Obedy pre seniorov na Lackovej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Anna Antušeková 18. mája 2015

Výrazné zhoršenie zloženia jedálneho lístka obedov pre seniorov v Karlovej Vsi. Po nástupe nového vedenia sa okamžite vo februári uskutočnila "zmena dodávateľa" obedov pre seniorov v Karlovej Vsi. To by nebolo nič zlé, keby sa súčasne katastrofálne nezhoršilo zloženie jedálneho lístka. Je to čoraz horšie a mäso zostalo už iba na jeden deň. Posúďte sami. Kým predtým bolo 4x mäso a 1x cestoviny alebo múčne jedlo, teraz je to naopak. Z čoho majú byť seniori živí?
A celkove: prečo nie je možnosť aspoň základného výberu medzi mäsitým a múčnym jedlom každý deň? Dnes je to už normálny štandard. Som presvedčená, že ako opatrovateľky, tak aj seniori, ktorí si pre obedy chodia, by dokázali deň vopred si opečiatkovať lístok "1" alebo "2". Tak by mal každý také jedlo, aké si vyberie, a nie direktívne.
Prepáčte, ale tá skladba: dukátové buchtičky, pastiersky rezeň (akože mäso??), Hajdukapusta (podľa informácie od kuchárky je to "nejaká kapusta s cestovinou", a zeleninové rizoto...). To má niekomu chutiť? Dopriala by som taký týždeň obedov starostke a zamestnancom Miestneho úradu, možno by došlo k okamžitej náprave.
Podľa infromácie tiež dodávateľom sa stala cirkevná škola. Pokiaľ toto deti musia jesť, tak Pán Boh s nimi. Rodičia sú spokoní?

19. máj 2015

nezávislý_pozorovateľ

Toto je vyslovene dehonestujúci jedálny lístok, hanba, dobrý podnet.
Vedenie jedálne by sa nad sebou malo zamyslieť.
19. máj 2015

Karlovešťan

Súhlasím, že nové vedenie toho veľa pokašľalo ale riešiť tu jedálny lístok...

Ešte prednedávnom bolo bežné iba jedno mäsité jedlo týždenne a všetci to prežili. Priloženému jedálnemu lístku, podľa mňa, nič nechýba, len to by som chcel veľa aby boli Slováci aj s niečim spokojní...
19. máj 2015

Levik

Podľa mňa jedálnemu lístku nič nechýba a dokáže uživiť aj pracujúceho človeka. Nie len z mäsa je človek živý. Za tých pár EUR nemôžete očakávať mäso každý deň. Choďte sa pozrieť na ceny do obchodu. A ak sa niekomu nepáči môže chodiť na menu do okolitých reštaurácii alebo sa stravovať individuálne. Ale potom si treba pripraviť viac EUR za obed.
20. máj 2015

Anna Antušeková

Riešime, čo sa nás denne dotýka, teda jedálny lístok. Prečo nie? "Prednedávnom" tu bolo 3x do týždňa mäso, 1x ryba alebo mleté mäso a 1x cestovina alebo múčne jedlo. Takže neklamať v prvom rade, pán Karlovešťan. Ak tomu nič nechýba, tak sa tam stravujte; samozrejme, takto od počítača sa dobre "stravuje" a kritizuje; Zrejme ste pri tých obedoch neboli .... Pán Levík, neočakávame mäso každý deň, ale aspoň tak, ako to bolo predtým. Nebavíme sa o "zdravom" stravovaní, ale o tom, prečo bola nutná zmena k horšiemu, keď boli všetci spokojní; a za tých pár eur sme mali stravu, s ktorou sme boli spokojní a za tých istých pár eur to už teraz nejde? Veď sa nič nezmenilo,potraviny drasticky nezdražeIi, skôr naopak ... nezávislý pozorovateľ, ďakujem za pochopenie ....
20. máj 2015

Anna

chcela by som vedieť prečo sa moja reakcia na podnet pani Antošekovej neobjavila.
Ďakujem za odpoveď
20. máj 2015

Katarína Tušová

Ja neviem, ja by som inak aj suhlasila s podnetom, ale ja tam to maso vidim 4x, ak sa mylim, tak ma opravte, ale prvy den je maso v polievke, druhy den je kuraci perkelt, treti den pastiersky rezen a stvrty den hajdukapusta, ktora obsahuje udene a (alebo) bravcove maso, takze si myslim, ze vyber masa tam celkom je (samozrejme, nehovorim o kvalite masa). S cim suhlasim je, ze v dnesnej dobe by naozaj mal clovek mat moznost vyberu, takze s obedom c.1 a c.2 a kludne aj c.3.
20. máj 2015

Anna

výber možno áno, ale nie na základnej škole
20. máj 2015

Katarína Tušová

myslim si, ze ked sa zodpovedne pripravi jedalny listok, ktory by zahrnal aj na den niekolko zdravsich jedal a chutnych (nemusi byt kazdy den v ponuke sladke, lebo deti na zakladnej by si urcite otiskli iba sladke), tak by som v tom nevidela ziadny problem.
20. máj 2015

Ilona

V tejto školskej jedálni sa stravujem už niekoľko rokov a môžem povedať, že obedy sú chutné, porcie sú dostatočné a pestrosť a výber stravy je na dobrej úrovni.
20. máj 2015

Anna

myslím si, že v školách sa menu určuje na základe nejakých noriem... veď gro stravníkov sú deti. Ostatní by sme sa mali prispôsobiť a je množstvo možností si vybrať, kde si budeme po obedy chodiť. I keď nie vždy sú podľa vkusu našej pusinky, tá cena je veľmi prijateľná a naozaj nie sme nútení sa tam stravovať. Amélia, Bolito, Wigvam, Deliverix, reštaurácia na Molecovej.... tam je možnosť výberu viac druhov jedál. Avšak rozhodne za inú cenu. A o kvalite tu niet reči.
20. máj 2015

Admin KV

Pani Anna, všetky komentáre, ktoré sme na našej stránke k tomuto podnetu dostali, sú uverejnené (komentáre sú uverejňované automaticky po odoslaní zaregistrovanými a prihlásenými užívateľmi). Ospravedlňujem sa ak došlo k nejakým problémom s pridaním komentára, avšak nemalo by ísť o chybu zo strany Odkazu pre starostu.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
21. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zmena dodávateľa obedov pre seniorov sa uskutočnila v marci 2015, t.j. 5 mesiacov po nástupe nového vedenia, vzhľadom na fakt, že vypršala dohoda s obstarávanou firmou STRAVEX.

Mestský úrad sa rozhodol poskytovať obedy seniorom v KV od iného poskytovateľa, kedže MČ v období, keď bola zazmluvnená firma STRAVEX poskytovala takmer dvojnásobný finančný príspevok na obedy.

Kedže u nového dodávateľa sa stravuje väčšia väčšina zamestnancov vrátane vedenia Miestneho úradu, máme prehľad o tom, či sa dodržiava podiel mäsa a kvalita stravy.
Prehľad jedálneho lístka si na týždennej báze môžete skontrolovať na webstránke dodávateľa: http://www.svfrantisek.sk/aktuality/jedalnylistok .

S pozdravom,

Mgr. Monika Bandúrová
Oddelenie prednostu
21. máj 2015

Peter

vo štvrtok po 15-tej hodine je na webstránke dodávateľa v sekcii AKTUALITY (http://www.svfrantisek.sk/aktuality/jedalnylistok) zverejnený jedálny lístok z minulého týždňa - nie je to divné?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania