Trojica veteránov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter K. 26. mája 2015

Najprv bolo jedno, teraz sú už traja kamaráti. Tri opustené autá odstavené v rozmedzí 1 až 3 roky zaberajú toľko potrebné parkovacie miesta na ulici Mlynské nivy v Prievozskej časti tejto dlhej ulice. Všetky tri majú dlhodobo expirované TK a EK, na dvoch uz svieti nálepka exekúcie.

27. máj 2015

Anonymný užívateľ

Toto je názorný príklad, ako "vybabarať" so zákonom!
29. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Nie každé vozidlo, ktoré má neplatnú technickú či emisnú kontrolu je možné považovať za vrak. Samospráva ani mestská polícia nie sú oprávnené to skúmať. Vozidlá, ktoré nemajú platné vyššie spomínané kontroly by mali riešiť pri dopravných kontrolách príslušníci štátnej polície, resp. autá, ktoré sú považované za vrak a majú evidenčné číslo (ŠPZ) sú v kompetencii Okresného úradu, odboru pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorému sú takéto nálezy postúpené.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
12. jún 2015

Peter K.

Tie autá sú dejure nepojazdné (bez STK/EK nesmú ísť na cestu a môžu sa len odtiahnuť) a samospráva by mohla riešiť majiteľov, aby s autami niečo robili. Paradoxne, ak by sa v noci "stratili" EČV z tých áut, tak sa už oficiálne stanú vrakmi a samospráva už bude mať povinnosť ich riešiť.
Medzičasom si niekto všimol tento podnet a začal ich postupne "spracovávať"..
17. jún 2015

Peter K.

Prečo tento podnet vlastne rieši "Iné", konkrétne "Oddelenie komunikácie a marketingu Hlavné mesto SR Bratislava", keď podobné podnety, ako napríklad https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/18378/vrak-na-parkovisku zvačša rieši "MÚ Ružinov", ktorý sa aj vyjadril, že to riešiť bude v danom prípade?

Je to identický prípad (vraky bez platnej STK/EK v Ružinove) ako spomenutý, napriek tomu sa k tomu ozve marketing hlavného mesta?
Žiadam, aby bol podnet priradený ku MÚ Ružinov, ktorý sídli od týchto troch vrakov cca 800 metrov vzdušnou čiarou. Takto to vyzerá, že má majiteľ tých áut známosti a vie zabezpečiť, aby sa podnet posunul do stratena.
02. február 2016

Eva

Vraky áut na Mlynských Nivách

Na parkovsku pred obchodnými firmami na Mlynských Nivách 77 už niekoľko rokov stoja vraky áut, ktoré zaberajú miesta na parkovanie pre vodičov.
03. február 2016

Anonymný užívateľ

Vážené Oddelenie komunikácie a marketingu, Hlavné mesto SR Bratislava a MÚ Ružinov, odošlite tento podnet príslušnému Odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií.
Ďakujeme za súčinnosť.
22. jún 2016

Peter K.

Nepojazdne vraky (Felicie) nadalej okupuju parkovacie miesta, jedna z nich je cim dalej tym viac rozoberana. Zelena Fabia zmizla - je otazne, ci si po nu prisli majitelia (exekucia) alebo ho proste niekto ukradol..
29. jún 2016

Peter K.

Ako som spomínal minulý týždeň v komentároch, zelená Fábia medzičasom zmizla (tažko povedať, či si ju jej majiteľ odviezol, alebo ju niekto ukradol), Felície však naďalej ostávajú, pričom tá rozobratá je stále viac rozobratá a už vyberajú súčiastky aj zvnútra (auto je otvorené). Na druhej strane cesty, kde je tiež priestor na parkovanie, sa situácia začína opakovať. Začína to byť populárna lokalita na odstavenie starých (nepojazdných?) áut. Jedno BMW a jeden VW tam stoja bez pohnutia už niekoľko mesiacov a rovnako bez platných kontrol.
12. august 2016

Peter K.

Felicia je stale viac a viac rozoberana - svetla, zrkadla, kolesa, .. vsetko prec. Dokoca uz aj ECV su prec, kto vie na aku trestnu cinnost budu pouzite. Auto uz je nielen ze nepojazdne, uz je dokonca aj neodtiahnutelne a kompetentne organy sa nadalej tvaria, ze problem neexistuje. Toto uz skutocne zacina byt uplny vysmech obcanom.
29. august 2016

Andrej

2 nepojazdné autá na parkovisku

Autá dlhodobo odstavené, zaberajú parkovacie miesta, jedno už postupne rozoberajú "supy".
05. september 2016

Andrej

Mlynske nivy - dve nepojazdne auta

Dve nepojazdne vozidla na ulici Mlynske nivy na parkovisku cca oproti arealu Doprastavu. Auta tam stoja uz minimalne dva roky, v poslednych mesiacoch z nich zmizli ECV a postupne aj niektore diely.
28. september 2016

Peter K.

Z prvej Felicie uz zobrali vsetko co malo nejaku hodnotu (vratane piatych dveri a skiel) a evidentne niekomu posluzila ako skvele miesto na zbavenie sa starych pneumatik. Stava sa z toho nelegalna skladka a kompetentnych (MU Ruzinov) to nadalej nezaujima.
Druhu Feliciu uz nacali..
10. október 2016

Andrej

Poslal som tento a aj ine pripady z Prievozu aj do redakcie Ruzinovskeho Echa ako reakciu na zverejneny clanok "Najviac autovrakov nasli policajti v Ruzinove" z cisla 9/2016 kde sa chvalia, ze z Ruzinova odtiahli cca 500 vrakov.
Tak uvidime, ci sa riesenie niekam posunie.
21. október 2016

Peter K.

