medzi 7:30 - 8:15 v pracovne dni tadialto prejde velke mnozstvo deti zatial co sa tam pchaju aj rodicia autami a tak vznikaju naozaj nebezpecne situacie. Idealne by bolo uzavriet to (velke kamene, tyce) hned nazaciatku cesty, a presunut kontajnery od skolky medzi ostatne co su uz na parkovisku. Mozno len prave kvoli nim ostala cesta/chodnik nezataraseny.
29. september 2023

Peter K

Neuvazuje sa na parkovisku vedla skolky o parkovacom dome? Toto by bolo idealne miesto a na tejto ulici nesmierne potrebne.

Vo vyhlade by parkovaci dom ziadnemu domu v okoli neublizil.
Popripade nech gymnazium vyda usmernenia svojim studentom aby pouzivali mhd. Cez den je to tam skutocna katastrofa.
03. október 2023

Odpoveď samosprávy

1. Parkovacie miesta na danom chodníku nebudeme vyznačovať, takže parkovať sa tam už nebude môcť. Riešenie priestupkov je v kompetencii mestskej polície.

2. Parkovací dom na mieste parkoviska je jedna z mála vhodných možností v Dúbravke a v budúcnosti by tam mohol byť postavený parkovací dom. Aktuálne ale mestská časť nie je schopná finančne takúto stavbu zabezpečiť. Výstavbu parkovacích domov v Dúbravke zvažuje magistrát, napr. na mieste parkoviska na križovatke Saratovská/Drobného.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.