Nefungujúci dynamický displej na Molecovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Lukáš 18. júla 2012

V roku 2009 s veľkou slávou spúšťalo minulé vedenie DPB prvý dynamický displej na zastávke Molecova. I keď sa s minulým vedením spájali rôzne kauzy, tento displej bol pozitívnym prínosom. Displej zobrazoval najbližšie dva odchody autobusov/trolejbusov z tejto zastávky pričom mal dynamické riadenie t.j. ak autobus meškal daný spoj sa zobrazil s meškaním. Bohužiaľ, už viac ako rok je tento displej nefunkčný. Posledný mesiac jeho prevádzky ostal zaseknutý a po mojom upozornení (a možno aj iných) ho neopravili ale vypli... Rád by som sa dozvedel z akého dôvodu? Prečo sa nesnaží DPB o jeho znovu zapnutie ak ho už vlastní? Alebo ho nechá schátrať? V prípade, že DPB má problém s dynamickým riadením, úplne by stačilo keby zobrazoval odchod podľa cestovného poriadku... Predom ďakujem za vyjadrenie sa k tomuto problému.

31. júl 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

váš podnet sme zaslali Dopravnému podniku Bratislava, ktorý spravuje tento informačný panel. Podľa ich stanoviska o tomto probléme vedia a riešia ho. V systéme je softvérová porucha, ktorú je potrebné vyriešiť u dodávateľov.




Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
24. september 2012

Lukáš Borčin

Displej bol dnes kompletne odmontovaný. Tak nám ostáva len dúfať, že putoval do opravy a nie do skladu.
07. november 2012

i-bratislava

Nepovedal by som, že je podnet vyriešený nakoľko bol displej odmontovaný avšak do dnešného dňa ho naspät nevrátili. Je preto otázne či ho odmontovali definitívne alebo sa podrobuje (tak dlhej?) oprave. Bolo by vhodné požiadať o opätovné stanovisko kde skončil.
07. december 2012

Lukáš Borčin

Vie niekto z kompetentných kam sa tento displej podel? Bol odmontovaný okolo 24 septembra a odvtedy tam nie je... Je preto podivné označiť podnet za vyriešený keď displej len odmontovali pritom tvrdili, že má SW poruchu a riešia to. Bolo by vhodné požiadať o opätovné stanovisko či ho tam ešte plánujú namontovať alebo už skončil niekde ležať prachom, lebo niekto v DPB nebol schopný zariadiť opravu. Pochybujem, že SW poruchu odstraňujú už pomaly 3 mesiace (pritom displej bol odstavený už rok predtým)...
18. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opätovne sme požiadali o stanovisko k tomuto problému. Máme odpoveď, že s firmou, ktorá toto zariadenie testovala sa nedá skontaktovať (pravdepodobne prestala existovať), preto bola tabuľa demontovaná. Mesto spolu s dopravným podnikom plánuje s využitím eurofondov zabezpečiť projekt na postupné osadenie takýto informačných tabúľ na viaceré zastávky MHD.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania