Čaká sa na smrť?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený

Na Talichovej ulici vedla novostavby (predtym zlata lipa) sa nebezpecne vychyluje cast betonoveho muriku ktory obkolesuje oddychove miesto.Caka sa na to,az to spadne na nejakeho skolaka a potom sa to bude riesit?

19. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Dňa 19.06.2015 bola vykonaná obhliadka betónového múru za účasti statika a zástupcu MÚ Bratislava-Dúbravka. Bolo skonštatované, že betónový múr sa v dilatačných škárach vychyluje zo svojej pôvodnej polohy v dôsledku zvýšeného zaťaženia priľahlej cestnej komunikácie a následným otrasom. Tieto dynamické sily majú za následok aj praskliny v betónovej konštrukcii.

Podľa vyjadrenia statika poškodený betónový múr v súčasnosti ani v blízkej budúcnosti nie je nebezpečný a život ohrozujúci pre okoloidúcich ľudí. Opravu poškodenia nie je možné zrealizovať vzhľadom na charakter poruchy. V prípade pokračujúceho vychyľovania sa betónových dielov viac ako 1 cm za 12 mesiacov bude nutné betónový múr odstrániť.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ
04. október 2019

Pavel

Talichova-oplotenie-poškodené

Na Talichovej ulici dlhé je roky naklonený múr. Hrozí jeho zrútenie rovno na chodník alebo z druhej strany na trávnik a ťažko zraniť okoloidúcich.
20. jún 2022

Viliam

Podnet vyriešený, pri budovaní spomalovaca na ceste bol múr odstráneny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania