Za kasárňou- chýbajúca dodatková tabula

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení

Bolo by možné platnosť tejto značky časovo obmedziť, aby rodičia detí nedostavali pokuty pri ich vydzvihnutí zo školy ?

10. november 2023

Michal

Keď nechcú rodičia pokuty, nech parkujú inde. Jednoduché
11. november 2023

Jakub

ten navyk sa len tak nezmeni, ale rano sa mi vzdy rozum zastavuje pri niekolkych inych skolach ked vidim tie zapchy a inteligenciu vodicov-rodicov co maju pocit ze jedina moznost je vysadit decko priamo pred brankou namiesto o kusok skor/neskor/ vo vedlajsej ulici a deti uz celkom velke robia nesvojpravne co nemozu prejst kusok peso. S mimoriadne silnym argumentom ze priamo pri skole je velka premavka.
11. november 2023

Jakub

inac neviem co je na tej znacke podla vas neaktualne dava sa presne tam kde stojace auta obmedzuju plynulost a bezpecnost dopravy.
13. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet postupujem na riešenie referátu dopravy.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
13. november 2023

Marian Majernik

p. Michal problém je ten, že nie je kde inde parkovať. Ulica je veľmi dlhá, ale z jednej strany ulice parkujú obyvatelia domov a z druhej strany vojaci. Navýše zo zadnej strany ulice zase pracovnici administratívnych budov v okolí. Bočné ulice sú tiež cele zapratané autami.

p. Jakub, to že je to zaznačené ako neaktuálna značka to spravila stránka.
a k tomu vysadeniu detí vo vedľajšej ulici, nie je proste kde. Treba sa tam ráno ísť pozrieť ideálne v čase do 8:00. Vzniká tam vela kolíznych situácii.
Okrem rodičov, vojakov a pracovníkov admin budov na konci ulice je táto ulica ešte veľmi využívaná vodičmi čo prechádzajú medzi Vajnorskou a Hálkovou, takých je tiež dosť.

Nie všetci bývaju priamo pri škole. Asi nepošlete malého prváka hneď od mala samého. Veľa detí tam dochádza z iných sídlisk pripadne aj mimo BA.
Dodatok k značke o jej neplatnosti v najrušnejších ranných a poobedných časoch by asi nikomu nevadil a ľudom by pomohol. Minimálne vyhnúť sa nezmyselným pokutám, lebo niekto si ide zobrať dieťa do družiny.
Asi súhlasíte s tým, že mesto a mestské časti sú tu pre obyvateľov.
13. november 2023

Peter

p. Marian: v mnohom máte pravdu, chodí mi tam dcéra do školy a častokrát je to fakt na psychiatriu. Na druhú stranu je ale aj pravda (v dosť veľkej miere), že častokrát to všetko komplikujú samotní rodičia, ktorí "musia" skrátka odprevadiť dieťa až do školy, čiže potrebujú reálne zaparkovať, nie len "vyložiť/naložiť". Úprimne netuším, ako by sa táto konkrétna situácia dala dopravne zlepšiť - povolením odbočenia vpravo z Vajnorskej na Jarošovu by prišlo k výraznému obmedzeniu plynulosti na Vajnorskej (navyše je tam len jeden jazdný pruh smerom do mesta), na druhú stranu by to v špičke výrazne odľahčilo križovatku Jarošova/Kukučínova/Hálkova, kde hlavne pripájanie z Hálkovej na Kukučínovu (ešte pred svetlami) je problém..
13. november 2023

Marian Majernik

p. Peter, áno s ranným vyložením detí máte pravdu.
Poobede však treba pre dieťa prísť osobne do družiny, zazvoniť a a čakať. Čo reálne trvá aj viac ako 15 min.
13. november 2023

Peter

p. Marián: viem, absolvujem to. Mám za to, že (zatiaľ) toto aj mestská polícia rešpektuje a toleruje - už som viackrát videl papuče na autách počas dňa, ale popoludní ich nedávajú. Bohužiaľ, reálne toto asi lepšie spraviť nejde - akonáhle tam značka dá nejakú časovú výnimku, budú tam parkovať aj autá, ktoré so školou nijak nesúvisia a myslím, že aj výrazne dlhšie. Možno by stačila dodatková tabuľka v zmysle "neplatí pre ZŠ po dobu max 15min". Takto je to stále na ohľaduplnosti MP...
13. november 2023

Marian Majernik

Problém nastal v piatok keď túto nepísanú "dohodu" MP porušila a dávala pokuty viď fotografie. Vysvetlenie bolo, že dostali podnet od občana a v takom prípade tam museli ísť a pokutovať. Čiže si myslím, že ideálne to vyriešiť natrvalo. áno napr značkou neplatí pre ZŠ po dobu max 15min"
13. november 2023

Jakub

Marian Majernik, ja nikdy nebudem fanusik trepania sa autom az pred dvere. Sam som zvladol detstvo bez toho aby ma rodicia vyvazali a precitajte si clanky psychologov ze prehnane obskakovanie deti ani nie je uplne prospesne. Ak naozaj neviete kde legalne zaparkovat ked chcete ist po deti co su v druzine - posepkam - garaz Vivo, legalne, bezplatne. 350 metrov, 5 minut chodze. Zo ziadneho dietata neubudne ak sa s rodicom prejde par minut a mozu sa pri tom porozpravat.
13. november 2023

Jakub

a to ze riesia vozidlo co stoji dobry meter od obrubnika...ved ten musel nastvat kazdeho co isiel okolo
22. november 2023

Erik Schweighofer

Dobry den,

@Admin - ta znacka aktualna je, poprosim o zmenu nazvu podnetu, diskusia tu je o tom ci sa neda doplnit znacka, aby sa vyriesilo vyzdvihnutie deti zo skoly.

MP tam sporadicky naobed nabehne a pokutuje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania