Kudlákova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Veronika 13. novembra 2023

Dobry den,
chcela by som poprosit o opatovne vyznacenie plnej zltej ciary spolu s osadenim znacky zakaz parkovania po celej dlzke jednosmernej ulice Kudlakova az k napojeniu na cestu Hanulova. Vyznacenie parkovacich miest z dovodu zakazu parkovania na chodnikoch situaciu velmi nezmenilo. Auta bezne parkuju na chodniku, v zakrute a priamo na ceste, ktora nema vyznacene parkovanie. Auta stojace v zakrute brania vo vyhlade. Blokuju aj jediny mozny vstup autom k brane na Kudlakovej 1 nakolko stoja na ceste odkial by auto k brane mohlo prist. Obcas ludia prerabaju byty, potrebuju nieco prestahovat a v pripade potreby sa ani sanitka do domu nedostane. V minulosti uz na tomto mieste bola nakreslena zlta ciara, len casom vybledla a niektorim vodicom nebranila v zaparkovani aj tak.

13. november 2023

Jakub

zlta ciara sa uz neznaci. Znacka zakaz/statia/zastavenia sa typicky nedava tam kde je statie uz zakazane. Vozidla na fotkach pachaju priestupky: -parkovanie chodnik -parkovanie v krizovatke (prip 5 metrov pred nou a za nou) -nedodrzane jazdne pruhy (3m na jeden smer) -parkovanie v protismere jedine riesenie je ze si zapisete take cca 4 vozidla zavolate 159 nadiktujete znacky a oni pridu a vyriesia. Dalsi den dalsie 4 atd...ine riesenie to nema iba vasu vytrvalost, po par zasahoch tie auta vytlacite.
14. november 2023

Michal

Suhlasim s Jakubom. Volat, volat a volat na MsP. Vodici sa casom naucia, ze tam parkovat nesmu.
21. november 2023

Odpoveď samosprávy

Od 1.10.2023 platí na celom Slovensku tzv. “chodníková novela”, ktorú Národná rada SR schválila ešte na konci roku 2021. Zmena prináša jednoznačné pravidlo - na chodníku budú môcť po novom parkovať autá výlučne tam, kde bude riadnym dopravným značením vyznačené parkovanie. Znamená to, že ak na akomkoľvek chodníku nebude parkovanie vyznačené dopravným značením, nebude tam už možné parkovať, ani keby bol pri aute zachovaný dostatok priestoru pre chodcov.

Na Kudlákovej ulici boli vyznačené parkovacie miesta podľa projektu organizácie dopravy v súvislosti s touto novelou a pripravovanou „parkovacou politikou“. Vzhľadom na „chodníkovú novelu“ a obmedzené šírkové usporiadanie danej ulice sa môže parkovať len na vyznačených miestach. Ostatní parkujú nelegálne a je nutné kontaktovať mestskú políciu.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.