Holíčska-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Daniel Laurovic 23. októbra 2023

Život a zdravie ohrozujúci stav brány od zásobovacieho tunela medzi parcelami registra C 1598/5 a 1598/6 ktorých vlastníkom je Hl.mesto Bratislava, Primaciálne Námestie 1. Stav brány láka bezdomovcov a narkomanov, ktorý popod túto nebezpečnú bránu prechádzajú do zásobovanie ho tunela, kde sa často zdržiavajú vo väčšom počte. Do tunela zvláčajú rôzny odpad. Miesto pred tunelom, ktoré bolo nedávno vyčistené a vymaľované počas terasa jam 2023 teraz zapácha stuchnutým močom a exkrementami. Hrozí že niektorý z asociálov, ktorý popod odtrhnutú bránu prechádzajú ostane pod ňou ležať. Navyše tam chodia aj moje deti nakoľko mám pred dotknutým miestom sklad. Minule keď ma prišiel pozrieť kamarát jeho 26 mesačný syn sa rozbehol priamo pod túto bránu. PROSÍM URGENTNE RIEŠIŤ.

23. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
25. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
25. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Ten posielame našim odborným referátom, ktoré celú situáciu prešetria.
Kto? Oddelenie sociálnych vecí
Kedy? október/november 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
06. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť Bratislava-Petržalka nie je správcom a ani vlastníkom pozemkov registra „C“ KN parc. č. 1598/5 a 1606/8, zapísaný na LV č. 1748 v časti „B“ pod por. č. 1 v prospech vlastníka Hlavného mesta SR Bratislava. V správe MČ je len terasa Holíčska ul. 13, 15.

Oddelenie sociálnych vecí o osobách pohybujúcich sa v blízkosti vie a pravidelne s nimi pracuje, poskytuje im sociálne poradenstvo a inštruuje k prispôsobivosti voči okoliu.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
06. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
06. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme už preposlali kolegyniam a kolegom z príslušnému útvaru, ktorí sa budú snažiť vyriešiť ho v čo najkratšom čase. O ich postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Sekcia výstavby + Sekcia sociálnych vecí
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
02. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Mestský terénny tím (ďalej len „MTT“) vykonáva terénnu sociálnu prácu v rámci celej Bratislavy v čo najväčšej možnej miere počas celého roka. Šetrenia prostredníctvom výkonu terénnej sociálnej práce vo verejnom priestore uskutočňuje MTT v pravidelnej intenzite trikrát týždenne, v prípade potreby sa táto intenzita zvyšuje.

Výkon terénnej sociálnej práce je uskutočňovaný pravidelnými návštevami lokalít, v ktorých sa stabilne zdržiavajú ľudia bez domova. Zároveň sú vykonávané šetrenia pri všetkých obdržaných podnetoch týkajúcich sa ľudí bez domova.

Na základe podnetu MTT navštívil uvedenú lokalitu, pričom počas výkonu terénnej sociálnej práce (ďalej len „TSP“) na uvedenom mieste neprišlo ku kontaktu s ľuďmi bez domova. Počas výkonu TSP bolo zistené, že predná aj zadná brána je zabezpečená. V prílohe zasielame fotografie.

Ak v rámci výkonu TSP dôjde ku kontaktu s ľuďmi bez domova, je zo strany MTT poskytované základné sociálne poradenstvo s cieľom informovať a nasmerovať týchto ľudí na využívanie dostupných sociálnych služieb. Každému človeku bez domova je poskytovaná brožúra s mapou, v ktorej sú kompletné informácie o všetkých dostupných možnostiach sociálnych služieb v rámci mesta Bratislava. Zároveň prebieha aktívna komunikácia s dôrazom na udržiavanie poriadku vo svojom okolí, počas ktorej sú ľuďom bez domova poskytované aj vrecia na odpad. Počas zimného krízového režimu je ľuďom bez domova sprostredkovaná materiálna pomoc na prežitie chladných dní a mrazivých nocí. Súčasťou toho je aj základný hygienický a potravinový balíček. V rámci horúcich letných mesiacov sa kladie dôraz na zabezpečovanie pitného režimu distribúciou balených vôd.

Týmito aktivitami Magistrátu hl. mesta SR Bratislava sa snažíme v maximálnej možnej miere prispieť ku riešeniu podnetov a problematiky ľudí bez domova. MTT je v pravidelnom a intenzívnom kontakte s neverejnými poskytovateľmi sociálnych služieb, ako aj Mestskou políciou, či ďalšími zaangažovanými subjektmi. Cieľom týchto spoluprác je vzájomne sa informovať a odovzdávať si cenné informácie, ktoré slúžia k nadviazaniu vzájomnej súčinnosti pri hľadaní adekvátnych spôsobov riešenia vzniknutých situácií. V rámci Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy úzko spolupracujeme aj s ďalšími oddeleniami, našim cieľom je zlepšiť a inovovať verejný priestor a v neposlednom rade prispieť k celkovému zlepšeniu situácie.

V prípade, že sa človek bez domova nachádza vo verejnom priestore a nedochádza v danom momente k protiprávnemu konaniu, nie je možné vykázať akékoľvek osoby z verejného priestoru. Riešením je v prípade spozorovania, že v lokalite dochádza k páchaniu protiprávnej činnosti, bezodkladne kontaktovať Mestskú políciu na linke 159, ktorá preveruje každý oznam. Policajné zložky môžu následne v zmysle vyššie uvedených skutočností adekvátne zasiahnuť v závislosti od rozsahu a závažnosti priestupku dohovorom, pokutou alebo zabezpečením nápravy v priestore.

S pozdravom,
Kto? Mestský terénny tím
Kedy? 12.01.2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania