Krajinská-parkovanie-nevyznačené miesta


V riešení
meno
Anonymný užívateľ 05. októbra 2023

Dobrý deň. Bude meská polícia kontrolovať a riešiť autá na chodníkoch? Napríklad na takej Krajinskej človek nevie normálne prejsť aby sa nemusel autám vyhýbať, napriek tomu že maju za bránov parkovné miesto. Toto už nie je problém s parkovaním, toto je problém s ľudmi, ktorý ak nedostanú pokutu nepochopia, že chodník slúži chodcom a nie ich autám. Ďakujem

05. október 2023

Jakub

Volajte 159. Nie je tam dodrzany 1.5 metra cize to ako parkuju bol vzdy priestupok. Nebude sporne ci zaparkocal pred 1.10 a takych poriesia hned.
06. október 2023

Anonymný užívateľ

Akože je to naozaj zlé, na niektorých miestach nie je miesto ani len na pol metra nechané, a za bránou vidíte prázdne parkovacie miesto. To sa fakt človekovi mozog zastavuje, kde sú tí policajti, ved toto keby sa tam jeden prešiel, tak maju na vianočné odmeny. Či akože do kedy budú tie autá furt zvýhodňované. Celé podunajské su také.. Tam pri Matlovičovi furt odstavené autá brániace prechodu. Človek tam musí vyjsť do cesty aby mohol presť. Ten podnet tu je tiež viac krát. Ale nič sa nemení. Ešte Starosta napíše, že budu policajti benevolentní lebo chudáci vodiči si musia zvyknuť na nový zákon. akože kým nedostanu pokutu, tak sa to nikto nenaučí..
06. október 2023

Jakub

cele tie navyky vznikli tym ze susedia to nechali ako samozrejmost. Fakt sa nehanbite volat. Po par opakovaniach to vyriesite lebo kazdy bude vediet ze moze dostat pokutu - a od nedavna to MsP zacalo riesit namiesto papuce - oznamenkou - musite osobne ist na stanicu alebo si dopisovat s uradmi. A to boli viac ako 20 euro na mieste. Policiu nemozte uplne vinit - si zoberte ze stanica Ruzinov ktorej rajon je Ruzinov-Vrakuna-Podunajske vzhladom na pocet policajtov vedia postavit na toto uzemie iba 1-3 hliadky na zmenu. to je fakt malo a ked ich vidite pravdepodobne idu tam kde niekto volal a na vlastnu iniciativu nemaju ziaden cas. Ani s tou toleranciou to uplne tak nie je - oni to nemozu priamo povedat - ale tolerantni musia byt tam kde vodic moze tvrdit ze zaparkoval pred 30.09 alebo nevedel atd Tento tyzden som videl ze sa pokutovalo aj na Trnavke, Strkovci, Starom Meste...fakt sa to postupne cisti a nebude to tak ako to v mediach vyznelo ze mesto to bude tyzdne tolerovat. Specialne na uliciach ako vasa kde mozu ist do dvora. Fotky z tohoto tyzdna ako dokaz ze sa fakt pokutuje aj ked su to ine mestske casti.
10. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet - otázka: "Bude meská polícia kontrolovať a riešiť autá na chodníkoch?" patrí na Mestskú políciu. Podnet im odstupujeme.

S pozdravom

Odd. ŽP, O a CH
10. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
24. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili aj túto situáciu v danej lokalite a zabezpečili zákonný stav.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.