Druha Felicia sa utesene rozobera. Poprosim zaujemcov o nahradne dielce, nech sa poponahlaju, aby sa to mohlo oficialne vyhlasit za nelegalnu skladku. Dakujem.
15. november 2016

Peter K.

Druha Felda je uz takmer kompletne rozobrana. Navyse cez cestu pribudol fesak bez ECV, KO, STK, EK, stoji tam uz minimalne 2 mesiace..
06. december 2016

Anonymný užívateľ

Vraky

vraky dlhodobo odstavene
07. december 2016

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň,
Dovolil som si kontaktovať priamo magistrát a tu máte odpoveď. Snaď sa dočkáme a budú konečne felície odstránené. Ešte sme požiadali o vyjadrenie k vozidlám z druhej strany ktoré nemajú STK/EK. Ak dostaneme odpoveď zase Vám ju sem pridáme v podobe aktualizácie a na našej stránke.
https://www.facebook.com/pomocprievozu
07. december 2016

Anonymný užívateľ

Vážená RNDr. Krošláková, nechápem prečo riešite exekútorský úrad.
Treba ich "deportovať" na parkovisko, tuším v Šenkviciach, a hotovo.
08. december 2016

Ružinov - Prievoz

Dobry den,
Podľa odpovede z magistrátu by sme sa mohli čoskoro dočkať odťahu felicii v obrázku nájdete aj odpoveď k autam s ečv bez stk/ek. V prípade nových informácií Vás budem informovať.
09. december 2016

Ružinov - Prievoz

Na audi by mala pribudnúť výzva v priebehu dalsieho tyzdna ak by sa tak nestalo dajte mi vedieť.
Dakujem
17. december 2016

Tomáš Závodný

19. december 2016

Peter K.

Peklo zamrzlo. Prva Felda je prec. Otazne je, ze ci vdaka samosprave, kedze ostali pneumatiky..
20. december 2016

Peter K.

Vodici dostali predcasne vianoce. Obe Felicie aj neporiadok po nich su odstranene (uz vcera), Audi ma pod stieracom vyzvu na odstranenie. Este aby podobna vyzva pribudla aj na ostatnych dvoch "odlozenych" autach.

Chcel som to postnut ako aktualizaciu, avsak aktualizaciu je mozne odoslat len s fotkou a na moje potesenie uz niet co fotit :)
20. december 2016

Ružinov - Prievoz

Super ďakujeme za informáciu sme radi, že po e-mailovej urgencii magistratu sa podarilo felicie odstrániť.
16. júl 2017

Ružinov - Prievoz

Už je preč aj tá Bora aj Renault ktorý tam pribudol červený. Ostáva Bmv a jeho 2 kamoši čo sú pri ňom. Ak sa tam nachádza ešte nejaké auto bez EČV prípadne STK/ek postnite nám ho sem ako aktualizáciu. Ďakujem
17. júl 2017

Peter K.

Spominane Audi, ktore svojho casu nemalo ECV uz ECV ma, bez toho aby sa pohlo z miesta. Ak som spravne videl, nadalej nema ani STK ani EK, dokonca ani KO. Na slovensku stale plati, ze su rovny a rovnejsi a kontakty zariadia vsetko. V danom Audi boli videny zamestanci rovnakej asistencnej sluzby, ktora v lokalite sidli, a vyuziva okolite parkovacie plochy ako firemne odstavisko a to nielen sluzobnych vozidiel, ale aj nepojazdnych (porucha ci havaria) vozidiel, ktore tam vozi hlavne vo vecernych hodinach, takze odtiahnutie jedneho ci dvoch vrakov uz zrejme lokalite nepomoze. Samozrejme ku situacii vydatne pomaha Nuppu, ktore zabralo 3/4 sirokeho chodnika sluziaceho ako parkovacia plocha a da sa ocakavat, ze "urcite" vytvoria dostatok parkovacich miest pre novych obyvatelov rovno pri novostavbach..
20. august 2017

Ružinov - Prievoz

BMW aj felda vedľa uzaju výzvu. Cez víkend sme tam našli ešte dva vraky už sme to písali aj na magistrát cez email tak pre istotu to dáme aj sem nech im nieje ľúto...
21. august 2017

Odkaz pre starostu

re: Ružinov-Prievoz
Dobrý deň,
pre zvýšenie pravdepodobnosti riešenia a pre prehľadnejšiu stránku by som Vás chcela poprosiť aby ste iné vozidlá nahlásili cez nové, jednotlivé podnety.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
18. november 2017

Ružinov - Prievoz

60 dňová lehota prešla a stále nič načo čakáte na Magistráte?
18. november 2017

Odkaz pre starostu

re: Ružinov-Prievoz
Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť aby ste zvážili môj komentár vyššie.
Ďakujem
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
18. november 2017

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň p. Žurkinova,
Ďakujem za Váš názor, ale keďže už toto auto v tomto podnete bolo pridané ako aktualizácia pred rokom a riešilo sa nebudem ho zadávať znova ako nový podnet. Toto je posledný vrak ktorý bol spomenutý v tomto podnete ostatné z predošlých aktualizácii sú odtiahnuté. Takže prosím preposlite to na magistrát.
Ďakujem a pekný víkend.
18. november 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
nevidím to v tých aktualizáciách. Každopádne, je to opätovne zaslané magistrátu.

Zuzana Žurkinová
18. november 2017

Ružinov - Prievoz

Aktualizícia tohto bmw bola pridaná Peter K. 29.6.2016
06. december 2017

Ružinov - Prievoz

Dobry deň,
Vrak BMW bol odstránený čiže navrhujem podnet označiť ako vyriešený. A keď sa objavy na tomto mieste ďalší bude pridaný ako nový podnet. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania