Račianska-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
dix12 20. októbra 2023

Pri povolení zvláštneho užívania chodníka pre peších na Račianskej ul. (účastník konania: Bavint, s.r.o.), za účelom jeho uzavretia kvôli výstavbe, nebola vyznačená obchádzka pre chodcov z južnej strany, iba zo severnej. Podľa priloženého plániku to vyzerá tak, že bola s takým značením povolená.
Vytvára to nebezpečnú situáciu, keď chodec prichádzajúci od Račianskeho mýta zistí, že je chodník uzavretý až pri začiatku uzavretého úseku a bude pokračovať vo vozovke, pretože návrat 150 metrov späť na najbližší priechod pre chodcov na druhú stranu Račianskej nebude atraktívny.

20. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravných povolení
Kedy? Mesiac

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
02. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na danom úseku bola vykonaná kontrola.
Od priechodu pre chodcov v úseku pri Kominárskej ul. je umiestnené dočasné dopravné značenie (DDZ), ktoré informuje chodcov, že chodník je nepriechodný a zároveň sú na danom úseku umiestnené DDZ s vyznačením obchádzky. Rovnako sú v úseku priebežne umiestnené DDZ s textom "chodník nepriechodný", takže chodec je vopred informovaný. že daným úsekom neprejde.
Prosíme preto administrátora o zmenu statusu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravných povolení
Kedy? 02.11.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. november 2023

dix12

Nerozumiem, prečo je na Račianskej uvedený cieľ obchádzky Škultétyho, bez pohľadu do mapy by som ani nevedel, kde sa ulica nachádza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania