Limbová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal K. 04. októbra 2023

Aj napriek zakazu nadale auta parkuju po oboch stranach na chodniku, ktory je uplne zniceny. Prosim o posunutie chodnika a vybudovanie sikmych parkovacich miest pozdlz cesty az po existujuce parkovisko.

04. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. október 2023

Michal K.

trpezlivost ale neznamena, ze to tu uviazne desat rokov a potom nic
06. október 2023

pidor

Tu je velky problem otazka celeho parkovania na Kramaroch. UNB, NUDCH, NUSCH, NOU. Styri velke nemocnice, mimoriadne dolezite miesto, velikansky napor na parkovanie a primarnym problemom chorych ludi nadalej je, ako sa do nemocnice vobec dostanu, kde zaparkuju, ci zvladnu prejst taky kus peso.
08. október 2023

Michal K.

to uz je iny problem. tento podnet je o tom, ze na mieste, kde roky auta parkovali a nadalej protizakonne parkuju to relativne jednoducho zcivilizujeme tak,ze chodci aj vodici budu spokojni.
10. október 2023

Vodafonix

Nemyslim, ze vybudovanie tolkych sikmych parkovacich miest bude z takeho alebo onakeho dovodu realizovane, skor sa parkovacie miesta jednoducho zrusia z titulu nelegalnosti a namiesto nich vyznacia cyklopruhy a potom bude primarnym problemom chorych ludi ci vobec zvladnu/preziju prijazd.
11. október 2023

Michal K.

ake parkovacie miesta sa zrusia? ved tu ziadne nie su. a cyklotrasu tiez nie je kam dat.
12. október 2023

Michal

Celý zákaz parkovania na chodníkoch je zatiaľ jedna fraška. Tak zákonodarca schválil novelu, zákaz platí aj je účinný a MsP Bratislava to nepokutuje. Nerozumiem tomu. Kým nezačnú pokutovať rad radom sa nič nezmení. Vodiči majú v paži, keď všetko, čo im reálne hrozí je "napomenutie"
12. október 2023

Michal K.

ved uz pre 4 rokmi v Bratislave s velkou slavou predvadzali auta s kamerami na kontrolu parkovania. kde su?
14. október 2023

jajbolina

Minulý týždeň tam konečne behal mestský policajt a parkujúcich vodičov fotil tabletom. Konečne! Sú tam 2 park.domy a pakrovisko aj pri NÚDCH. Vždy keď tam idem, svietia voľné miesta mna parkoviskách.
Pripájam sa aj ja s otázkou, kedy konečne mesto zaostará auto so skenovacou technikou? Súčasná kontrola parkovania je neefektívna.
31. október 2023

Michal K.

a realita dnes o 13-tej
31. október 2023

jajbolina

Micha, volajte mestských. Pár pokút vychová každého. Inak to na nevychovancov nejde. Ak niekto nemá na parkovné, nech predá auto.
01. november 2023

Michal K.

jajbolina, pisete, ako keby ste nepoznali nasu uzasnu MsP :)
01. november 2023

jajbolina

Michal, to tá moja nekonečná naivita, že verejné služby na Slovensku môžu aj fungovať:-)
02. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o situácii vieme a uvedomujeme si potrebu riešenia. Žiaľ, chodník v tomto úseku nie je dostatočne široký. Kolegovia preverujú možnosti, ako situáciu riešiť inak. Vyznačovať čiary však na danom úseku neplánujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie služieb občanom

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. november 2023

Michal K.

uzavrety? to snad nie. to vieme, ze chodnik nie je dost siroky, preto je tu navrh na posunutie chodnika a vybudovanie sikmych parkovacich miest. ked toto uzavriete, situacia sa nezmeni a mesto sa na to vykasle. (co je pravdepodobne aj tak)
05. november 2023

Filip Květoň

tento problém nemôže byť “vyriešený”, začiatkom októbra, ako začal platiť zákaz, tak len pár odvážlivcov porušovalo zákon, teraz sme už opäť tam, kde sme boli, navyše, v tejto časti ulice bola značka zákaz zastavenia ešte pred samotným zákonom, tí nezodpovední vodiči majú dostatok miesta v prázdnych parkovacích domoch, pravidelne sú voľné miesta vo všetkých, tak ak majú problém platiť parkovné, nech platia pokuty… v spodnej časti prestali parkovať aj bez zákazu zastavenia
05. november 2023

Michal K.

mne sa uz viac krat stalo aj predtym, ze parkovaci dom bol plny a rovnako aj chodnik.
05. november 2023

jajbolina

Chodím na Kramáre viackrát do týždňa k lekárovi, park. miesto v hornom park.dome bolo vždy dostupné. Chodím, doobeda aj poobede, v rôznych časoch. Takže z vlastnej skúsenosti môžem povedať že pokutovanie v lokalite Limbovej (pred UN Kramáre) je adekvátne, to len vodiči sú lakomí platiť za parkovanie auta.
07. november 2023

Filip Květoň

včera tam chodila polícia (po dlhom čase) a dnes je už aspoň spodná polovica voľná, tak ešte párkrát príde a naučia sa
07. november 2023

Michal K.

to bude nekonecna story. MsP to casom prestane riesit a pride len vtedy, ked ich zavola obcan. alebo kym sa nevybuduje parkovanie a novy chodnik. podotykam, ze musi byt sikme, nie pozdlzne, pretoze tam auta budu i tak parkovat sikmo a chodci budu vytlaceni na travnik.
07. november 2023

Filip Květoň

už teraz je tam dostatočný počet parkovacích miest (chodím denne okolo v rôznych časoch a nikdy neboli parkovacie domy plné), momentálne nie je potrebné ďalšie parkovisko, stačí využívať existujúce plochy a dodržiavať zákony
07. november 2023

Michal K.

dostatok platenych miest este nezaruci, ze sa nebude parkovat na chodnikoch. tak ako MsP ani zakon samotny nezaruci, ze sa nebude porusovat. ako keby ste nezili na Slovensku ale v Rakusku :)
07. november 2023

jajbolina

Nič iné nepomôže iba volať mestských, naozaj je tam dostatok park.miest. Pokuta vychová aj najväčšieho hulváta.
07. november 2023

Michal K.

mam bohate skusenosti, ze nevychova. a je ich mnoho ;)
07. november 2023

Peter Ondavsky

Tuto vychova velmi nefunguje - lebo je tu vela navstevnikov nemocnic, ktori chodia sporadicky... Samozrejme ak bude chodnik prazdny, to moze mat efekt. Jedno auto totiz laka dalsie... Ale tu naozaj je vhodne nejake systemove riesenie ktore zabrani porusovaniu zakona, aspon oprava obrubnika a chodnika napriklad...
19. február 2024

Michal K.

prosim o znovuotvorenie podnetu a vyjadrenie MsP preco nekona. auta tu permamentne parkuju od patronky az po nemocnicu
19. február 2024

jajbolina

Podľa mňa je Limbová ulica pasca na vodičov. Takmer denne sú tam mestskí a okutujú. A dobre tak, parkovanie na chodníkoch je zakázané. Treba tam robiť výjazdy a pokutovať aj viackrát denne, vodiči sa naučia.
19. február 2024

Michal K.

prave preto je tu tento podnet. posunutie chodnika a vybudovanie sikmych parkovacich miest je riesenie, ktore uspokoji obe strany. chodcov aj vodicov
19. február 2024

Michal K.

zaroven prosim admina o preposlanie podnetu a magistrat o aktualizaciu stavu preverovania
19. február 2024

Filip Květoň

je tam zbytočné budovať parkovacie miesta a posúvať chodník (nikto to nezaplatí), najmä keď hore sú vždy prázdne parkovacie domy, nech pekne aj naďalej chodia policajti a egoistickí parkujúci si platia pokuty
19. február 2024

Michal K.

- viac krat sa mi stalo, ze parkovacie domy boli plne.

- mnohi zamestnanci nemocnice, lekari a zdravotnici nemaju kde parkovat a platit si denne 8h parkovne po 2 eur/h nie je unosne

- viete dobre, ze MsP je uplne zbytocna neefektivna organizacia, ktora nic neriesi. mozete tu donekonecna vypisovat, co maju robit, vyvolavat im, nic sa nezmeni
19. február 2024

Filip Květoň

chodím tam denne viackrát v rôznych časoch a vždy je dostatočný počet voľných miest aj v čase, keď tam už autá stoja - je to len lenivosť ľudí (ktorí si myslia, že ušetria - ale to, že ničia chodníky im nevadí a strpčujú život chodcom, ktoré ledva prejdú okolo)… nemocnica nech si pokojne vybuduje parkovacie miesta na svojom pozemku, alebo sa dohodne so správcom/majiteľom parkovacích domov a dá to ako benefit zamestnancom, prečo by to malo byť na verejnej komunikácii… ako chcete vychovávať nezodpovedných vodičov (ktorí nemali dostať vodičské oprávnenie) a poruchu dopravné predpisy a sú arogantní?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania