Kopčianska-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Rudolf Cierny 27. septembra 2023

Parkovisko pri železničnej stanici Petržalka sa stalo odstavným parkoviskom pre mimo Bratislavské autá. Prečo nemôže byť toto parkovisko platené, ako pred Hlavnou železničnou stanicou ? Ak príde Bratislavčan pre niekoho na stanicu, nemá kde zaparkovať.

27. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
29. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovisko pred Hlavnou stanicou je na pozemkoch mesta. Roky ho prevádzkoval podnikateľ, ktorý ho mal od mesta prenajaté. S týmto sa skončilo a so zavedením PAASu v tejto lokalite prešlo parkovisko na pozemkoch mesta do správy mesta a aktuálne ho prevádzkuje mestská spoločnosť.
Parkovisko z tohto podnetu je na pozemkoch železníc a mesto preto k nemu nemá vzťah. Váš dotaz odporúčame smerovať na ŽSR.

S pozdravom,
Kto? Železnice Slovenskej republiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
29. september 2023

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: ŽSR
29. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
01. október 2023

Jano - Star9H6j

Je to odjakživa súkromné parkovisko ZSR obsadené najmä rezidentmi z okolia. ZSR to nema záujem riešiť (je to je to predsa "ZSR" :))

+ Ak autor podnetu súhlasí..,

ZSR by sa mohla vyjadriť v akom stave je to obrovské parkovisko, ktoré je POD PETRŽALSKOU STANICOU ?
(stalo daňových poplatníkov 10tky mil. korún a fungovalo myslím len 1-2 roky (ak vôbec), a následne sa vážne stavebné/konštrukčné vady (prítomné od začiatku) v ňom neriešili zakonou cestou/reklamáciami ale nechalo sa to vedením ZSR zdevastovať? )
01. október 2023

Rudolf Cierny

Odpovedi Samosprávy nerozumiem. Samospráva píše, že..." prešlo parkovisko na pozemkoch mesta do správy mesta a aktuálne ho prevádzkuje mestská spoločnosť.
Parkovisko z tohto podnetu je na pozemkoch železníc a mesto preto k nemu nemá vzťah. Váš dotaz odporúčame smerovať na ŽSR."
Najprv napíšete že ho prevádzkuje mestská spoločnosť, a v druhej vete napíšete, že je na pozemkoch železníc, a mesto k nemu nemá vzťah.
Stačí sa pozrieť na verejne prístupný kataster, kde je pozemok parc.c. 367216 vo vlastníctve: Slovenská republika, a nie ŽSR. Neviem, či tam parkujú rezidenti z okolia, ale ja som napočítal 17aut z mimo bratislavskou ŠPZ. ďalších asi 20 aut bolo z Ba. Čiže cca 50% áut, si z tohto parkoviska urobilo odstavné parkovisko. Myslím, že by to malo by platené parkovisko, tak ako je to pred hlavnou stanicou.
01. október 2023

Jano - Star9H6j

Rudolf, Magistrát písal v prvej vete o parkovisku "pred hlavnou stanicou". O tom pri Petržalskej písalo až v poslednej.

Ten môj výraz "rezidenti" môže byť mätúci= myslel som obyvateľov z okolia. Osobne poznám min. 2ch s "mimo ba" SPZ ktorý bývali (neviem či stále) vo Viena Gate, ale auto mali zaparkované tu. Samozrejme, žeby to malo byť regulované parkovisko pre cestujucich/zamestnancov.
01. október 2023

Rudolf Cierny

Ďakujem za vysvetlenie, odpoveď samosprávy som si prečítal nepozorne, preto som jej neporozumel. Teraz je to už jasné, a aj napriek tomu s odpoveďou samosprávy nesúhlasím.
Parkovisko sa nachádza na pozemku parc.c. 3672/16, a tento pozemok je vo vlastníctve : Slovenská republika, nie ŽSR. Malo by byť platené, alebo zaradené do PASSu, aby mali kde návštevníci stanice krátkodobo zaparkovať, namiesto áut, ktoré sú tu dlhodobo zaparkované.
11. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovisko pri ŽST Bratislava-Petržalka je prevádzkované v bezplatnom režime pre všetkých.
Parkov pred ŽST Bratislava hl. st. sa rozhodlo spoplatniť Mesto Bratislava. Obe parkoviská fungujú nezávisle od seba, a preto sa nedajú vzájomne porovnávať.
Požiadavke spoplatniť parkovisko pri ŽST Bratislava-Petržalka aktuálne nevieme vyhovieť.

Prajem pekný deň,

Ing. Ľubomír Mitas
Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
11. október 2023

Jano - Star9H6j

ADMIN - ta posledna odpoved bola od koho ?
nie je to tam uvedené, ďakujem
11. október 2023

Odkaz pre starostu

Pridané.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania